Obcasne zmiznutie HDD vo wine
Obcasne zmiznutie HDD vo wine
Zdravim, obcas mi odpaja jeden disk (Hitachi Deskstar 1tb 32mb) disky hitachi su zapojene cez sata a zvysne dva ata MB:K8T NEO2 FIR. Ako by som zistil preco to robi alebo nejako odtestoval disky ci su plne fukncne? Na ten disk co mi obcas odpaja stale stahujem nieco, moze to byt tym? Kedysi mi to robilo castejsie(kazdy den) ale teraz som nechal asi 2 tydzne pusteni a posledny den mi zmizol. Nemoze to byt aj tym ze sa disk prehreje? Dakujem za odpovede
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Obcasne zmiznutie HDD vo wine
Otestovat ho mozes cez HD Tune. Ak disk odpaja, tak niekde bude problem, najskor by som to videl v probleme s kablom, ci uz SATA kabel alebo napajaci kabel. Druhou moznostou je slaby zdroj.
Kable som uz menil kopu krat myslim sata a zdroj mam 550W a to si myslim ze je dost. Napajaci kabel by mal byt dobry lebo som kupoval novy zdroj kedze stary zhorel.
-
IceHammer
Star
a tym ze ti zhorel stary zdroj mohlo sa stat ze sa nieco pokazilo mal si tam ten hdd zapojeny aj v tedy??
-
hojko
Site Admin
Ak stary zhorel, tak by som to kludne videl aj na poskodenie dosky alebo poskodenie disku.
Mal mal ale ked som nahodil novy zdroj vsetko ficalo ako malo to mi len poslednom case robilo teraz to uz ide normalne vyse dna a cez noc som dal naschval ten disk co najviac vytazovat ci ho to nahodou neodpoji ale nic drzi sa zatial.
Tiež sa mi odpájal jeden WD 250GB, ale formatol som ho, vymenil sata kábel a medzičasom som aj preinštaloval Windows a už sa nikdy neodpojil.