"Obetovanie" sa pre svoju Lásku

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

"Obetovanie" sa pre svoju Lásku

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Čavte Hojkáči

Chcel by som vedieť názory na pár tém, ktoré ma tak pri mojich úvahách a rozhovoroch napadli, a ktoré ma tak mierne trápia.
Tak že,
Ak niekoho ľúbite, tak by ste sa kvôli nemu vzdali určitých okolností v živote? Tým myslím okolnosti, udalosti, veci a akcie do rozumnej miery. Napríklad udalosti, kde by ste sa mohli baviť, ale bez svojej polovičky a kvôli tej danej udalosti by ste ale nemohli byť s ňou? Je mi aj tak ťažko definovať čo je do rozumnej miery, lebo u každého je to individuálne a záleží od iných okolností, ale skúsim načrtnúť príklad, ktorý ma viedol napísať sem.
Pochytil som sa vlastne so sestrou kvôli tomu, že som povedal, že by som nešiel kvôli svojej priateľke na prázdniny do Španielska (myslím taký 1,5 mesačný pobyt), kde som už bol ale 2-krát na rovnaké obdobie. Ta mi na to, že toto by ona určite nespravila, pretože ona nevie ako dlho by vlastne reálne bola vo vzťahu so svojím priateľom, že pol roka či rok je málo na to, aby také niečo obetovala. Keby že ale spolu chodili tie 3 roky, tak že by na to už šla možno inak. Vyštartoval som na ňu s takým argumentom, že ak by takto človek rozmýšľal za každým, respektíve každý, tak by tie tri roky nevydržali nikomu. Respektíve na čo potom idem do vzťahu, keď neviem či vydrží? To je myslím si zmýšľanie pritiahnuté kus za vlasy, ale to je môj skromný názor.
Ďalšia vec čo má takú nepriamu súvislosť s predchádzajúcim prípadom.
Prečo niektorí ľudia, ktorí sa idú rozchádzať argumentujú s trápnou poznámkou, že „budem si užívať života“. Respektíve takto argumentujú aj niektorí bez toho aby sa vôbec rozchádzali. To akože si neužívate života najviac vtedy, keď ste so svojou polovičkou a zdieľate s ňou radosti aj smútok?
Nepýtam sa tu priamo na žiadne otázky pre zodpovedanie, len chcem nejaké vaše vyjadrenie k týmto témam, vaše pocity, čo Vás po prečítaní napadne.
eldzi
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: "Obetovanie" sa pre svoju Lásku

Príspevok od používateľa eldzi »

Načrtol si tu konkrétny príklad s tým pobytom v Španielsku. Ja osobne by som to riešil asi tak, že pokiaľ by mi ten pobyt nedal niečo, čo v živote naozaj využijem a len by som tam stále rozmýšľal nad frajerkou a iba odrátaval dni, kedy sa vrátim domov, tak by som tam ani neišiel. Radšej by som si doma užíval s človekom, s ktorým mi je super a chcem s ním byť.
Ďalej si spomínal niečo o "dĺžke vzťahu", u mňa to je podobné, tiež idem do toho s tým, že budem dúfať, že je to tá, s ktorou vydržím naozaj dlho, budem si s ňou rozumieť a uvidíme, kam to až dotiahneme spolu. Inak by to nemalo zmysel, keby som si len povedal, že a šak to je len nejaká známosť na leto, to nie je nič pre mňa.
Prečo niektorí ľudia, ktorí sa idú rozchádzať argumentujú s trápnou poznámkou, že „budem si užívať života“. Respektíve takto argumentujú aj niektorí bez toho aby sa vôbec rozchádzali. To akože si neužívate života najviac vtedy, keď ste so svojou polovičkou a zdieľate s ňou radosti aj smútok?
S týmto tiež súhlasím, užíval som si život, aj keď som bol single, ale teraz si ho užívam oveľa viac, takže také poznámky typu som slobodný, idem si všetko viac užiť, u mňa nejako neobstoja a nestotožňujem sa s nimi.

Neviem, či som ti nejako pomohol, len som zareagoval, ako by som sa zachoval ja v tom konkrétnom prípade, držím palce, nech sa správne rozhodneš :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ako som čítal, najprv som bol odhodlaný napísať že áno, obetoval by som nejaké akcie aby som bol s ňou. Potom som sa ale dozvedel že ste spolu relatívne krátko, a že v hre je dosť dlhý pobyt v zahraničí, čo trochu mení situáciu. Je to more skúseností a zážitkov, a rovnako ako sa chceš obetovať ty, rovnako tak sa môže obetovať aj tvoja priateľka. Neviem ako dlho ste spolu, a či si sa o tom s ňou rozprával alebo píšeš iba v amoku po hádke so sestrou, ale osobne by som v takejto veci skôr rozmýšlal hlavou ako srdcom. Ak sa máte radi, budete spolu aj po návrate a možno toto odlúčenie prinesie niečo nové do vášho vzťahu ;)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

S tým užívaním života som to nikdy nechápala. Mali by sme si užívať život stále bez ohľadu na to, či sme single alebo zadaní. Zase pre každého to znamená niečo iné. Ak to pre niekoho znamená trikrát do týždňa sa spiť ako doga a vzdal sa toho kvôli niekomu, tak po rozchode si môže znova "užívať život". Pre niekoho je to skôr márnenie života a vidí zmysel v iných veciach.

S tým pobytom- osobne by som tam išla bez ohľadu na dĺžku vzťahu. Dá ti to niečo nové a vôbec nezáleží na tom, koľko ste spolu. Rozísť sa môžte aj v lete, keď tu kvôli nej ostaneš. Rozísť sa nemusíte vôbec a po návrate to to môže byť ešte lepšie. Za ten čas sa môže toľko zmeniť a život priniesť toľko situácií, že si nevieme ani predstaviť. :)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Hm ale ak naozaj bude odratavat dni do odchodu a bude ti tak velmi chybat, ze z toho nebudes mat nic tak urcite nechod. Budes mat len zly pocit z toho ako velmi si premarnil cas. Ale pokial vies, ze teraz by si nesiel hlavne kvoli nej tak potom si to skus premysliet a zvazit plusy a minusy. :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

KaptMichal napísal:Hm ale ak naozaj bude odratavat dni do odchodu a bude ti tak velmi chybat, ze z toho nebudes mat nic tak urcite nechod. Budes mat len zly pocit z toho ako velmi si premarnil cas. Ale pokial vies, ze teraz by si nesiel hlavne kvoli nej tak potom si to skus premysliet a zvazit plusy a minusy. :)
Tak...je fakt, ze keby som tam siel a vzhladom na to, ze vela rozmyslam, tak by som to tam bez nej nemohol vydrzat a fakt by som len odpocitaval dni.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Iba som to prebehol očami, ale ak ide o 1,5 mesačný pobyt v Španielsku tak s ohľadom na dĺžku pobytu by som neváhal. Pravda ak ide o vznikajúci vzťah, toto ho možno zabije...ťažko povedať. Radiť druhému je tá najľahšia vec na svete.

Ja som sa hneď na začiatku obetoval a priateľka tiež a neľutujeme. Vzťah je určite o istom obetovaní sa a kompromisoch mieru ktorých je ťažké určiť, nakoľko je to výsostne individuálna záležitosť.
kabul
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kabul »

Ja by som nesiel. Aj tak si tam bol uz dvakrat, takze asi by som zostal s nou. Zazil som to, ze som siel takto prec a vobec som si to neuzil, aj ked za normalnych okolnosti to mohlo byt dobre. Je mozne, ze ak sa aj tak nahodou rozidete, tak by si bol radsej v tom spanielsku jak tu, ale ak zostanes, mas 50 % sancu, ze ti bude dobre, ako pojdes, takmer 100 %, ze to nebudes moct vydrzat.
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

Tak ked myslis taku zabavu jak pre niektorich piatky, diskoteky, oslavy atd. tak aj hej pretoze som nikdy nebol spolocensky typ a nikdy som sa necitil dobre pred vacsiou spolocnostou a hlavne ked vacsinu z nich ani nepoznam :mrgreen: a keby som mal ist niekam na dovolenku tak urcite berem aj ju :wink: a ktomu poslednemu co si napisal si myslim ze to mozu povedat dajaki tupci alebo taki co ku svojej polovicke nic necitili ale co uz aj taki sa najdu
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Uzivanie si: Kazdy to chape inak, niekto chlasta, niekto sedi do noci na gamepade. Osobne som si uzival bez svojej polovicky omnoho menej, daco mi chybalo. Vsetko je len o kompromisoch a ak sa dvaja ludia co sa
maju radi dohodnu tak je to vzdy fajn.
Minule leto som sa aj ja musel na mesiac obetovat a nebolo to bohvieco, ale boli sme si vzacnejsi :)
valkir
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa valkir »

No nechcel by som tu nikomu teraz nasadiť chrobáka do hlavy, ale spomínal si, že to nieje dlhý vzťah, teda asi ani moc vážny.
Môžeš tu ostať, cez leto sa s ňou rozísť a vyčítať si že si nikam nešiel.
Môžeš ísť, ale predsalen je to leto a ona je tým pádom skoro "single" ženská, odkázaná na prázdniny s kamarátkami atď., ak ma chápete.
No ak ale pôjdeš, určite by si sa jej mal pomerne často ozvať a ak to s tebou myslí vážne tak to nebude žiaden problém.
A ver mi, taká vtipná-milá SMS jej zamestná hlavu aj na dva dni a to práve potrebuješ - zostávať v jej hlave a 1.5 mesiacov tak zbehne ako voda.

A mimochodom - tie reči "budem si užívať života" - chlapy, ruku na srdce, - veď to si vravíme po každom rozchode a to len kôli tomu aby sme sa sami utešili :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

obetovanie sa pre lasku? je to blbost, zien je kopec, treba si uzivat aby si to potom clovek neskor nevycital . A pod uzivanim myslim sex na jednu noc a nie veci typu "vysedavanie s gamepadom" ci co to niekto napisal..
Ved koho by to bavilo furt iba z tou istou zenskou, ze ano..
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

gogo956 napísal: Ved koho by to bavilo furt iba z tou istou zenskou, ze ano..
No tak napriklad mna?
TenDruhy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TenDruhy »

S.T.E.A.L.T.H napísal:
No tak napriklad mna?
No to preto, lebo si určite ani tú jednu nemal...
Tí skúsenejší ti povedia, že stále vidieť ten istý lichobežník pred nosom tak to prestáva baviť každého...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

S.T.E.A.L.T.H

po urcitom case ta prestane pritahovat, tomu nezabranis, ale mozes sam seba presviedcat o opaku..
eldzi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa eldzi »

To je tak, že pokiaľ je človek ešte na tom úplnom začiatku, tak mu príde tá možnosť, že by sa mu tá priateľka "zovšednila", absolútne neprípustná. Ja som realista a hoci som s priateľkou povedzme že 3 mesiace, tak viem, že nie vždy to asi bude takéto "intenzívne". Preto sa snažím od začiatku hľadať všetko možné, kvôli čomu si nebudem vedieť predstaviť život bez nej v čase, keď láska náhodou čiastočne ustúpi :P
//je to možno trochu kruté, čo som napísal, ale nemám pocit, že by to nebolo pravdivé :wink:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

gogo a tendruhy ,neviem co to tu trepete za kraviny ,kazdy clovek ma ine priority ,mal som vztah vyse dvoch rokov ,neskoncilo sa to prave najstastnejsie ,no nikdy som sa nanu nejako extra nehneval ,stale mi zalezi na tom aby sa mala dobre aj ked laska to uz nieje ,teraz mam vztah s najuzastnejsou osobou aku som len mohol stretnut ,tahame sice len 10ty mesiac no ja citim ze by to mohla byt ta prava ,ja som presne toho isteho nazoru co zakladatel temy ,nesiel by som kvoli laske prec ,proste mam taku povahu ze lasku a vztah beriem ako svoju zivotnu prioritu ,niesom taky ze na vsetko kaslem a zaujimam sa iba o priatelku ale je v mojom zivote najdolezitejsia ..... vela zdaru a moja rada znie : ak citis ze nechces ist tak nechod ,do spanielska mozes ist aj o rok dva a viac ,no keby to s tou holkou aj tak nevyslo mozes byt rad ze si s nou nieco prezil lebo tu istu uz nestretnes a spanielsko pocka mozno aj na vas dvoch ked casom budete chciet ist spolu :)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

cORP. napísal:gogo a tendruhy ,neviem co to tu trepete za kraviny ,kazdy clovek ma ine priority ,mal som vztah vyse dvoch rokov ,neskoncilo sa to prave najstastnejsie ,no nikdy som sa nanu nejako extra nehneval ,stale mi zalezi na tom aby sa mala dobre aj ked laska to uz nieje ,teraz mam vztah s najuzastnejsou osobou aku som len mohol stretnut ,tahame sice len 10ty mesiac no ja citim ze by to mohla byt ta prava ,ja som presne toho isteho nazoru co zakladatel temy ,nesiel by som kvoli laske prec ,proste mam taku povahu ze lasku a vztah beriem ako svoju zivotnu prioritu ,niesom taky ze na vsetko kaslem a zaujimam sa iba o priatelku ale je v mojom zivote najdolezitejsia ..... vela zdaru a moja rada znie : ak citis ze nechces ist tak nechod ,do spanielska mozes ist aj o rok dva a viac ,no keby to s tou holkou aj tak nevyslo mozes byt rad ze si s nou nieco prezil lebo tu istu uz nestretnes a spanielsko pocka mozno aj na vas dvoch ked casom budete chciet ist spolu :)
Vdaka za radu...vidim, ze nie som jediny clovek, co rozmysla tak, ze laska pre neho znamena vsetko :) .
A uz som to prestal viac menej riesit, lebo neviem nic vyriesit...pretoze som chcel ist s nou, ale nie je to mozne.. :(.
Svetluška
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svetluška »

Ahoj!

Podla mna skus sestre navrhnut nejaky spolocny vylet na tie zvysne dva tyzdne prazdnin, kam pojdete len vy dvaja bez Tvojej polovicky. Aspon sa bude viac tesit domov na Vas spolocny vylet ;) . Tiez mam sestru a keby za mnou prisla, ze chce aby sme spolu niekam sli (stacilo by aj do mesta nieco podniknut, nemusel by byt ani vylet) skacem tri metre od radosti.

Kazdopadne suhlasim s tym, ze ked si uz na takom pobyte bol a nelaka Ta to, zostan doma s priatelkou. Myslim, ze sestra to pochopi - ma Ta rada a mat rad znamena priat si aby bol ten druhy stastny aj ak by som ja mala byt smutna, lebo jeho/jej stastie je pre mna dolezitejsie nez moje. Mat rad pre mna tiez znamena dat volnost a citovo nevydierat (veci stylu:"Ak ma mas rad, zostanes studovat na tejto skole a nepojdes na intrak...fnuk")- ak ma ma niekto naozaj rad, viem, ze sa zas vrati a ak sa nevrati, potom nestal za to aby som smutila. Ale to sa stava hlavne pri ludoch mimo rodinu ze odidu a zabudnu...

GL!
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

"Svetluška"

Dakujem za radu, ale tam neslo vobec o sestru, ale o to, co mam robit. So sestrou sme sa len nezhodli v nazoroch, to bolo vsetko.
Na druhej strane, paci sa mi ta druha cast...ta tvoja myslienka, to je pekne..:)
Napísať odpoveď