Občianska vojna v Sýrii

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Občianska vojna v Sýrii

Príspevok od používateľa jackb »

vsetky konzervove, antiamerikofilske a antiglobalisticke skupiny oslavovali zvolenie Trumpa a vysmievali sa "neomarxistom" a "slnieckarom". rovnako nadavali na mainstream, lebo tvrdili, ze Hillary to ma vyhrate... aj to chce to popriet?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

-AA- napísal:Určite, keď to tvrdíš ty. Zamávaj aj svojmu duševnému zdraviu.
A čo si "pamätáš" ospevovať?

Úkaz ako vy dvaja na jednom mieste, to je dar aj prekliatie pre akúkoľvek diskusiu.
Pamätám si aj teba, ako si vlhol z toho idiota a neustále sem postoval tie obskúrne videá z youtube. Však si to dohľadaj v téme, ja tebou určite strácať čas nebudem. A detto to platí všeobecne pre ultrakonzervatívnu pravicu, rôznych náckov a pod. Bolo to "veľké víťazstvo."

Druhý aspekt: keď sa odohrávali tie masívne protesty proti Trumpovi a boli bitky v uliciach atď., zase si vlhol z "protrumpovskej" strany, zase si tu neustále posielal rôzne videá a články , ktoré boli "pro-Trump." Tak naozaj neviem, o čo ti teraz ide. Je toho plné hojko.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ja dobre viem čo som posielal a písal a určite bolo zábavné sledovať, ako sa komunisti a svetoobčania typu jackb úprimne pohoršujú nad Trumpovov kampaňou a zvolením.

To, že z toho vyvodzuješ absolútne závery o nejakej nehynúcej láske a dôvere k Trumpovi dokazuje len tvoju detinskosť v pohľade na politiku.

jackb
Redeemer
Redeemer

takze si ho obhajoval a mal si z toho radost. dakujem.

//to je teda logicka: nepodporujes Trumpa, si za Hitllery. ako kazdy kto nie je rusofil je fasita :D co ak som nemal preferovaneho kandidata? :hmm:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nie ste uz kapku off-topic? O americkych volbach tu tema je.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja sa hrozne bavím na tom ako ti jackb absolútne nepasuje do celej tej konspiracie o neomarxistoch tak vymýšľaš úplne haluze :lol:
eMPiko
Addict
Addict

Zaujimava sprava, Robert Fisk, jeden z najuznavanejsich reporterov z blizkeho vychodu bol v Doume a podla tamojsich doktorov ku utoku plynom nedoslo. Ludia trpeli problemami s dychanim z prachu sposobeneho normalnymi naletmi + primiesala sa do toho hysteria zo strachu z otravy.

http://podcasts.spiritradio.ie/robert-f ... uma-syria/

Pre zaujimavost este zabery zo zbomardovaneho vyskumneho strediska Barzeh:

https://pbs.twimg.com/media/Da2Hh_GWAAA-CHu.jpg:large

Podla Americanov tu padlo 76 tomahawkov (jeden ma silu cca 450 ton TNT). Zda sa ze predsa len dokazala Syria nejaku cast z nich zostrelit, tu to na taku velku baraz nevyzera.
jackb
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal:Podla Americanov tu padlo 76 tomahawkov (jeden ma silu cca 450 ton TNT). Zda sa ze predsa len dokazala Syria nejaku cast z nich zostrelit, tu to na taku velku baraz nevyzera.
v sobotu daky polsky profesor - odbornik na geopolitiku a Blizky Vychod zdielal na svojom twiteri, ze vdaka ruskej technike ich slo dost dole, no nemal ku tomu zdroje. meno si nespomeniem, videl som to len u kolegu na monitore, takze to kludne berte ako vymysel.
hughito
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Ja dobre viem čo som posielal a písal a určite bolo zábavné sledovať, ako sa komunisti a svetoobčania typu jackb úprimne pohoršujú nad Trumpovov kampaňou a zvolením.

To, že z toho vyvodzuješ absolútne závery o nejakej nehynúcej láske a dôvere k Trumpovi dokazuje len tvoju detinskosť v pohľade na politiku.

Áno, pohoršoval som sa, priznať to nemám problém. Veď ktorý súdny človek by sa nepohoršoval - pohoršujem sa dodnes. Proste človek, ktorý tweetuje o raketách na úrovni 15 ročného decka na pokeci skrátka nemôže byť v poriadku, keď si uvedomíme, čo všetko je v hre.

eMPiko: K tej hystérii... nesúvisia s tým aj tie videá o tom, ako si ľudia oblievali vodou? Som síce laik, ale pod chemickým útokom si predstavujem niečo iné ako to, že sa človek obleje vodou a pohodička. Obliatie vodou nepomôže ani keď človeka zľahka a nepriamo ofúkne slzák na futbale. ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pravdupovediac, tiez mi to nejde do hlavy, preco by Assad pouzil chemicke zbrane,pretoze na to nie je velmi dovod a za druhe Usa dali uz predtym najavo ze to tolerovat nebudu. Takze bud ziaden utok chemickymi zbranami nebol, alebo to urobili nejake proti Assadovske skupiny aby oslabili rezim.. Alebo je este jedna moznost, ze Assad nema v skutocnosti az taky prehlad co sa deje pod vlastnou pokrievkou a ten utok sa stal bez jeho vedomia kvoli nejakym prilis aktivnym generalom.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

http://www.teraz.sk/zahranicie/rusko-v- ... lanok.html

a zapad pouzival biely fosfor docela casto, takze aplikacia dvojakeho metra je dnes snad viac ako ocividna https://hnonline.sk/svet/977207-america ... -brania-sa
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Chemický útok v Sýrii si vymyslela CIA, tvrdil v Rozstřelu agent Köcher
Bývalý dvojitý agent Karel Köcher, který pracoval v CIA a donášel informace československé rozvědce, považuje zprávy o chemickém útoku v Sýrii za dílo CIA a pokus o vraždu agenta Skripala za akci britských tajných služeb. „Skripal už byl zpravodajsky bezcenný, může jít o součást protiruské kampaně,“ řekl Köcher v Rozstřelu.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/karel-kocher-dv ... omaci_mase
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Rovnakym metrom odsudit, ci zapad, alebo vychod, lebo sa stale bude diat to, ved oni mozu preco my nie.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito
Redeemer
Redeemer

Čo poviete na túto správu?

Je tam: The results show that no organophosphorous nerve agents or their degradation products were detected in the environmental samples or in the plasma samples taken from alleged casualties.

A zároveň: Along with explosive residues, various chlorinated organic chemicals were found in samples from two sites, for which there is full chain of custody.

Čiže ešte treba čakať na rozuzlenie, zrejme. Aj to píšu.

https://www.opcw.org/news/article/opcw- ... b-in-2016/
eMPiko
Addict
Addict

hughito, organofosfaty su tie silnejsie nervove plyny, v Syrii sa hovorilo najma o sarine. Ten sa teda pri utoku nepreukazal. Otazne je potom, co spojenci dosiahli bombardovanim toho udajneho labaku na vyrobu sarinu. Zrejme nic, presne ako to odborna verejnost tusila. Nasli tam ale stopy po chlore. Taketo stopy ale nemusia nutne vzniknut pri utoku, navyse chlorom disponuju v Syrii aj povstalci a niekolkokrat ho aj pouzili.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

je velmi otazne ako dlho sa daju detekovat rezidua po konkretnych chemickych zbraniach. Inspektory sa tam nevedeli dlho dostat, takze ak tam aj nieco povodne bolo, uz to nemuseli zachytit..
hughito
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal:hughito, organofosfaty su tie silnejsie nervove plyny, v Syrii sa hovorilo najma o sarine. Ten sa teda pri utoku nepreukazal. Otazne je potom, co spojenci dosiahli bombardovanim toho udajneho labaku na vyrobu sarinu. Zrejme nic, presne ako to odborna verejnost tusila. Nasli tam ale stopy po chlore. Taketo stopy ale nemusia nutne vzniknut pri utoku, navyse chlorom disponuju v Syrii aj povstalci a niekolkokrat ho aj pouzili.
Preto som to sem dal ako celok s tým, že mi to nie je úplne jasné. Dozvedel som sa o tom tak, že Blaha už vypisoval v statuse o tom, ako sa žiadny útok nepreukázal = jeho jasné stanoviská berie s veľkým nadhľadom a overujem si tvrdenia sám.

Každopádne zatiaľ sa v podstate nič definitívne nepreukázalo, ale čo sa stalo boli tie útoky, ktoré boli zároveň porušením medzinárodného práva.

gogo: Naozaj nie som odborník na chémiu, ale tak zjavne to testovanie nejako robia. Je logické, že tam nebudú hneď na druhý deň po údajnom útoku, ale určite majú svoje spôsoby.
eMPiko
Addict
Addict

Tieto vysetrovania toho spravidla vela nedokazu. OPCW ma velmi obmedzene pravomoci, mozu v podstate len konstatovat ci niekto bol / nebol v danom case na danom mieste zabity chemickou zbranou. Uz ale nezistuju kto a ako danu chemicku zbran pouzil. Plus teda oni naozaj maju problemy ziskat pristup ku evidencii a casto su odkazani na evidenciu od inych stran a tej potom samozrejme nemozu plne doverovat. Kazdopadne ale pred zhruba cca 2 mesiacmi som zachytil spravu, ze exhumovali nejake obete, tak mozno tato analyza prinesie konecne stanovisko.
Napísať odpoveď