Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Príspevok od používateľa lekoklatik »

dzuri napísal:mne vadi len to ze tahaju peniaze do ludi na napr kostol a kostol pada dobre su aj taky co spravia vsetko pre ludi ale su aj taky co zhrabnu sebe do vrecka a na ludi kaslu !
Ak sa ešte dobre pamatám, tak finančné príspevky boli vždy ľubovoľné.
Či sa už pri návšteve chrámu božieho platí vstupné?
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

dzuri napísal:Kde som odsudil celu cirkev ? A nie osobnu skusenost nemam :) mne vadi len to ze tahaju peniaze do ludi na napr kostol a kostol pada dobre su aj taky co spravia vsetko pre ludi ale su aj taky co zhrabnu sebe do vrecka a na ludi kaslu !
ale ak mas na to jasne dokazy, tak preco sa nestazujes priamo konferencii biskupov alebo cirkvi na Slovensku? Urcite by sa tym zaoberali a nie tu mlatit prazdnu slamu.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

begbeee napísal:Ako brzdila cirkev vzdelanosť v stredoveku?
zubami nechtami;)
samotná myšlienka cirkvi bránila už vo svojej podstate akémukoľvek vedeckému bádaniu, dogmatizmus je presným opakom vedeckého výskumu, za antiky kvitla filozofia a všetky prírodné aj humanitné vedy, samozrejme v mierke vtedajšej civilizácie, ale kvitli, za stredoveku sa upalovali čarodejnice a každý vynálezca a filozof odkláňajúci sa od scholastiky a patristiky bol s väčšou či menšou slávou buď upálený ako kacír alebo umravnený
uplink to pekne vystihol UCHOVÁVANIE písomností, nie ich vytváranie, ale len priblblé uchovávanie, v tom čase sa nič netvorilo, nič nevznikalo, preto sa tomu hovorí obdobie temna, lebo sa nepripúšťal akýkoľvek názor odkláňajúci sa od cirkevných dogiem...že školy, nenechajte sa vysmiať, povinná školská dochádzka bola zavedená až za márie terézie dovtedy existovali v podstate len kňažské semináre, ktoré keď niekto nazve vzdelávacou inštitúciou uráža tak každú školu sveta, vrátane tých v Ugande
budovanie nemocníc? takých v ktorých sa púšťalo žilou? nie ďakujem...a starostlivosť o chorých a bezvládnych ti neberiem ale s vedeckým pokrokom to nemá absolútne nič spoločné

opäť hovorím, pozrite sa na úroveň civilizácie v antike a niekedy za vrcholného stredoveku, veď to je choré kam sa to dotiahlo, človeku je až smutno keď si predstaví kde sme mohli byť nebyť cirkvi ak za necelých dvesto rokov moderných dejín sveta človek skrotil paru, letel na mesiac, rozbil atóm a namiesto krížoviek lúšti genóm, ale to všetko až po odpútaní sa od cirkvi ktorá vládla viac ako tisíc rokov a začiatkom renesancie v podstate len nadviazala na antickú civilizáciu, tou renesanciou ktorá začala v 15.storočí, to je viac ako tisíc rokov nulového vedeckého pokroku, len akýchsi pavied, bullshitov a dogmatických memorovaní, keby sa tých tisíc rokov využilo v nastolenom antickom trende už kolonizujeme vesmír...vivat sanctum !!!
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

coldrain ma predbehol, ťažko ešte napíšem niečo čo ešte neuviedol on.
len dodám že to "vzdelanie" bolo viac než tisíc rokov zatvorené medzi múry kláštorov, kde kňazi dookola prepisovali bibliu a učili sa po latinsky.

k téme: čítal som že "vďaka" zneužívaniu a iným prúserom opúšťa v západnej európe aj amerike cirkev mnoho ľudí... cirkev si kope vlastný hrob tým, že chráni vinníkov.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

lekoklatik napísal:Ak sa ešte dobre pamatám, tak finančné príspevky boli vždy ľubovoľné.
Či sa už pri návšteve chrámu božieho platí vstupné?
Organizacia chramov Bozich na Slovensku dostava kazdorocne nejake milioniky od danovych poplatnikov. Podla vsetkeho...
Vdaka Bohu, ze nas stat vykupuje z nasich hriechov, budme mu vdacni.
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Samozrejme netreba hned hadzat vsetkych knazov do jedneho vreca. Niesom nejaky najsilnejsi veriaci a stretol som par knazov, ktori su super ludia. A taktiez netreba verit vsetkemu co sa pise... vedla v dedine bola tiez taka aferka a nakoniec to vyslo tak ze dieta si to vymyslelo... nechcem sa ich zastavat, tych co to urobili by som okamzite zbavil knazstva a poslal do vezenia, je to svinstvo
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

uplink napísal:Bez cirkvi by sme teraz pravdepodobne tĺkli len kameňom o kameň [obrazne povedané] a žili v jaskyniach. Cirkev "môže" za pokrok a vzdelávanie, medicínu a iné vymoženosti ľudstva do konca 15teho storočia, potom prevzala štafetu renesancia a šlo to ďalej.

To len na margo faktov ;)
Tak ako sorry ale ja som sa v skole ucil nieco ine, pokial viem tak cirkev peknych par storoci pokrok brzdila (v podstate ho skor uplne zastavila). Pride mi chore ak niekdo dokaze presviedcat druhych o opaku, alebo si dokonca mysliet ze to tak naozaj je. Seriozne uplink, ver si v co chces a zi si ako chces ale ak dokazes s vaznou tvarou prehlasit nieco taketo, tak to uz skutocne nieje normalne. Predpokladam ze take obdobie temna je pre teba vymysel.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Súhlasím s Coldrainom.

uplink, šíriš tu solídnu demagógiu a ešte ma ideš označovať za konzumného hlupáka.. :?

Cirkev robila snáď všetko, len nepodporovala vzdelanie. Túto tému sme už obšírne niekde preberali - síce prepisovali knihy, ale vzdelanie absolútne nebolo poskytnuté ľuďom. A to nehovorím o tom, ako vyslovene ničili antické a iné poznanie, ktoré zachránili Arabi. Celkovo, kultúrne a vzdelanostné strediská v stredoveku neboli v kresťanskej Európe, ale v arabskom svete. A nemôžeme zabudnúť ani na vyslovený boj vzmáhajúcej sa vedy v období humanizmu a cirkvi.

Áno, niektoré rády sa starali o chorých atď, ale určite nešlo o silné iniciatívy vrcholnej cirkvi. Toto staranie sa malo aj svoj opačný koniec - x žobravých rádov, ktoré sa len priživovali na chudákoch nevoľníkoch, veď si spomeňme, Jozef II. týmto rádom sekol po prstoch svojimi reformami.

Ďalej x ďalších vecí, ktoré by sa dali inštitucionalizovanej cirkvi vyčítať :arrow: rôzne excesy všemožných pápežov, ktoré znejú až neuveriteľne, inkvizácia, zasahovanie do politiky a následné náboženské vojny..

Perly ako dogma o trojakom ľude, ktorá vypísala rozsudok poroby nad miliónmi ľudí, ktorých zdierali z kože za sľuby o posmrtnom živote..

V dnešnom novšom období - fašistická kolaborácia, zachraňovanie nacistických pohlavárov, finančné machinácie, snahy o ovplyvňovanie politickej sféry, zakrývanie sexuálnych zneužívaní. Toto všetko je len hrubý výpočet toho, čo cirkev napáchala, čiže stavať sa role jej apologéta mi príde úplne nezmyselné.

Dnes už hádam ani nepoznám veriaceho, ktorí by mal dobrý vzťah k cirkvi - veriacich je stále dosť, ale k tým darmožráčom v sutanách majú už našťastie iný postoj.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

http://www.donbosco.sk/tovar/ako-katoli ... ivilizaciu

Druhá strana mince ;) namiesto toho Vášho haterstva by ste sa mali radšej vzdelávať a poznávať históriu sveta aj z iných zdrojov, ako len z anticirkevných ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

No, Haľka som videl vo viacerých diskusiách, určite je to vzdelaný človek, ale objektivitu by som od neho nečakal.

Veď priamo zareaguj na to, čo sme tu napísali. Predsa sa tu nebudeme odkazovať na knihy, ktoré si aj tak v konečnom dôsledku nikto neprečíta.
Gangy
Darca
Darca

uplink napísal:http://www.donbosco.sk/tovar/ako-katoli ... ivilizaciu

Druhá strana mince ;) namiesto toho Vášho haterstva by ste sa mali radšej vzdelávať a poznávať históriu sveta aj z iných zdrojov, ako len z anticirkevných ;)
Wow, tak tu uz fakt prestava vsetka sranda. Skutocne sa ani trocha necitis ako fanatik?

"...konečne vymaňuje z katolíckeho komplexu pseudokajúcej menejcennoti a s posvätným sebavedomím rekapituluje všetko to dobré, vznešené a ušľachtilé, čo Boh prostredníctvom Cirkvi ponúkol európskej civilizácii." Z jedinej vety v popise sa da jasne rozoznat aku ma ta kniha vypovednu hodnotu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Opravujem, tak Haľko to nenapísal, ale je to úplne jedno, už ten jeho popis hovorí za všetko.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Keď Vás tak čítam, tak ste rovnako obmedzení, ako Vy vidíte obmedzeného a zfanatizovaného mňa, nemyslíte? ;) Ste obyčajní church-hateri, nič viac, nič menej.

Inteligentný, vzdelaný a rozhľadený človek vie napísať niečo k veci a nie len cliché, ktoré mi vie povedať aj 13 ročný puberťák o cirkvi z Pétržky, ktoré pozná aj tak z nejakej hry, alebo filmu, či iného "dôveryhodného" zdroja.

Bez urážky páni, ale Vaše slovo v tejto diskusii nemá absolútne žiadnu váhu. Proste ste len "cirkev je zlá" a "my morálne dobrí ľudia sme tí najlepší", presne ako 5 ročné deti na pieskovisku a príbehy o ritieroch a drakoch, čierna a biela, konec.

Aby som Vás zhrnul, tak všetky Vaše argumenty o cirkvi sú orál za horálku, vojny, genocídy, zavádzanie a upaľovanie. Vlastne pre Vás je cirkev len týchto 5 pojmov čo som vymenoval. To čo naozaj cirkev priniesla do tejto momentálne zúboženej spoločnosti modernou, o tom nemáte ani páru a nikdy ani nebudete, lebo ste zaslepený len na tých 5 pojmov ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

Škoda, že si svoje reakcie začal redukovať na takéto bezduché nezmysly a odkazy na tie "správne" knihy.
Gangy
Darca
Darca

uplink napísal:Keď Vás tak čítam, tak ste rovnako obmedzení, ako Vy vidíte obmedzeného a zfanatizovaného mňa, nemyslíte? ;) Ste obyčajní church-hateri, nič viac, nič menej.

Bez urážky páni, ale Vaše slovo v tejto diskusii nemá absolútne žiadnu váhu. Proste ste len "cirkev je zlá" a "my morálne dobrí ľudia sme tí najlepší", presne ako 5 ročné deti na pieskovisku a príbehy o ritieroch a drakoch, čierna a biela, konec.

Aby som Vás zhrnul, tak všetky Vaše argumenty o cirkvi sú orál za horálku, vojny, genocídy, zavádzanie a upaľovanie. Vlastne pre Vás je cirkev len týchto 5 pojmov čo som vymenoval. To čo naozaj cirkev priniesla do tejto momentálne zúboženej spoločnosti modernou, o tom nemáte ani páru a nikdy ani nebudete, lebo ste zaslepený len na tých 5 pojmov ;)
V podstate tvoja logika spociva v tom ze nase argumenty nemaju ziadnu vahu aj ked su pravdive, pretoze to ze na ne poukazujeme z nas robi church-haterov.
Je to to iste ako ked nema ziadnu vahu to ked romovia kradnu, prepadavaju, ohrozuju a pomaly ale iste si rozoberaju cely tento stat, pretoze poukazat na to z teba robi rasistu.
Gratulujem, mozes sa rovno prestahovat do osady a prednasat im o prinosoch cirkvy, v zmyslani toho mate vela spolocneho.
uplink napísal:Inteligentný, vzdelaný a rozhľadený človek vie napísať niečo k veci
Tak nam to teda predved, na co cakas?
uplink napísal:a nie len cliché, ktoré mi vie povedať aj 13 ročný puberťák o cirkvi z Pétržky, ktoré pozná aj tak z nejakej hry, alebo filmu, či iného "dôveryhodného" zdroja.
Kazdy trinastrocny pubertiak ti ich vie povedat preto lebo su vseobecne zname tak isto ako ze slnko je zlte a trava zelena. Ty sa nam vlastne snazis naznacit ze polovica dejepisu je len konspiracny vymysel ktory ma podryvat autoritu cirkvi ktora nam ale v skutocnosti cely cas pomahala a hnala ludstvo za pokrokom a poznanim. A cele to vies podlozit nejakou neznamou knihou od rovnakeho fanatika ako si ty, tak isto ako nam jehovisti svoje chore ponimanie vesmiru a zivota vedia podlozit straznou vezou. Napriek tomuto vsetkemu si to ty kto nam vytyka ze nase argumenty si vytahujeme z propagandistickych anticirkevnych filmov a hier, a naopak to tie nase zdroje (ako napriklad ucebnica dejepisu) su nedoveryhodne.

Toto je fakt na lieky a skutocne cakam kedy mi napises ze si si len robil srandu a hodis sem nejaky troll-poster. Lebo vo svetle tvojich prispevkov mi uz aj taky Ivo Benda zacina pripadat celkom v poriadku.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Toto sa rozoberalo v politike.
a coldrain - vytvorili kánonické právo : )
4fun :smt036
Prílohy
christianity-1.jpg
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

no mal pravdu ten druhy prispevok, ze autor tu otvara jeden velky flame (fuj amerikanizmus, pre ostru vymenu nazorov) :)
a vobec je to tema o zneuzivani deti knazmi alebo o cirkvi?

K teme len tolko, ze je to ciste bulvarna tema.
Vyberanie nizkych skandalov = bulvar.

Objektivne k tomu nie je co povedat, bavit sa o cirkvi, to by boli cele knihy dobreho a par stran zleho. Ked chce ale niekto vidiet len tych par stran zleho, bude, o tom je predsa bulvar.

Zneuzivanie deti je mimoriadne rozsireny jav, len na Slovensku bolo v detstve zneuzitych statisice deti, vacsinou rodicom.
Percento zneuzivania deti je ovela vyssie (podla jednej studie, ale vsak kazdy si najde asi tu svoju studiu a niekto sa ani s tym nenamaha) od zenatych dospelymi ako od zijucich v celibate, takze celibat by bol skor pomocka ako znizit zneuzivanie deti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Objektivne k tomu nie je co povedat, bavit sa o cirkvi, to by boli cele knihy dobreho a par stran zleho. Ked chce ale niekto vidiet len tych par stran zleho, bude, o tom je predsa bulvar.
Všetci tu mudruteje, karmujete o 106, ale žiadne príspevky o tom dobre na x kníh tu nevidím. To ste tak úbohí, že neviete napísať jasné argumenty v prospech vášho názoru ? Jediný, kto tu niečo napísal bol uplink, ale ten velice rýchlo skĺzol do prízemného elitárstva.

A áno, priznávam sa, všetko čo viem o cirkvi mám z TV Markíza a JOJ. :roll:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

P3Bo-áno vytvorili, ale to bolo absolútne zbytočné, keďže vzhľadom na samotnú myšlienku cirkvi, stálo za prd...ale som rád, že si to načrtol, pretože to ma privádza len k myšlienke, že celý európsky(s výnimkou UK vzhľadom na vývoj krajiny...) právny systém je postavený na práve rímskom, čo opäť ukazuje na kvality oboch zmieňovaných dôb

uplink: seriozne ťa vyzývam aby si reagoval na môj post, naschval som tam nespomínal ani genocídy, ani vojny, ani orál za hOrálku, to upalovanie čo som spomenul kludne vynechaj, rozpitval som tvoj predchádzajúci post o cirkevných prínosoch a očakávam od teba jeden seriozny názor nejak podložený objektívnymi zdrojmi, nie stránkou cirkevnej organizácie, lebo označiť niekoho za hatera je presne hodné správania 11ročného internetového geroja s ktorým aj mňa veľmi veselo porovnávaš
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

uplink napísal:Bez cirkvi by sme teraz pravdepodobne tĺkli len kameňom o kameň [obrazne povedané] a žili v jaskyniach. Cirkev "môže" za pokrok a vzdelávanie, medicínu a iné vymoženosti ľudstva do konca 15teho storočia, potom prevzala štafetu renesancia a šlo to ďalej.

To len na margo faktov ;)
O_O
Prílohy
76427965.jpg
Zamknuté