Obmedzovanie jednotlivca v LAN sieti
-
Fata! ChaoS
Star
- Kontaktovať používateľa:
Obmedzovanie jednotlivca v LAN sieti
Čaute nedávno sa k nám pripojil aj sused cez LAN, ale neustále ťahá a mne to strašne spomaluje a ping mám vyše 100ms, čiže neviem ani poriadne hrať
nuž potreboval by som mu nejak obmedziť internet, aspoň upload aby som nemal taký vysoký ping. Čo mám spraviť je nato nejaký program? Skúšal som na routery aj som dačo také našiel, ale tam to nejak nefunguje, keď som dal ombedziť nejakú IP adresu tak nič sa nedialo a zas upload sa dá obmedziť len ako celý port a nie ako jednotlivé IP adresy, takže to by som obmedzil aj seba. Moc nechápem tie porty, takže ak rozprávam blbosti tak ma opravte. No ale pomôžte mi prosím ako ho mám obmesziť z môjho PC? Router je u mňa.
-
Fata! ChaoS
Star
No je to Asus WL500g, lenže my to máme trošku komplikovanejšie, lebo máme dva routre.
Internetový modem je napojený na router Asus WL500g pri PC1 z toho Asus WL500g routeru ide LAN kábel do PC1, ku krstnému, k susedovi a k druhému routeru, potrebuješ vedieť aj ten, že jaký je? Potom ten od toho druhého routra som napojený ja a moja sestra, ale tiež ten druhý router má aj Wifi, ale to asi nie je podstatné.
Limiter môžeš vidieť na obrázku. A čo sa týka tých portov úprimne povediac neviem, či sme na tom istom porte, lebo všetko nastavoval môj otec a ja neviem, kde to môžem pozrieť, či nastaviť, ale prezrel som nastavenia Firewallu na obidvoch routeroch a tam je port 8080, ale neviem, či to je ono.
P.S. ten druhý router je azda Asus Wireless Router, no v nastaveniach to tak má a teraz sa na router už nemôžem kuknúť, bo segra spí a v jej izbe je ten router.
Internetový modem je napojený na router Asus WL500g pri PC1 z toho Asus WL500g routeru ide LAN kábel do PC1, ku krstnému, k susedovi a k druhému routeru, potrebuješ vedieť aj ten, že jaký je? Potom ten od toho druhého routra som napojený ja a moja sestra, ale tiež ten druhý router má aj Wifi, ale to asi nie je podstatné.
Limiter môžeš vidieť na obrázku. A čo sa týka tých portov úprimne povediac neviem, či sme na tom istom porte, lebo všetko nastavoval môj otec a ja neviem, kde to môžem pozrieť, či nastaviť, ale prezrel som nastavenia Firewallu na obidvoch routeroch a tam je port 8080, ale neviem, či to je ono.
P.S. ten druhý router je azda Asus Wireless Router, no v nastaveniach to tak má a teraz sa na router už nemôžem kuknúť, bo segra spí a v jej izbe je ten router.
-
Fata! ChaoS
Star
-
Don_Pipino
Darca
-
Fata! ChaoS
Star
No len tu je problém, že ja lama neviem, kde by som mohol zistiť, že na akom porte bežia. Viete mi poradiť, že kde to kuknem alebo to mi neveite pomôcť a som nato sám. No ale aj zatial díky.
EDIT: Asi som to našiel
, no našiel nejaké logy o pripojení IP adresy 192.168.1.4 čo je sused a tam má aj port 
EDIT: Asi som to našiel