Obhoreta zakladna doska??
Obhoreta zakladna doska??
Vedeli by ste mi niekto povedat ci je toto obhorete alebo coto moze byt a z cohoto moze by?
Re: Obhoreta zakladna doska??
Určite to je obhorené, ono v podstate, ak ti to funguje, nič sa nemusí stať, alebo môže vzniknúť nejaký studený spoj. Tá "koncovka napätia" to podla mňa celé spôsobila, aký máš zdroj? Zrejme došlo k tomu, že vpustilo do dosky viac napätia ako by malo. Na tom 4-pinovom by to malo byť 12V (alebo sa mýlim?)
toto jasne signalizuje zvyseny odber. ak je to na 4pin molex konektore primarne urcenom pre support cpu, znamena to asi jeho zvyseny prudovy odber. co s tym? vyber processor, vycisti od starej stvrdnutej tepelne - prenosovej pasty isopropanolom, gulatym ihlovym pilnikom ocisti samicie piny molex konektorov, trikrar sa prezehnaj, odpluj nalavo a skompletuj - spusti pc.
ps na fotografii to nevidno, no ak mas nafuknute elektrolyticke kondezatory nachadzajuce sa v blizkosti napajacieho konektora ATX, v tom pripade neries - odisla motherboard.
ps na fotografii to nevidno, no ak mas nafuknute elektrolyticke kondezatory nachadzajuce sa v blizkosti napajacieho konektora ATX, v tom pripade neries - odisla motherboard.
nooo zdroj mam I-TEC 530W onoto zatial funguje len mi nechce ist moja grafika ale ked som tam mal druhu s externym napajanim tak ta isla....ata koncovka je teda na napajani CPU?? lebo stale som nevedel ze naco to je lebo pc mi islo aj bez toho ...(predtym ked som mal starci zdroj)
-
JAnci3D
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ono je to len prídavné napájanie to znamená ak máš slabší procesor ktorý zvláda doska napájať aj bez prídavného nič sa nedeje ale ak by si tam mal nejakého Watt-žrúta tak by to pravdepodobne spôsobovalo nestabilitu systému.
Áno, je to napájanie pre procesor. Nezvyšoval si napätie pre CPU manuálne? Možno aj omylom, už pri 0,5V to vie spraviť solídny bordel. Ak nie, sprav to, čo poradil lokkju, ... Hlavne povedz, či máš nafúknutéspomínané kondenzátory. Ak je té pokovovaná čiapočka vydutá (nafúknutá) čoskoro odídu a na dosku sa už nespoliehaj. Všetky by mali byť pekne na povrchu rovné.
Ak nepomôže absolútne nič, stále tu je možnosť vadného zdroja, ktorý by ponúkal viac napätia ako by mal. Teda reklamácia.
Ak nepomôže absolútne nič, stále tu je možnosť vadného zdroja, ktorý by ponúkal viac napätia ako by mal. Teda reklamácia.
nie nezvyšoval som napätie..malo by byt 5V nie?? ja mam 4,99V a nie tie kondenzatori su pekne rovne
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2010, 10:16)
aa JAnci28 ja tam mam pentium 4 3,8Gb takze tam asi treba to napajanie ze? lebo kod som pustil pc bez toho tak ani obraz nenabehol
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2010, 10:18)
pardon CPU :
Technické informace CPU
Typ pouzdra 775 Contact LGA
Velikost pouzdra 3.75 cm x 3.75 cm
Transistorů 169 miliónů
Výrobní technologie 7M, 90 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Plocha čipu 135 mm2
Napětí jádra 1.3 V
Napětí vstupů/výstupů 1.3 V
Typický příkon 115 W @ 3.80 GHz
Maximální příkon 155 W @ 3.80 GHz
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2010, 12:09)
tu pastu som menil asi pred tyzdnom takze v tom by problem nemal byt..jedine co mi stale robi starosti je to ze uz mam objednanu novu grafiku a bojim sa ju tam dat aby mi ju neodpalilo alebo nieco podobne...
//autoeditácia príspevku (18 Júl 2010, 17:44)
no..uz mi ta zakladovka nejde vobec...ale asi to bolo z toho ze 2 pini na procesore mali odlomene hlavicky takze nedociahli sa opriet a vznikol studeny spoj.a je dost mozne ze to co boo odlomene mohlo skratovavat dalsie piny
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2010, 10:16)
aa JAnci28 ja tam mam pentium 4 3,8Gb takze tam asi treba to napajanie ze? lebo kod som pustil pc bez toho tak ani obraz nenabehol
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2010, 10:18)
pardon CPU :
Technické informace CPU
Typ pouzdra 775 Contact LGA
Velikost pouzdra 3.75 cm x 3.75 cm
Transistorů 169 miliónů
Výrobní technologie 7M, 90 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Plocha čipu 135 mm2
Napětí jádra 1.3 V
Napětí vstupů/výstupů 1.3 V
Typický příkon 115 W @ 3.80 GHz
Maximální příkon 155 W @ 3.80 GHz
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2010, 12:09)
tu pastu som menil asi pred tyzdnom takze v tom by problem nemal byt..jedine co mi stale robi starosti je to ze uz mam objednanu novu grafiku a bojim sa ju tam dat aby mi ju neodpalilo alebo nieco podobne...
//autoeditácia príspevku (18 Júl 2010, 17:44)
no..uz mi ta zakladovka nejde vobec...ale asi to bolo z toho ze 2 pini na procesore mali odlomene hlavicky takze nedociahli sa opriet a vznikol studeny spoj.a je dost mozne ze to co boo odlomene mohlo skratovavat dalsie piny
Tých 4,99V myslíš na procesor? To si robíš srandu, bežne sa to pohybuje okolo 1,3-1,5V
nie to som sa pomylil sak som to dole opravil co je tam vsetko vypisane o CPU
No to je dosť možné, v tom prípade treba novú koncovku, a ak máš na vyhadzovanie pe)nazí, tak rovno zdroj.felko napísal: no..uz mi ta zakladovka nejde vobec...ale asi to bolo z toho ze 2 pini na procesore mali odlomene hlavicky takze nedociahli sa opriet a vznikol studeny spoj.a je dost mozne ze to co boo odlomene mohlo skratovavat dalsie piny
naco novy zdroj?? ta koncovka funguje ani roztopena neni ona len chytila taku dozlta farbu inak vsetko je OK...no ale uz nemam tie peniaze na rozhadzovanie som si objednal zakladovku + este nejake komponenty ktomu a uz cvakam 318€
Zrejme sa jedna o nekvalitny spoj v samotnom konektore zdroja,co sposobilo prehrievanie sa kontaktov,tym aj zvysenie odporu,co ma za nasledok znova ohrievanie sa a zahorievanie...Cize odporucujem kupovat kvalitne zdroje.Napetie mas urcite v poriadku,pretoze ak by nebolo,tak ti doska ani nenabehne.Takze radsej sa zameraj na tie kontakty v konektoroch zdroja-na tych lacnych cinskych smejdoch stoja fakt za h....Najlepsie spravis,ak si objednas nejaky poriadny zdroj,aby si potom neprisiel o novu dosku...
Iba chytil žltú farbu? Veď si trošku vyššie písal že tam máš zalomené spoje. Tú koncovku teda treba vymeniť, a ak máš, tak môžeš rovno pre istotu aj celý zdroj. (to ale nieje potrebné)
ale nie na tej koncove ..na slote pre CPU tam su 2 piny zlomene ta koncovka je v pohode
Jáj ták. Tak som ťa zle pochopil, no treba to spojič plnohodnotne. Dostať kúpiť v elektrosúčiastkach aj komplet port, teda 4pin pre prídavné napájanie CPU, potom to len vymeníš na doske, záleží na konkrétnom kuse či to vôbec pôjde alebo je to na pevno.
to neviem ale sak netreba ju menit na kalby a zakladovka bude nova takze v poho