Obsah Lichobežníka bez výšky

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
Mick_14
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Obsah Lichobežníka bez výšky

Príspevok od používateľa Mick_14 »

Čaute, ako sa dá vypočítať obsah lichobežníka keď nepoznám jeho výšku?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Obsah Lichobežníka bez výšky

Príspevok od používateľa audiotrack »

Bolo by dobré povedať, čo všetko v ňom poznáš. Tá výška sa ti možno dá z niečoho vyrátať (napríklad z uhla a dlžky strany)
Mick_14
Medium Star
Medium Star

poznáš všetky strany...neviem či aj uhly ale asi áno ide tam len o ten vzorec aby to bol vzorec na obsah lichobežníka ale aby v ňom nebola výška (je to taká dobrovolná úloha do školy za plusové body, ktoré nutne potrebujem :) ) ak ťa niečo napadlo aj cez uhly tak pls poraď
...PS: nejde tam o to vyrátať výšku ale vypočítať to bez výšky
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mňa to nenapadlo, to napadlo pána euklida pár tisícok rokov dozadu. Stači trošku zagoogliť a pozrieť sa na trigonometriu.
Mick_14
Medium Star
Medium Star

a nemohol by si mi len napísať ten vzorec já to nechcem počítať len chcem vedieť ten vzorec a v google mi to vždycky vyhodí len ten klasický s výškou :(
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lebo hladáš konkrétne na obsah lichobežníka. Keď sa pozreš na to, že chceš výšku, tak pochopíš že je to vlastne pravouhlý trojuholník (a to som ti naznačil trigonometriou, schválne si pozri čo to slovo znamená). Určite sa dopátraš aj ku vzťahu ako vyrátať jednu odvesnu trojuholníka (pri pravom uhle) keď poznáš preponu a uhol medzi preponou a odvesnou
Mick_14
Medium Star
Medium Star

no já len nechápem prečo mi to nemôžeš napísať ty :D
a aj keby som vypočítal tú stranu tak s tým už nepohnem tak aby som nepoužil výšku ja som ten vzorec v živote nevidel tak nemám šancu to vypočítať
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nenapísal ti to asi preto, lebo ty potrebuješ plusové body, nie audio...a nenapíšem ti to ani ja...nie ani tak preto, že ja plusové body nepotrebujem, ale preto, že to neviem...keby som ale chcel, tak mi nič nebráni vyhľadať si to na nete...možno budem OT, ale mne tiež v štvrtom ročníku na strednej priháralo z matematiky...mal som tam 4 a 5...v piatok bola písomka na ktorú som sa neučil, lebo som myslel že mi stačí dať to na 4 a mám to v suchu...v pondelok som prišiel do školy a zistil som že mám 5. Nič som nevedel, ale aj tak som sa prihlásil k tabuli na opravu. Samozrejme že som neuspel. Učiteľka povedala, že sa somnou už nemá o čom baviť. Poobede som si otvoril svoj zošit z matematiky a keďže okrem kamióna a holej baby som v ňom mal len fragmenty príkladov, požičal som si zošity od spolužiačok a špolužiaka...do druhej v noci som tie príklady počítal. V utorok som nešiel do školy, celý deň som sa učil vzorce a počítal príklady. V stredu som sa prihlásil na opravu a s odratými ušami som prešiel. Píšem to preto, lebo som na seba hrdý, že som to zvládol sám a aj preto, lebo to TY by si sa mal snažiť, aby si tie bonusové body dostal. Ak preto nič nespravíš, nezaslúžiš si ich...
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

staci ti poznat uhol alfa, a stranu d a vysku si vypocitas, co je na tom tazkeho?

edit: s pouzitim googlu som to vyriesil za 2 minuty(predsa len som uz 15 rokov prec z ZS)
sano456
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sano456 »

Kolegovia vyssie ti to naznacovali, ale pochybujem, ze si pochopil. Pouzi PYTAGOROVU VETU. A len sa prosimta neopytaj co je to pytagorova veta. :roll:
Mick_14
Medium Star
Medium Star

markus napísal:staci ti poznat uhol alfa, a stranu d a vysku si vypocitas, co je na tom tazkeho?

edit: s pouzitim googlu som to vyriesil za 2 minuty(predsa len som uz 15 rokov prec z ZS)
už som si to našiel sám ale toto je už vrchol ty si ešte nepochopil že tú výšku nemôžem použiť o to tam predsa ide prečítaj si názov témy

sano456: další taký od veci já to viem vypočítať ale tento vzorec vás asi len ťažko napadol chytráci čo? :twisted:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trapezoid#Area
markus
Light Professional
Light Professional

napisal si ze chces vzorec na vypocet obsahu ked nepoznas vysku, to neznamena ze nemozes ten vzorec s vyskou pouzit, akurat tu vysku musis vypocitat skor ako ju pouzijes
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Lenze ty si nenapisal,ze nemozes pouzit vysku ak dobre citam.
Mick_14 napísal:Čaute, ako sa dá vypočítať obsah lichobežníka keď nepoznám jeho výšku?
Nabuduce pis:
1. Ako vypocitat obsah lichobeznika bez pouzitia udaju o vyske?
alebo
2. Ako vypocitat obsah lichobeznika len za pomoci dlzky stran?

Necakaj pomoc ked sam nevies spravne zadefinovat problem!!!
markus
Light Professional
Light Professional

(a+c)*d*sin(alfa)/2*sin(90)

nikde tam nieje vyska pouzita a malo by to byt spravne a nemam tam ziadne sialene odmocniny
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

toto je gól. Ľudia mu tu radia s domácou úlohou, výsledkom je negatívna karma a vynadanie. Fakt dík, bodaj by si ten bod nedostal. Hneď v druhom príspevku som mu napísal že to vypočíta z uhla a dlžky strany (k tomu sa nakoniec dopracoval aj teraz markus) ale keď niekto nevie zapnúť rozum a iba čaká že mu niekto na internete napíše hotový vzorec, tak si fakt žiadne bonusové body nezaslúži.
Zamknuté