O tom ako sa z obycajnych ludi stanu monstra ..

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

O tom ako sa z obycajnych ludi stanu monstra ..

Príspevok od používateľa ithory »

alebo hrdinovia..
/Sice starsia vec..tak pre tych kto este nevideli..

Philip Zimbardo vie, ako ľahko sa dobrí ľudia menia na zlých. V tomto príspevku sa s nami podelí o svoje postrehy a nevídané naturalistické fotky z procesov v Abu Ghraib. Hovorí tiež o druhej strane tejto mince: aké ľahké je stať sa hrdinom, a ako môžeme prijať danú výzvu

http://www.ted.com/talks/lang/slo/phili ... _evil.html
ccimo
Star
Star

Re: O tom ako sa z obycajnych ludi stanu monstra ..

Príspevok od používateľa ccimo »

keby to sem postol niekto iny tak by som napisal ze je to zaujimave ale...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ale nieje...

//ithory, tvoje názory majú pre mňa hodnotu nepálenej tehly...
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

ccimo napísal:keby to sem postol niekto iny tak by som napisal ze je to zaujimave ale...
Keby to sem postol niekto iny,tak uz to potom bude zaujimave ..lol kolko mas rokov?

grim,sloboda nazoru:)
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

nejde o to kolko mam rokov, ale o to ze tu plodis same blbe temy, hadas sa atd atd, takze ked clovek vidi na prvy pohlad zaujimavu temu, pozrie sa blizsie a zisti ze autorom temy si ty tak ho hned prejde chut tu temu aj otvarat...lebo prvy dojem mu hovori ze to bude zase daka pi******

a myslim si ze s mojim nazorom budu suhlasit aj iní uzivatelia okrem Jania pochopitelne

pre k- darcu: nabuduce sa aspon podpis zbabelec :lol:
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Video v úvode tejto témy je rozhodne zaujímavé a určite sa oplatí bližšie oboznámiť najmä s experimentmi, ktoré tam boli spomínané. Konkrétne mám na mysli The Milgram´s experiment a experiment realizovaný samotným prednášajúcim, ktorý možno azda označiť ako The prison experiment - v súvislosti s týmto videom sa mi nezdajú najmä výsledky týchto experimentov, teda tak ako boli prednášajúcim prezentované. Fotky, ktoré tam boli som radšej preskočil.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Vysledky su podla mna celkom realne, bol natoceny aj film, nikdy som si vsak nebol isty, ci sa tento experiment realne uskutocnil, alebo nie, film bol ale zrejme vykresleny ostrejsie, kedze v tom vazeni dochadzalo ku fyzickym utokom a na koniec aj k vrazdam. Vola sa jednoducho Experiment, celkom zaujimave.
Kedze clovek je tvor zivy, s dusou a pocitmy...da sa lahko zlomit, cest vynimkam, ale vacsinou su to jedincy ktory presli nejakym specialnym treningom tajnych sluzieb alebo specialnych jednotiek, inac si osobne myslim, ze zlomit ludsku mysel niekomu nieje take narocne, je to vsetko o psychologii ludskeho zmyslania, ktore sa da prekuknut.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Teraz nedávno bol článok tuším na SME.sk, kde nejaký psychológ hovoril, že vraždiť dokáže každý z nás, záleží od situácie, že je to zakódované v človeku a preto vraždy nikdy celkom nevymiznú.
A manželským párom odporučil aby sa nehádali v kuchyni, ktorá je ako malá zbrojnica :D
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Veď v postate len kultúra z nás urobila to čím sme teraz. Nebyť jej tak sa doteraz naháňame po Zemi a vraždíme - čo sa síce aj deje ale v porovnaní z celou civilizáciou v malom. Človek je tiež v svojej najhlbšej postate "len" zviera, inteligentné, s vlastnými jazykmi, kultúrou, atď..., ale tie základné životné princípy ako je napr. "jesť a nenechať sa zožrať" stále fungujú. Tak isto vrodené inštinkty...
Napísať odpoveď