dakujem velmi pekne za odpovede. chrono + caesar1987 ked som to sklbil dokopy, tak to funguje uplne super, ale nastal maly problem. v IE to hodi ten obrazok dvakrat pod seba (skusal som aj no-repeat, to zabezpecilo, ze je tam len medzera bez obrazku), ale vo FF to bezi ako ma. takze teraz uz len zistit pomocou JS akym prehliadacom pozera navstevnik stranku a na zaklade toho vybrat, ci pouzit prvu alebo druhu alternativu. ak by naaahodou niekto mal taky skript poruke, kludne by ho mohol pastnut

usetrilo by mi to pomerne dost casu. vysledok by mal byt asi takyto: premenna v php napriklad prehliadac a v nej nazov prehliadaca alebo nejake ID. nieco podla coho sa to da rozoznat. potom si len podmienkou zistim o aky browser ide a je to
//edit>
takze som nasiel sposob ako vycucnut prehliadac, ale nefunguje podmienka. dal som si vypisat nazov prehliadaca a potom ten nazov dosadil do podmienky. neviem preco to nejde.
Kód: Vybrať všetko
<?php
$prehliadac="
<script>
document.write(navigator.appName);
</script>
";
echo "$prehliadac<br>";
if ($prehliadac == "Microsoft Internet Explorer")
{
echo "splnila sa podmienka";
}
else
{
echo "
nesplnila sa podmienka
";
}
?>
vypis je vzdy, ze sa nesplnila podmienka. ale ked dam vypisat premennu prehliadac, tak mi vypise presne Microsoft Internet Explorer. neviem kde moze byt chyba.. mozno preco, ze v tej premennej je v zatvorkach script atd, ale neviem ako inak to spravit