Obmedzené alebo žiadne pripojenie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
F5_
Amateur
Amateur

Obmedzené alebo žiadne pripojenie

Príspevok od používateľa F5_ »

Zdravím, mám problém s touto hláškou, hádže mi to na desktope, na notebooku mi všetko ide ako má. Ešte pred týždňom to šlo v pohode aj na desktope. Skúšal som vypnúť/zapnuť zariadenie, obnovenie ip adresy (tu mi vyhodí, že nemože pokračovať v obnovovaní), manuálne som zadával adresu,.. etc. Má niekto nejakú radu na vyriešenie problému?, btw mám os win xp
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Obmedzené alebo žiadne pripojenie

Príspevok od používateľa dekarbon »

Koncovka konektora na jednej aj nja druhej strane skontrolovať či má dopstatočný kontakt v porte v zariadení aj vo vstupe k desktopu,prípadne skontrolovať či nieje zanesený vstup desktopu pre etehernet prachom už som mal taký prípad kedy to pomohlo vyčistenie tyčinkou na uši ktorá bude vlhká.(Kontakty nezhrdzaveju).Ak by to nepomohlo skusil by som odstrániť sieťovu kartu s device manageru a nehať detekovať nanovo a nehať defaultné win nastavenie nech si to ťahá z DHCP ten konfig.prípadne skontroluj či nemáš niečo zle nastavené v zariadení.pripoj sa cez web admin a skontroluj nastavenie LAN prípadne kolonku adavnced routing..zle nastavené adavnced routing môže tiež spôsobovať tento problém.Pozri to a daj vedieť či pomohlo pak pojdeme dalej.
Hash
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hash »

Na NB sa pripájaš cez wifi alebo ethernet ? Možností je viac, ako spomínal napr. kolega vyššie ale môže to byť zdôvodnené FW,AV a tak. Nemusí ti router prideliť DHCP, ak je to wi-fi router nefunguje v tvojom okolí viac wi-fi sietí na tom istom kanály a frekvencii ?

Skús nahodiť dual-boot win7 a skús tak či to pôjde.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

dual boot win 7 by som riešil medzi poslednými možnosťami.skôr by som pozrel či ako uvádzaš tam neblokuje sieťový connect firewall či tam niečo nemáš blokované nejaké pravidlo,prípadne je potrebné skontrolovať služby povolené cez firewall na základnu prevádzku siete,skontrolovať treba aj porty či niesu nahodou blokovane,ano aj to či sa nebiju nahodou kanaly ak si cez wifinu,pripadne to nastavenie DHCP v routri.
F5_
Amateur
Amateur

No, takže čistenie nepomohlo, net mam modem+kabel, žiadna wifina, preinštaloval som win, stále nič, problém je niekde s dns, keď si dám cez priakazovy riadok ipconfig/all, tak mi vyhadzuje ip v tvare 169.254.xxx.xxx a maska podsiete je v tvare 255.255.0.0, dočítal som sa, že buď je problém medzi zariadením a serverom (na ntb net ide, zapojenie to isté), alebo je v pc nejaký škodca, btw firewall je vypnutý,tak keď viete ako to vyriešiť, tak budem rád za pomoc :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ak ti dava taku adresu to dns nebude..skor to vidim an config DHCP mal som ten isty problem a varvim treba skontrolovat nastavenie DHCp ako ams urobene najlepsie je to na auto nastavit
F5_
Amateur
Amateur

tak mám to nastavené na auto a aj tak prd :D, aj manuálne som zadával a nič...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na notebooku si vypis ipconfig /all a podla toho si nastav IP na PC. Samozrejme IP zariadenia daj s inym poslednym cislom. Ak to nepojde, tak sa ozvi zas :)
F5_
Amateur
Amateur

to som skúšal, všetky hodnoty som opisal z notasa, len neviem, či som menil aj tu poslednu čislicu, ale to by asi nemalo mať nejaký vplyv..
Gothar
Moderátor
Moderátor

To ma velmi velky vplyv.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

F5_ napísal:[...] a maska podsiete je v tvare 255.255.0.0 [...]
Nemá byť maska v tvare 255.255.255.0 ? (Alebo iba preklep?)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Mala by byt, ale uz ip zacinajuca 169kou ukazuje, ze ma nastavene automaticke zistovanie IP ale DHCP server (router) mu ju nepridelil. Preto som navrhol, aby si nastavil IP tak ako na notebooku, ktoremu ju DHCP server pridelil korektne spolu s ostatnymi.
F5_
Amateur
Amateur

Dobre, tak zadal som hodnoty z ntbooku so zmenou posledneho čisla v ip,to varovanie mi zmizlo(sice zmizlo aj vtedy),piše zariadenie je pripojené,... ale keď dám stav tak pakety odosiela, ale ich nepríjma = net stále nejde...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nastav si este DNS Google, ci sa to nahodou nerozbehne: https://developers.google.com/speed/public-dns/
F5_
Amateur
Amateur

to isté :)
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Pouzivas ten isty kabel pre komp aj notas? Zly kabel pre PC by vysvetlil aj tu cudnu IP.
F5_
Amateur
Amateur

áno, kábel je ten istý , v tom chyba nie je..
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Este ma napada, ze si mohol nieco zmenit v nastaveniach sietovky. Mac adresu, alebo zmenit "full duplex"/"half duplex" mod. Tiez mas mozno nejaky problem s konektorom na sietovy kabel. Tiez niektore sietovky vedia pracovat aj s priamym kablom aj s krizenym, ine to vediet nemusia. Menil si nieco za posledny tyzden? Mozno preniest komp ku kamaratovi a vyskusat to tam, nedavam tomu velku sancu, ale potom budes vediet, ze je chyba u teba na 100%.
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

mas doma router alebo ti IP priraduje poskytovatel internetu?
F5_
Amateur
Amateur

Net mi prestal ísť sám od seba :D, nemenil som nič, ani mac ani nič, skúšal som všetky spôsoby, čo som vedel, nikdy som s tým problém nemal (stačilo dať opraviť zariadenie) , router nemám iba klasický modem, dával som konfigurácie siete auto aj manuálne, proste nič nejde, neviem či je chyba u sieťovej karty (hoci svieti+odosiela pakety), ale skúsim iný net poprípade sieťovú kartu..
Napísať odpoveď