Čo pýtať za react web stránku?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
maiikY
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Čo pýtať za react web stránku?

Príspevok od používateľa maiikY »

Ahojte,

chcel by som Vás poprosiť o radu, čo by som mal pýtať od známeho, pre ktorého som urobil stránku v reacte.
Ja sám som mu navrhol, že mu urobím stránku s tým, že si na spodok dám svoje meno ako "reklamu". Povedal som mu, že to mi stačí a nepotrebujem aby mi za to platil. On však nesúhlasil a povedal mi, že mi za ňu určite zaplatí. Stránku mám hotovú, dnes mu ju idem ukázať ale lámem si hlavu nad tým, čo za ňu vypýtať. Nechcem povedať veľa, po pravde neviem v akých sumách sa hýbu stránky a neviem akú hodnu asi tak môže mať. Rozmýšlam že mu poviem nech mi dá koľko uzná za vhodné, no je to také divné :D

Posielam screenshot ako to celé vyzerá, možno sa to ešte bude meniť keďže to uvidí až dnes..

Ten text pod jeho menom na prvej stránke je tzv. typed text, mení sa tam viacej vecí, po kliknutí na objednaj sa sa otvorí bookio, dole ten email je cez email.js...
Snímka obrazovky 2021-10-01 o 11.24.39.png
Snímka obrazovky 2021-10-01 o 11.24.45.png
Snímka obrazovky 2021-10-01 o 11.24.49.png
Snímka obrazovky 2021-10-01 o 11.24.54.png
Snímka obrazovky 2021-10-01 o 11.24.56.png
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Čo pýtať za react web stránku?

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

tak ked je to kamos, si zober svoju hodinovku, vynasob poctom hodin co si do toho investoval, uprav nejakym koeficientom (podla toho aky dobry kamos je to) a mas nejaku predstavu
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

To je v tom že toto je prvá web stránka ktorú by predávam, do teraz som urobil len jednu a to pre mňa. V práci robím full stack, čiže tam je hodinovka by som povedal vyššia ako za takúto statickú stránku. Neviem, skúsim ešte pozrieť na nete čo pýtajú za webstránky a podľa toho. Ďakujem za radu :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ked je to dobry kamos tak basu piva :D
Ked to nie je az taky dobry kamos, tak sa pozri co idu momentalne amaterske stranky na Bazosi.

A v tomto pripade je asi uplne jedno, ze je to v reacte, tvoj vyber technologie by nemal mat vypliv na cenu.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Je to môj barber, takže pokecáme počas strihania ale inak sa nestretávame mimo toho :D

Ukázal som mu stránku, páčila sa mu. Dohodli sme sa ale že mu spravím aj zavesenie na internet.
Tak som mu cez linode kúpil server, 20 mesiacov ho má zadarmo :D kúpim mu doménu a spravím to aby to mal na nete, potom podľa toho určíme cenu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tieto staticke stranky (vizitky) idu tak 150 az 300 eur, respektive 100-150 eur/stranka (index, portfolio, kontakt...). No a pripadne design sa priplaca. Ak mas template, zabil si s tym 10 hodin roboty a povies mu 150 eur za tvoju robotu, tak to bude kamaratska cena pre neho a mala odmena pre teba.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Hej, rozmýšľal som a tiež som chcel vypýtať tak 100-150€ max. Lenže teraz keď mu riešim aj linuxový server a doménu (server aj doménu si bude platiť sám samozrejme) bude to myslím že viac.
Mne to trvalo tak max 3 hodiny, lebo toto je vlastne upravené osobné portfólio. Robil som ho pár mesiacov do zadu, mal som tam navyše ešte stránky a nejaké efekty. Jemu sa páčila tak sme sa dohodli že mu urobím niečo podobné, respektíve upravím moju.
Myslím že to dám tak na 200€ dokopy, keďže aj ten server nastaviť a spojazdniť trvá chvíľku, keďže to robím popri robote ako hobby.
heker
Redeemer
Redeemer

No vidis, tak mu povies 200 a vybavene.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

maiikY napísal: 01 okt 2021, 19:51 Lenže teraz keď mu riešim aj linuxový server a doménu (server aj doménu si bude platiť sám samozrejme) bude to myslím že viac.
Mam pocit, ze si to velmi komplikujes. Ako zacitocnik by som to riesil podobne.
No bude sa ti chciet starat o ten linuxovy server? Bude sa ti chciet zabezpecovat a udrzovat paache/nginx?

Na hentake veci by som dnes pouzil static site generator, aby s toho vypadlo ciste minifikovane HTML a hodil to na najlacnejsi webhosting aky najdem (na toto sa daju aj zadarmo, ale plati sa za domenu). Tym som minimalizoval vlastne aj zakaznikove naklady na udrzbu, je to blbu aj heku-vzdorne. A hlavne si do buducnosti usetris veela casu (napriklad vcera plakalo vela linuxovych adminov, co dlho nemigrovali na vyssie verzie).

Ale k cene, kedze si pouzil tu sablonu, mas tam reklamu, tak by som sa priklanal skor k tym 150€.
heker
Redeemer
Redeemer

Na toto netreba server. Daky mini hosting od Exohostingu alebo WS za 1,50 eur/mesacne + domenu a vybavene. K tomu nech si spravit Instagram ci FB ucet/stranku a tam bude postupne pridavat fotky. A na web hodit, ze aktualne fotky su zverejnene na FB/Insta a hodit k tomu link.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Suhlasim s tym ze to ze to bolo robene v reacte nema mat ziadny vplyv na cenu. Ale comu nerozumiem preco vobec taketo obycajne stranky robit v reacte? Teda vseobecne renderovat to javascriptom a riskovat problemy so SEO ? Myslim si ze technologie ako react su na ine veci urcene.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem všetkým za odpovede. Pozeral som aj tie hostingové služby, nevyzerá to ako zlá voľba. Porovnám si ceny online a niečo kúpim pravdepodobne, teda sprostredkujem a nech to kúpi barber :D

Prečo React? moje porfólio, ktoré som robil a z ktorého pochádza táto šablóna bola moja prvá práca v reacte a robil som to preto v tom, aby som mohol ukázať že to ovládam a že viem o čo tam ide a ako to funguje.
V práci fungujem zasa s Vuečkom a samozrejme je to úplne iná úroveň ako toto, tam sa bavíme o aplikáciách čo majú samostatný backend a podobne. Ale na ukázanie schopností pri hľadaní práce mi toto pomohlo. Barberovi som navrhol že bude jeho stránka vyzerať ako moja, on súhlasil tak preto som to urobil takto :)
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Ahoj. Potreboval by som vytvoriť vlastnú webstránku, niečo uplne jednoduché s portfóliom, konatktnými informáciami a technologiami aké ovládam (teoreticky aj mailový klient by nebol naškodu) .

Keďže sám webstránky robiť neviem, plánujem to buchnúť na freelancer portál.
Moje požiadavky budú:
1. Prísť s nejakými ukážkami dizajnov z ktorých by som si mohol vybrať.
2. Výber správnej technologie na ktorej by sa to dalo dlhodobo udržiavať.
3. Tvorba web stránky samotnej.

Chcel by som sa opýtať, nemáte nejaké skúsenosti, koľko by ma mohol takýto špás stáť ? Moje očakávania sú cca 300-400 eur. Je to málo alebo veľa ?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

neviem odpoved na otazku, ale neoplati sa ti to zbuchat samemu? pracujes ako programator, zobrat template a cosi tam polepit by pre teba nemala byt otazka na viac ako par hodin aj ked s tym nerobis.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Kúp si nejaký portfolio template, či už dáky HTML, alebo kľudne WP a vyklikaj si to za pár hodín sám. Nekupuj multipurpose témy (drahé a zbytočne zdĺhavé na "vyklikanie" toho čo potrebuješ) ale kúp nejakú lightweight tému, ktorá je už v prvopočiatku určená na to, čo potrebuješ (čiže portfólio). Spravidla na ThemeForest kúpiš napr. za dákych 30-40 €.

Ak ale nemáš čas, tak 300-400 € bude na freelancera bohate stačiť aj s rezervou. Takýto web sa dá zbúchať za dákych 10-15 hodín na full, ak to má človek "v ruke", čiže aj s odladením, optimalizáciou, nejakým základným otestovaním a pod. Aspoň máš istotu, že ak to dáš spraviť niekomu, kto aj má cit pre detail, tak to bude vyzerať dobre, bude to responzívne, a bude to mať hlavu a pätu.
skooty
Light Star
Light Star

M142 napísal: 01 jan 2022, 17:39 neviem odpoved na otazku, ale neoplati sa ti to zbuchat samemu? pracujes ako programator, zobrat template a cosi tam polepit by pre teba nemala byt otazka na viac ako par hodin aj ked s tym nerobis.
Ako programátor pracujem, ale nevenujem sa stránkam ale embedded veciam. To sú veci z opačných pólov :)
Netvrdím že by som to nezvládol sám, ale príde mi vhodnejšie dať to niekomu kto vie čo robí a koho výsledok nebude vyzerať ako keby to robilo dieťa s DMO

Autoeditácia príspevku po 3 min 55 sek:
Hensym napísal: 01 jan 2022, 18:22 Ak ale nemáš čas, tak 300-400 € bude na freelancera bohate stačiť aj s rezervou. Takýto web sa dá zbúchať za dákych 10-15 hodín na full, ak to má človek "v ruke", čiže aj s odladením, optimalizáciou, nejakým základným otestovaním a pod. Aspoň máš istotu, že ak to dáš spraviť niekomu, kto aj má cit pre detail, tak to bude vyzerať dobre, bude to responzívne, a bude to mať hlavu a pätu.
Okej super ďakujem. Trocha som sa obával že tých 300-400 eur môže byť za nejakú rozumnú prácu príliš málo
skooty
Light Star
Light Star

Tak ak by to niekoho zaujímalo, tak za stránku som nakoniec zaplatil 330 eur. Dal som to na UpWork, s tým že som nastavil bufget na max 350 dolarov.

Dostal som hrozne moc ponúk (asi 75) z toho väčšina bola na hornú hranicu rozpočtu. Väčšina však boli Pakistanci a celkovo veľká časť ponúk bola neseriozna už na prvý pohľad a seriozných ponúk som dostal asi 10.

Voľba bola dobrá a dostal som mega peknú webstránku postavenú na wordpresse :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna si za to zaplatil strasne vela, najma pokial ide o jednoduche portfolio vo Wordpresse. Skor si mohol pouzit cesky webtrh.cz s tym, ze by si tam nedaval budged.
skooty
Light Star
Light Star

hojko napísal: 28 jan 2022, 21:57 Podla mna si za to zaplatil strasne vela, najma pokial ide o jednoduche portfolio vo Wordpresse. Skor si mohol pouzit cesky webtrh.cz s tym, ze by si tam nedaval budged.
No mam tam portfolio, kontaktny formular, produkty a cele je to velmi pekne spravene.
Viacmenej to bolo spravane na kluc formou dal som prezentaciu ktoru som predtym pouzival ako portfolio, povedal som svoju predstavu ako by to malo vyzerat a vysledkom bola pekna stranka vratane grafiky atd. (zaroven mi slecna aj prerobila logo)

Myslis ze aj napriek tomu to bolo vela ? Ako moja predstava je ze nejakych 15-20 hodin na tom clovek zabil.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Predpokladam, ze bol pouzity template a vo Wordpresse je to potom uz viacmenej klikacka. Takze ano, myslim si, ze si platil vela.
Napísať odpoveď