Obciansky a vodicsky preukaz

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Obciansky a vodicsky preukaz

Príspevok od používateľa 94jakub »

Otázne je, či pri kontrole dokladov na vedenie vozidla potrebujú preukázať tvoju totožnosť, čo je úplne samostatný úkon od cestnej kontroly.
Na vedenie ti stačí VP(+ doklady k autu) a nepotrebuješ preukazovať svoju totožnosť. VP je dosť podrobný a obsahuje všetky údaje nato aby vedeli identifikovať, že je to tvoj VP.

Takže áno, ak od teba chcú aj OP, teda preukázať tvoju totožnosť, beardie píše správne.

Prečo si pod neodovzdaním OP hneď predstavuješ aroganciu? Všetko sa dá povedať aj normálne.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Onoho času sa mi tu niekto vyhrážal kriminálkou v súvislosti s tým, že mám problém ukázať OP. :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ono ale zas netreba policajtom veľa na to, aby si vypítal aj OP, stačí ak povie, že sa mu fotka na VP nezdá, ak sa foto na VP a realita líšia, (resp. má podozrenie, že si mohol odcudziť niekoho iného VP a auto) a má hneď dôvod na vypítanie OP. A vtedy ak mu povieš na drzovku, že nie, tak ťa kľudne môžu zobrať na stanicu za účelom overenia totožnosti.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

post2163516.html#p2163516 Tu sa to pretriasalo.
Ale tak veľmi rýchlo by ti spadol hrebienok, keby si ťa vytipovali policajti z kriminálky a zahlásil by si im, že OP im nepredložíš, lebo zákon ti neprikazuje ho mať pri sebe. Si myslím, že ten "zážitok" na kriminálke by ti do budúcnosti stačil.
Normálne ma táto vyhrážka vtedy vyľakala. :D

Zacitujem sám seba:
Andi_Cibula napísal:Tie boľševicko-fašistické maniere s občianskými preukazmi treba z ľudí a najmä z policajtov konečne raz a navždy vytrieskať.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

skuki: Nemal som ho pri sebe, ostal doma pri pc, kedze som vyuzival zaruceny elektronicky podpis. Cize som povedal, ze som ho zabudol doma, nic viac k tomu z mojej strany, ani z policajtovej.

94jakub: Totoznost preukazem aj vodicakom a ak tak, rodne cislo mu nadiktujem.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

S tým súhlasím, že overiť totožnosť sa dá rôzne aj ako si spomenul cez VP, kedže je tam viac než dosť údajov.

Ja som to myslel tak, že preukázanie totožnosti je samostatný úkon a pri cestnej kontrole nie je potrebný, práve aj preto, že na VP je dostatok informácií aby policajt vedel, že si to ty a si oprávnený viesť vozidlo. Aspoň takto som to teda ja pochopil so zákonov.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Tiež som si raz zabudol komplet doklady doma VP+OP+celú peňaženku, počas cestnej kontroly som im nadiktoval údaje, oni si skontrolovali cez vysielačku a pustili ma s varovaním, že za to je pokuta do xy€ ale, že dnes je to len s varovaním. Hneď som im povedal narovinu, že som zabudol v zhone. Lenže ak pri sebe ten OP nemám a budem sa hádať, že aj tak nemajú právo ho pýtať, je dráždenie hada bosou nohou. Pekne na rovinu povedať, že ho nemám alebo som zabudol a vybavené.

Netreba zabúdať, že aj oni sú len ľudia a robia si svoju prácu (takých 90%, poniektorí su čuráci), majú limity aj na to koľko áut musia skontrolovať ak sú na výjazde v noci, majú aj na to špeci formuláre kde musia zapísať čas, miesto, značku auta a akými dokladmi si sa vodič preukázal. A nie sú za to až tak dobre platený aby museli čo deň počúvať drzých faganov, ktorí si myslia, že vedia robiť ich prácu lepšie ako oni.
Plus takmer každý policajt má malú knižtičku kde je presne popísané ako má v súlade s právom postupovať ak niekto nespolupracuje. Presne je popísaná daná situácia a následne tam má popísaný postup, paragrafy a niekedy aj výšky pokút, ktoré ti z fleku môže ''ponúknuť'' ak nespolupracuješ.
Napísať odpoveď