Obmedzenie rychlosti wifi spojenia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Filipito
Darca
Darca

Obmedzenie rychlosti wifi spojenia

Príspevok od používateľa Filipito »

Caute, mam wifi router Air Live WL-5460AP v2.
potrebujem helfnut s tym ze wifi signal ktory odosiela router je silny tj ked sa sestra alebo otec pripoje s ntb tak mne to nenormalne spomaly net. neexistuje neaka utilita alebo navod nato ako im spomalit rychlost ? dost to cloveka nastve ked sa mu odrzau na csku zdvihne ping z 50 na 700 :( .
dakujem vsetkym
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skús nastaviť QoS poprípade sestre alebo otcovi nainštalovať na PC nejaký soft čo by mu obmedzoval rýchlosť
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

skus najnovsi firmware ak som si dobre vsimol su tam nejake vychytavky ktore by ti mozno mohli pomoct. nejaky traffic shaping som tam zazrel ked som to klientovi pred nedavnom instaloval

(funkcie ktore v prvych V2 firmvaroch neboli kedze neviem ktory fw v nom mas ty)
Filipito
Darca
Darca

mam najnovsi fw, neviete mi niekto dat presnejsi navod alebo neaky link na navod. kedze v tejto oblasti som vymlety :(
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Cau, takze ak dobre veim stale mas net od wimaxu (tych 1024/256 ak sa nemylim)..spravil som ti screen aby si to lepsie pochopil no budes msuiet zistit MAC adresy zariadeni, presnejsie fotrove MAC a este ktore pouziva tvoja sestra, supnem ti uz rovno sem aj mensi navod...

otvor si start, spustit a napis cmd (alebo jednoducho vyvolaj prik. riadok)
zadaj riadok "ipconfig /all" a vypise ti zoznam sietovych adapterov a adresy...najdi tam Physical addres a tie cisla budes pouzit v nasledujucom kroku...

takze ideme na samotne nastavenie..otvoris si webove rozhranie cize sa dostan do routra, potom si vyber nasledujuce moznosti..vid. na obrazku QoS. Potom uz len vypln veci ako je MAC, (tam uz zadas adresy ktore si vyhladal) potom kolko kb/s chces nechat fotrovi, ci sestre...dufam ze si pochopil..

:wink:
Prílohy
QoS.jpg
MAC adresy.jpg
Filipito
Darca
Darca

Andrew uz som ti chcel pisat na facebooku, k+, idem to vyskusat .
DAKUJEM

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 14:57)
ani za boha to nejde :( , uz sa s tym trapim asi mesiac ale ani tak ani tak to nejde, poradte neaky soft na znizenie rychlosti a im to nainstalujem do pc ked nebudu doma lebo to neni mozne :?

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 19:09)
Filipito napísal:Andrew uz som ti chcel pisat na facebooku, k+, idem to vyskusat .
DAKUJEM

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 14:57)
ani za boha to nejde :( , uz sa s tym trapim asi mesiac ale ani tak ani tak to nejde, poradte neaky soft na znizenie rychlosti a im to nainstalujem do pc ked nebudu doma lebo to neni mozne :?
///takze nakoniec rozhovor so sestrou to vyriesil :)
Napísať odpoveď