Oblozenie spojkovej lamely HDS-57

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Oblozenie spojkovej lamely HDS-57

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Zdravim ludia..

Tento topic zakladam, lebo v sekcii automoto som nenasiel o HDS-ku ani zmienku...

Nejak hrablo mojej audine a neviem zaradit 1. a 2. rychlostny stupen. Ako opticky ich zaradim radiacou pakou, aj na lankach na prevodovke sa to hybe ako treba, takze problem bude niekde vo vnutri, co znamena, ze prevodovka musi ist na operaciu.
a kedze bude prevodovka von, tak planujem dat preoblozit spojkovu lamelu Organickym materialom HDS-57 do ČR, konkretne do firmy renovak ( http://www.renovak.cz RENOVAK Spojkove LAMELY PDF )
Preoblozit ju planujem preto, lebo netusim v akom stave bude a planujem este par uprav s motorom (vyhodit KAT, Vyradit zadne lambda sondy, sportove sanie, vymena hadic za silikony a samozrejme profi CHIP) a nenecham tam seriovu lamelu.

Tak sa chcem opytat ci mate HDS-ko na spojke ak ano, tak ake mate skusenosti? Ja som daval HDS na Pajero Sport (125KW 3.0 benzin a isla tam spojka 241/162/3,5) a spojka na cca 5000 km nesmykla ani o prd ci na ceste alebo v terene. Kamarat ma HDS na Leone Cupra 1M 1,9TDI povodne 110 KW, teraz 138KW a tiez drzi paradne bez presmyku. Ale Ja planujem z povodnych 154KW ist na cca 180KW.. Keramicku spojku davat nechcem, to je strasne tvrda zalezitost. Tak ci mi toto bude stacit, ale pevne verim, ze ano...

Co sa tyka ceny, tak cennik mam platny iba na rok 2012, ale pripojim ho do prilohy. Na pajere ma vyslo preoblozenie aj s komplet repasom lamely, s postovnym, s prevodom penazi z CZK na €, proste vsetky naklady do 70€ pricom nova lamela, na ktoru neexistovala nahrada stala 220€ co je peckovy rozdiel. Samozrejme Preoblozenie aj repas spravia na perfektnej urovni v jedej a tej istej firme :) Jedina nevyhoda je to, ze treba cakat cca 2 tyzdne, pretoze to treba zaslat do CR, cakat kym to spravia a posta spat na slovensko...
Prílohy
FS-HDS-57-CENÍK-APLIKACÍ-TŘECÍHO-OBLOŽENÍ.pdf
HDS-57 Cenník
(189.07 KiB) 248 stiahnutí
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Oblozenie spojkovej lamely HDS-57

Príspevok od používateľa Eras »

len tak sa chcem spytat, ze co znamena, ze keramika je tvrda zalezitost?
Fuxxo
Darca
Darca

tvrda zalezitost bolo myslene skor ako metafora na neprijemne tvrdy rozjazd
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

a ma aj tvrde pera a kuse ako sprosta, ked je studena, ako kazda sutazna spojka... s tym sa strasne jazdi, to je fakt len do zavodaku, ani len do vikendovky by som to nepchal... 5 rozjazdov na krizovatkach a ide Ti odpadnut lytko... nehovoriac o tom, ze Ti pri kazdom rozjazde pistia gumy, zle sa davkuje, a pri preradovani trha, a mozes tam otacky triafat ako chces... a za studena na nej ani len lietat nemozes, lebo Ti v momente pri seberychlejsom pusteni idu odpadnut vsetky diferaky... a ulozeniam a motoru to tiez nerobi najlepsie, najma kluke, ojniciam, rozvody sa strasne pretazuju apod... pri radeni v zakrutach je to dokonca aj nebezpecne kvoli shiftlocku...
Fuxxo
Darca
Darca

tak dnes som dostal odpoved.. plati cennik z roku 2012 a este mi ten pan prihodil nejake dokumenty ohladom asi prerabky spojky... mrdnem to sem... ja dam len tu organiku na seriovu lamelu..

a co som sa docital na niektorom fore o HDS-ku, tak sa jedna o organicke vlakna. seriove oblozenie na lamele sa prehreje, zacne smykat a spali sa. HDS-ko sa prehreje a stale drzi....

/// uz viem co je v tych PDF-kach... to su upravene lamely.. presne to co ja nechcem
Prílohy
Audi-RENSPORT,výběr-z-ceníku.pdf
(293.79 KiB) 172 stiahnutí
ŠKODA-RENSPORT,výběr-z-ceníku.pdf
(769.06 KiB) 162 stiahnutí
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

dik za osvetlenie...

lebo je tu moznost dat si keramicke oblozenie na lamelu za nizku cenu, aj som to planoval, ked mi aktualna spojka odijde, ale vykaslem sa na to, pripadne ak je organika jemnejsia, tak by som skusil to
Fuxxo
Darca
Darca

organiku nerozoznas od serie... akurat organika zdrzi viac... a jednu vec vam odporucim... ak menite spojku, tak si "tŕnik" nastriekajte silikonovym olejom.. spojka pojde lahucko hodne hodne dlho :)

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2013, 16:24)
tak dnes mi prisla lamela preoblozena a zrepasovana.. Teda o repase sa hovorit neda, lebo nemam odpruzenu spojku... Len kovovu cast ocistili a natreli farbou. So sumou som maximalne spokojny nakolko vratane postovneho (postovne tam 11,5€ 1. triedou do CR) a faktura s postovnym vyhotovena na 37,5€ cize bez jednej zlatky 50€ za prakticky novu lamelu, ktora stoji 150€... ja som maximalne spokojny :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

O takejto moznosti som este ani nepocul ale ak by to nebolo podla tvojich predstav, resp. keby nahodov dochadzalo k nejakym presmykom alebo cosi, skus nejaku clubsport, resp. streetsport keramicku lamelu, osobne skusenosti (aj s S3) ti povie onen kontakt co som ti dal, ale aj pri inych aplikaciach je to super, v podstate by som to az odporucal akurat prevodovka a silentbloky ti budu vrucno dakovat

// "Jasne pise,ze keramicku nechce. Zasa nic necitas a potom vyplakavas ? Hlavne ze aky si mudry,no nevsimol si si,ze pises vlastne sam pre seba a mimo." - pre onoho masturbujuceho spoluforistu
Citam citam ale viem ze S3 ma problem s lamelami vseobecne a dokonca s tym mam aj realnu skusenost, tusim kto si takze to poviem tak nejde o citat z wikipedie...
Pisem sem o keramike lebo nieje keramika ako keramika a fámy že s keramikou sa do rozbehnut iba tvrdo, su uz tiez casy davno minule (asi nemas aktualne clanky na wikipedii)
Tak tu do mna uz laskavo nemrdaj, ak bude fuxxo chciet pomoct s audinou ja mu pomozem a viem ako, ak vies aj ty tak mu pomoz, ak nevies tak prosim ta usetri ma tychto tvojich ubohych vylevov sebaukajania.
Fuxxo
Darca
Darca

sa tu nehadaje ako male deti mfg... keby chcem keramiku, tak o tom jednoznacne hladam info... do tych 280 koni mi HDS 57 bude stacit a viac dufam ani nepojdem. na keramike budem mat moznost jazdit az ked kamosovi dorobia S2 a potom budem o tom pisat viac.. zatial osm s HDS-kom spokojny viac nez treba
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Just sayin', tu niekto dlho asi neomocil kacera podla reakcii...
V konecnom dosledku je to na tebe ale napisal som tam jasne AK NAHODOV, TAK... chces to cipovat, myslim ze Macikova S3 ma 350+ koni a ak s nim budes v kontakte tak ti to tak ci onak povie sam :), koniec koncov co skusali tam bolo az skoro 500koni len to uz bolo z hladiska zivtonosti streetlegalu dost na prd...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

musis tu stale niekoho urazat??? s takymito ludmi som sa na fore uz stretol, ale v auto-moto bol vzdy klud, naozaj to nepotrebujem den co den citat este aj tu a fakt mi to uz zacina liezt na nervy :?

// K-: nie som odborar, ale myslim, ze by sa naslo viac ludi, ktorym to tu vadi... staci sa pozriet na ten prejav... vzdy sa da vsetko aj slusnejsie...
Fuxxo
Darca
Darca

bud rad, ze sem castejsie nechodi Gangy (nic proti nemu).. ale jeho cierno-humorne narazky su niekedy fakt viac na urazenie ako na zasmiatie, aj ked na vacsine sa da dobre zasmiat.. ale to je Gangy...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

praveze ten mi nevadi, on praveze adresuje tie narazky na takychto ludi, ktori si to zasluzia, ten by tu s Hegym zatocil :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

So mnou uz viaceri chceli zatocit ale sami vzdy dosli na to ze to sa proste neda pretoze ja mam svoj svet a nikoho v nom nepotrebujem :-) fuxxovi som chcel pomoct a aj rad pomozem lebo mam mozno pre neho kontakty ktore su ehm... "na nezaplatenie"
A po tom co som si zratal aky si ty chudacisko uplakany uz by som nerad cital tvoje poznamky adresovane na mna, proste si ma nevsimaj ak to dokazes. DÍK
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kto Ti tu je chudacisko??

ake moje poznamky na Tvoju adresu? nic neslusne alebo urazlive som ti nenapisal na rozdiel od Teba...

to, ze chces Fuxxovi pomoct, ma tesi, ale Teba ako takeho si vsimat musim, lebo sem chodim denne, citam tu vsetky prispevky a mam to tu rad... a tu karmu som Ti ja nedaval...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Je vidno ze to tu mas rad ale obcas to trosku prehanas nemyslis? Niekomu tu nieco napisem a za 10 sekund karma minus ze nepis mu off topic on sa na to nepytal, ved to je uchylne...Keby tu bol kazdy ako ty tak diskusne forum funguje formou "Modrá? Áno/Nie"
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

prestan si vymyslat... karmu som Ti poslal po troch dnoch a to az po tych urazkach, nie za ziaden offtopic... minuska davam fakt zriedka...

och, ved na sposobe ano/nie by to praveze fungovalo podla Teba... ziadne vysvetlenia, ziadne zdovodnenia, iba plane reci a urazky...
Napísať odpoveď