Obnovení Československa?

Diskusie na politické témy...

Nové Československo?

Ano
110
42%
Ne
155
58%

Celkom hlasov: 265

tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Čechoslovák napísal: ste primitívi. a just tu zostanem. dokial to sype!

to bolo pre tehlu a faba!
Inde by ti to sypalo pravdepodobne aj viac. Mohol si isť utierať zadky američanom a žil by si zrejme na „vyššej“ úrovni, keď ti len o to ide. Ak si mysliš, že by „táto úbohá dedina“ mala byť riadená z Prahy, lebo sme hlupi, tvoj problem, ja som zase rád za ľudí, ktorí vedia, že treba prebrať za seba zodpovednosť. Neviem, čo vlastne obhajuješ, mysliš, že česki politici by sa o nas „lepšie postarali“? Veď je to sama slobodomurarska zberba. A že nemame žiadnu kulturnu identitu? Ja si myslim (a nie som sam), že slovenska tradična kultura patri medzi najkrajšie na svete. Nič proti čechom a moravakom, ja ich mam veľmi rad, ale mame pravo na svoj štat. A ak si mysliš, že kôli par hlupym politikom a zradcom Slovensky štat by mal zaniknuť, tak si v slepej uličke ty.My sme vždy prežili a napriek tomu, že sme narod maličky a mnohi nas chceli odstraniť, sme tu, asi nas chrani sam Pan Boh :)
Trance.Boi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trance.Boi »

Sweetko napísal:Suhlasim...este by som doplnil ze ceskoslovensko bol umely stat nieco na sposob dnesneho kosova...ved povedzme si narovinu, s cechmi okrem spolocneho statu v 20. storoci nemame takmer nic spolocne. Dokonca si myslim, ze s dnesnymi Madarmi mame ovela viac spolocne (spolocna historia, geny - haplotyp HG3 atd.) ako s Cechmi. Este stastie, ze pomaly ale isto cechoslovaci vymieraju...
doufam, ze jsi se narodil do konce roku 1992 a timpadem co nejdrive umres.

Jak muzes tvrdit ze nemaji cesi a slovaci nic spolecneho ?

Jinak k tobe nemam co bych dodal. Ty musis byt radne vypatlany.

Nebo ti to mam napsat madarsky abys tomu rozumnel ?
Sweetko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Sweetko »

Trance.Boi napísal:doufam, ze jsi se narodil do konce roku 1992 a timpadem co nejdrive umres.

1
sice som sa narodil pred 93 rokom ale vzdy som bol Slovak aj ked som zil v Cesko-Slovensku

2
To som netvrdil ze nemaju nic spolocneho, tvrdil som ze okrem spolocneho statu v 20. storoci nemaju TAKMER nic spolocneho nase narody...

3
k tretej tvojej poznamke sa nevyjadrujem, nadavky su argument nevzdelancov, vsak?

4
nebude to mat zmysel lebo po madarsky neviem
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Sweetko napísal: To som netvrdil ze nemaju nic spolocneho, tvrdil som ze okrem spolocneho statu v 20. storoci nemaju TAKMER nic spolocneho nase narody...
a co takto kultura, jazyky? Ja myslim ze to je viac ako takmer nic.
Sweetko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Sweetko »

zvonenie33 napísal:a co takto kultura, jazyky? Ja myslim ze to je viac ako takmer nic.
ja si to praveze nemyslim a treba rozlisovat cechov a moravakov...s moravakmi mame vela spolocneho s cechmi teda s "bohemami" takmer nic...
Derrick12
Novice
Novice

Re: Obnovení Československa?

Príspevok od používateľa Derrick12 »

Je to škoda, že po vyše 70-tich rokoch spoločného štátu sa Československo rozpadlo. Spoločnú republiku rozdelili politici, nie vôľa ľudí ..... spoločný hlas 16 mil obyvateľov je viac ako hlások samostatného Slovenska či Česka......väčšie národy v EU nás prevalcujú a vlastne od nás nič nezávisí.

Nemecko sa spojilo a my sme sa rozdelili......pritom slovo Czechoslovakia vo svete malo silu

EU mi pripadá ako smiešny pokus napodobniť USA a podľa mňa skor či neskôr zanikne

//autoeditácia príspevku (13 Apr 2010, 23:08)
Trance.Boi napísal:doufam, ze jsi se narodil do konce roku 1992 a timpadem co nejdrive umres.

//autoeditácia príspevku (13 Apr 2010, 23:13)

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Neviem, komu by bolo na osoh obnovenie ČSR. Vždy sme boli len takým príveskom Čechov, vždy sme boli tí druhí.
Čo sa týka nejakej podobnosti, máme veľa spoločného s Moravanmi, ale s Čechmi ani nie, to je už úplne niečo iné.
Samozrejme, treba dbať aj na to ľudské hľadisko, tam by to bolo optimistickejšie, veď sa dodnes nazývame bratmi, aj keď neviem, koľkí to myslia naozaj úprimne.
PetrRuzicka
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa PetrRuzicka »

Společný stát Čechů a Slováků byl nefunkční...Československo bylo v podstatě Česko. Pro nás Čechy, Slovensko znamenalo jen folklór, Vysoké Tatry a koliby s ovčím sýrem nic víc. Mám vás rád Slováci a taky proto vám to říkám jak to skutečně bylo.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

PetrRuzicka napísal:Společný stát Čechů a Slováků byl nefunkční...Československo bylo v podstatě Česko. Pro nás Čechy, Slovensko znamenalo jen folklór, Vysoké Tatry a koliby s ovčím sýrem nic víc. Mám vás rád Slováci a taky proto vám to říkám jak to skutečně bylo.
Ceskoslovensko bolo pre nas Slovakov (a nielen pre nas) vzdy len plna rit namyslenych pepikov pastikarov, ktory maju Prahu a tam to asi tak konci. :psssst: Od mala som len zasol, na co mozu byt tak namysleni, no aj po rokoch sa len utvrdzujem ze je to proste taky narod (samozrejme nie vsetci, no ty tam rozhodne patris chlapce) :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

PetrRuzicka napísal:Společný stát Čechů a Slováků byl nefunkční...Československo bylo v podstatě Česko. Pro nás Čechy, Slovensko znamenalo jen folklór, Vysoké Tatry a koliby s ovčím sýrem nic víc. Mám vás rád Slováci a taky proto vám to říkám jak to skutečně bylo.
Takto to vždy bolo, je to vystihnuté presne. Preto je nejaký spoločný štát nezmyselný, aj keď po stránke príbuzenskej si rozumieme veľmi dobre. Ja osobne neberiem Čechov ako cudzincov.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Je to škoda, že po vyše 70-tich rokoch spoločného štátu sa Československo rozpadlo. Spoločnú republiku rozdelili politici, nie vôľa ľudí .

Zrejme si nikdy nevidel archívne zábery z tej doby. Tie davy Slovákov, ktoré hádzali po Havlovi kadečo a pod.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Ako musím povedať NIE ... dôvod ? V tých dobách obviňovali Slováci Čechov, že ich ožobračujú a Česi Slovákov, že za nich trpia (Priemyselná nevyrovnanosť v tej dobe). A ak chcete počuť, čo je podľa mňa dôvod toho, že sa toto, i keď podľa väčšiny nevhodné spojenie rozpadlo (malo to iste aj svoje výhody) je to, že padol komunizmus a majetky za miliardy sa mali deliť a vy si myslíte, že tuto by Slováci, ktorí sa rýchlo zorientovali nechali ukrajovať zo svojho výhodného kšeftu od Čechov resp. naopak, no to nie. Už bolo dosť toho obviňovania medzi jednotlivými stranami a už nás nedržal spolu všemocný Sovietsky Zväz. Má to určite výhody a skončilo by to zas tak isto.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Ja si myslím že Československo nikdy nebolo snom ani predstavou nikoho zo Slovenska okrem pár vyvolených hlasistov ktorým boli na Slovensku udelené všetky majetky ba oni mali voľnú ruku, moc a vplyv. Už od počiatkov naši velikáni nechceli takúto cestu vôbec podstúpiť.

Československo vzniklo ako z núdze cnosť a takým aj bolo.

Veď sa rozpadlo vždy pri dôležitých situáciách. Československo spájali len zahranično politické machinácie a obavy z južného v Čechách západného suseda. Keď ale prišlo na lámanie chleba v 1938/39 Československo padlo.

Dá sa povedať, že do roku 1938 bolo Československo pre Slovákov akési menšie zlo. Nie však krajina v ktorej by chceli žiť.
Obnovenie Československa nastalo po tom čo sa komunisti aj tí v ZSSR dohodli s Benešom na spoločnom postupe. Teda opäť bez toho aby sa Slováci nejak vyjadrili.

Československo bolo vždy autoritatívnou alebo totalitnou republikou, kde sa veci riešili streľbou do ľudí alebo tvrdými represiami štátnej bezpečnosti. Československo pôsobilo v dvoch obdobiach, z toho jedno bolo za vlády komunizmu a druhé ako som už spomínal len z núdze cnosťou. Akokoľvek sa to niekto snaží zakrývať pravdou je, že akonáhle Slováci trochu národne pookriali ihneď sa od Čechov dištancovali. TO sa udialo v 39 a aj po 89.

Československo bolo štátom, ktorý bol možný len v dobách dávno minulých, buď totalitných komunistických alebo inak národne nepriaznivých. Teda celá koncepcia Československa vychádzala len zo strachu, raz zo strachu pred komunistami, ŠTB, NKVD inokedy zo strachu pred Maďarmi. Štát založený na strachu si ďakujem neprosím.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Tiež si myslím že rozpad bol najlepší krok ale nie pod taktovkou Mečiara ( psychopat ktorý patrí na psychiatriu ).Je jasné že by nás Česi stále utláčali keďže boli väčší národ.Už za prvej ČSR sa mala spraviť autonómia pre všetky národnostné menšiny a vytvoriť federáciu.T.G. Masaryk jasne nikdy ani nechcel reálne poskytnúť autonómiu pre Slovákov v ČSR.Stačí vidieť ako sa Pittsburghská dohoda oddialila od Clevelandskej dohody.Mal možnosť vytvoriť štát s Poliakmi ale tam by boli dominantný Poliaci takže aby bol Český národ dominantný sa rozhodol veľmi správne pre Slovákov bažiacich po tom aby sa vymanili spod utláčania Maďarov ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to jednoducho fakt, že české politické špičky na nás pozerali vždy trocha zvrchu (aj napriek tomu, že nebyť Štefánika, ťažko by vzniklo ČSR) a nikdy nepočítali s nejakou našou veľkou samostatnosťou či autonómiou.
Každopádne sa musíme zhodnúť na tom, že nám určite bolo lepšie v Československu ako keď sme boli súčasťou R-U.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Niečo pre teba Hughito - tu sa víťazi "spravodlivo" mstia. Verím, že si to vychutnáš je to taký Komunisticko-čechoslovácky fetiš.

Čeští gardisté masakrují pražské Němce
http://video.idnes.cz/?idvideo=V100504_ ... zpravy_zkl
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty si nie si normálny, že ?

Čo ja s týmto mám ? Vojna plodí zverstvá, pomstychtivé akcie sa konali, ja to nepopieram. Tu sa treba pozrieť na to, kto bol agresor a kto si Hitlera vyvolil. (Samozrejme, nechcem paušalizovať)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Slovenská univerzita v Bratislave nesie meno človeka tzv. Komenského ktorý sa vlastným menom volal Szegeš a v diele Gentis felicitas odporučil Maďarom asimilovať Slovákov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mas aj nejaku konkretnu citaciu z knihy Ivan?
celkom by ma to zaujimalo
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Zatiaľ to mám len zo zdrojov slovenskej ligy v USA, konkrétne od podpredsedu tejto ligy I. Králika.
Originál tej knihy je písaný v latinčine, takže ten kto ňou disponuje by minimálne musel vedieť latinsky.
Ale do budúcnosti ak sa podarí požiadam dotyčného o konkrétny výňatok z knihy.
Napísať odpoveď