Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Obtazovanie (zneuzivanie) deti Kňazmi

Príspevok od používateľa uplink »

silmarill - pre mňa je zase imaginárna Tvoja životná filozofia a životný cieľ...a sme si kvit :)...
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

silmarill - to nemyslis vazne ze pochybujes o vine europanov, ved europania odviezli v dobach otrokarstva vsetkych schopnych ludi(ktorych nasli) z afriky a nechali len slabych a starych
kto im nic prirodu koli diamantom? ved pre nejakeho cernocha zo stepi je to len hlupy kamen
kto doviezol do afiky zbrane ktore sa pouzivaju v obcianskych vojnach?

vsetko to urobili belosi, pisem belosi pretoze nico pochadza z ameriky, ale to su vlastne len prestahovany europania
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

markus,
zbrane do Afriky vo veľkom vozia Číňania.... Černoškovia v Rwande rozsekaní mačetami z Číny (neboli strelné zbrane, tak sa to riešilo "po starom") by vedeli rozprávať :twisted: ....
To, že sa tam ľudia vraždia kade-tade nespôsobili ani samopaly od Ukrajincov ani mačety od Číňanov.... To sú len prostriedky.... Príčina je v zjavnej neschopnosti afrických kmeňov mierovo koexistovať.... Nebudú mať ani tie mačety, tak sa budú vraždiť pästnými klinmi.....
markus
Light Professional
Light Professional

aj keby sa prave macety dovazali z ciny tak to nic nemeni na faktoch ktore som napisal
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Pinhead napísal:markus,
zbrane do Afriky vo veľkom vozia Číňania.... Černoškovia v Rwande rozsekaní mačetami z Číny (neboli strelné zbrane, tak sa to riešilo "po starom") by vedeli rozprávať :twisted: ....
To, že sa tam ľudia vraždia kade-tade nespôsobili ani samopaly od Ukrajincov ani mačety od Číňanov.... To sú len prostriedky.... Príčina je v zjavnej neschopnosti afrických kmeňov mierovo koexistovať.... Nebudú mať ani tie mačety, tak sa budú vraždiť pästnými klinmi.....
V podstate pravda, ale taký samopal ti akosi dodá na sebavedomí že asi ten s tým klinom dopredu prehral. O to ide že ich akosi tie zbraňe k násiliu podnecujú. Je pravda že ale tá nenávisť prvotná ja v nich a nie v zbraniach.

O tom že hlavne divoké kmene civilizáciou viac trpia ako im je na prospech sa ani netreba baviť, bolo to tak už za čias starých egypťanov. Taktiež ani presviedčať ich o existencii boha nie je nič extra pretože im to je setsakramentsky jedno.

-------
Fakt že ľudia stvorili stovky bohov ktorí keby boli spojení v jednu osobu tak tá osoba má protichodné vlastnosti je reč iná. Keď si na to niekto chce veriť nech si verí, je to osobná vec každého a existenciu žiadneho boha zatiaľ nikto nedokázal... preto sa tomu hovorí viera, lebo veria a nevedia.

Osobne mi cirkev nevadí a nemyslím si ako Seth že toho napáchala nehorázne viac zlého ako dobrého, skôr to dobré nevidno čo je zle pretože to robia fakt len bežní veriaci a nie vysokí hodnostári. Keď sa ale niečo posere tak sa to posere práve tam na tých vyšších miestach. Toť všjo...

Tiež je pravdou že dnešná cirkev neni cirkvou s roku 100, 500, 1200 a 1700 trebárs, je radikálne rozdielnejšia a hlavne neni militantná ako v minulosti keď práve väčšina jej prúserov vznikla.
Však sa už neraz v jej modernej histórii papaláši cirkevní ospravedlňovali aj keď o úprimnosti takého kajania sa za hriechy stáročia staré by sa asi dalo diskutovať...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Zeki, veľmi nemám rád, keď sa do postov vkladajú dlhé citácie (populárni sú tým najmä ľudia z tém o konšpiráciách). No spravím z času na čas výnimku aj ja:
Bill Gates přiznal: Vakcíny mají snížit populaci
Multimiliardář a zakládající šéf Microsoftu Bill Gates otevřeně přiznal, že vakcíny a současná zdravotní péče mají za cíl depopulaci planety. Řekl to na únorovém setkání elitní organizace TED.
3. března 2010 - 16:56
"Dnešní svět čítá 6,8 miliard lidí. Spěje k devíti miliardám. Jestliže odvedeme velký kus práce díky novým vakcínám, zdravotní péči a reprodukčnímu zdravotnictví, mohli bychom to snížit možná o deset nebo patnáct procent," řekl Gates.

Položil tak rovnítko mezi vakcinaci a úbytek lidské populace.

V podivuhodné přednášce se Bill Gates zabýval dogmatem globálního oteplování, podle kterého emise CO2 způsobuje člověk, který je tak přímo zodpovědný za údajné oteplování zeměkoule. Gates nabízí způsob, jak snížit emise CO2 - snížit lidskou populaci.

Na záběru, kde Gates popisuje neobvyklou rovnici, čistou angličtinou tvrdí, že očkovací látky mají sloužit k tomu, aby se snížil počet obyvatel, čímž se sníží i emise CO2. Stejný cíl má podle něj i současný systém zdravotní péče a reprodukčního zdravotnictví.

Později v prezentaci Gates vakcíny zmínil ještě jednou. "Je to něco, co miluji," řekl o nich. - na video se podívejte zde

Jeden z nejbohatších lidí na planetě je už dlouho znám coby štědrý mecenáš pro různé potratové programy, které mají omezit růst populace.

Nyní přiznává, že tentýž cíl (redukci počtu obyvatel) mohou zajistit i nové vakcíny. Potvrdil tak informace a výzkumy, podle kterých vakcíny obsahují látky, které snižují plodnost, či přímo vyvolávají sterilitu, stejně jako různé nemoci typu autismu či poruch imunity.

Důvod, proč byl Gates ve svém projevu tak otevřený, je dán zřejmě výběrem publika. Přednáška se totiž konala v rámci konference TED (Technology, Entertainment, Design), což je elitní nezisková nadace, která se specializuje na přednášky veřejně známých osobností. Kromě Gatese na nich vystupují například Bill Clinton, Al Gore či Gordon Brown.

Běžný člověk nemá šanci se na ně dostat, účastnický poplatek za konferenci je totiž šest tisíc dolarů. Mezi sponzory organizace patří IBM a vojensko-průmyslový gigant General Electric.

Ve zcela jiném světle tak vyznívají altruisticky vypadající tvrzení manželů Gatesových, kteří například před měsíce v Davosu oznámili, že v příštích deseti letech poskytnou deset miliard dolarů (až 188 miliard korun) na vývoj nových očkovacích látek.

Nápady na cílenou depopulaci skrze sterilizaci obhajoval v knize Ecoscience z roku 1977 i současný poradce amerického prezidenta Obamy John P. Holdren.

V Česku zatím o nebezpečí vakcín (například proti prasečí chřipce) takto otevřeně hovoří jen politik za Demokratickou stranu zelených Daniel Solis. Ten zveřejnil několik článků, ve kterých tvrdí, že panika kolem prasečí chřipky byla vyvolána proto, aby následně podávaná vakcína posloužila dlouhodobým cílům environmentalistů, kteří se netají touhou zredukovat počet lidí na planetě. Očkovací látky podle něj obsahují nebezpečné přísady, které způsobují sterilitu.

(Adam B. Bartoš, foto: arch.)

Zdroj:
http://www.prvnizpravy.cz/sid=8abf610ee ... -populaci/
zobrazené 4.4.2010
A k tvojej otázke - lekár nie som, aj keď isté zdravotnícke vzdelanie mám (zamerané na prvú pomoc). Študujem chémiu a ak Ocko dá, skončím s titulom Mgr, neskôr možno doktorandské. Na katedre analyticky je plagát zobrazujúci metabolity ibuprofenu v ľudskom tele a poviem ti, že veľa z tých látok sú riadne svinstvá. A pritom do seba hlavne baby počas krámov pchajú ibáč vo veľkom. Očkovanie je dlhá téma, tuším má aj samostatný chlievik, kde sú aj linky na konkrétne info (napr. www.rizikaockovania.sk) a očkovacie vakcíny fakt nevychádzajú ako totálne bezpečné a neškodné. Len tak, mimochodom, ty to Csc máš? Alebo vzdelanie medicínskeho/farmaceutického/chemického smeru?

Takže spätne ku Gatesovi - dával prachy do programov vakcinácie proti rôznym chorobám + podporoval výrobu vakcín. Keď si pozrieš, aké problémy spôsobuje očkovanie zdravým a silným deťom, som zvedavý, čo spôsobilo chorým a slabým jedincom v Afrike. Teda by som o nejakom ľudomilstve nehovoril - skôr o cielenom vyhladzovaní populácie (mám jedno video, kde má Gates prejav o tom, ako sa má vakcínami redukovať svetová populácia, v prípade záujmu môžem pohľadať)

Je mi jedno, či sú majitelia Googlu židia alebo neofašisti. Chcel som poukázať na to, že veľa ľudí tu kydá na Vatikán i iné cirkvi preto, že majú veľa majetkov. Tak ma zaujalo, prečo teda nekydajú aj na iných "majetných?"

Niekto tu písal o tom, že bez zásahu bieleho muža by Afrika žila v mieri - tvrdím, že áno. Stačí si kuknúť videá od Ray Mearsa, čo sa tam chodí učiť od tých zvyšných pár kmeňov, čo ešte žijú tradične a odmietli sa dať "zcivilizovať." Tým ľuďom je jedno, že nemajú hifi vežu, majú na háku debaty na Hojkovi. Im stačí mať kde preháňať svoje kravy, môcť si uloviť antilopu ako to robili ich predkovia a sú vysmiati. Som zvedavý, kedy si konečne človek konzumného typu uvedomí, že skutočné hodnoty sú niekde inde ako v plnej peňaženke, veľkom aute a kope zlata pod kobercom. Problém dnešných konzumných ľudí je totižto v tom, že sami nie sú schopní prežiť čisto z prírody, pretože stratili základné znalosti a zručnosti a teda im je lepšie udržiavať súčasný stav, ako ho meniť a nechať ľudí žiť ako chcú a ako žili odnepamäti.
markus
Light Professional
Light Professional

a nejaky hodnoverny zdroj tohto blabolu? pretoze tento clanok je na internete asi 100x ale vsetko su to blogy
a to video teraz pozeram a on tam nic take nehovori(aspon som to nepostrehol), hovori ze by si zelal aby sa vynasla technologia s nolovou CO2

a co sa tyka bohaty vs. cirkev, bohaci nam nehovoria ako by sme mali zit v skromnosti a nepytaju od nas peniaze do zvonceka na to aby si postavili pripadne opravili svoju vilu
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplink napísal:Ani udice, ani vzdelanie, ani lieky ani technológie im nepomôžu.
praveze im pomoze iba vzdelanie a technologie, ked si budu vediet zavlazovat udolia, budu si vediet vypestovat potraviny, to ja zaklad
ked im bude cely svet potraviny dovazat, naucia sa, ze sa o nich niekto postara, paralela s ciganmi
Možno by sa Ti to po pár dekádach aj podarilo a potom by si ju hodil do vody a utopila by sa.
teraz sa topia, lebo sa o seba nevedia postarat, staci im dodat technologie a vzdelanie, zvysok je na nich, ak to nezvladnu, tak sa o nich bohuzial tento humanisticky svet postara aj nasilu, aktualna realita => su doslova premnozeni

priroda funguje presne podla neviditelnej ruky trhu, premnozia sa skodce, dravce maju co jest, v dalsej generacii sa ich narodi viac, skodcov zreguluju na prijatelne mnozstvo, nebudu mat co zrat, pokapu, krasna rovnovaha, cista ekonomia :)

Stoporko napísal:no kresťania majú aspoň "v programovom vyhlásení" že mamon odsudzujú,
no to je sice krasne, ale vobec sa podla toho nespravaju, programove vyhlasenie ma potom hodnotu toaletneho papiera
Stoporko napísal:ateisti sú necharakterné svine, pretože namiesto toho, aby vynaložili viacej prachov a to jedlo černochom doviezli, kašlú na to a proste to hodia na skládku, LEBO JE TO LACNEJŠIE.
nielen ateisti, ved predsa USA aj Europa ma ako hlavne nabozenstvo krestanstvo nie? kolko % vsetkych obyvatelov v tychto castiach sveta je krestanov?
Stoporko napísal:Uviedol si, že ti prekáža, že RKC má obrovské majetky. Ja zas uvediem, že mi vadí, že ateistickí miliardári ako Gates, vládca Applu, majiteľ Googlu a mnohí iní, majú ťažké miliardy a ich pomoc deťom v Afrike je to, že darujú pár miliárd na vývoj nových očkovacích vakcín
treba si zistit, ako prisla k majetkom cirkev a ako tito pani, cirkev ich nadobudla v stredoveku nemoralne, lud musel odvadzat cast urody/ziskov cirkvi, Gates/Jobs/Page/Brin si na to zarobili vlastnou hlavou (uz jak Fico :)) a schopnostami

len vsuvka:
uplink napísal:silmarill - pre mňa je zase imaginárna Tvoja životná filozofia a životný cieľ...a sme si kvit ...
hlavne, ze zijes rovnaky zivot ako my :)
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Dúfam že toto si postol len ako zlý vtip.Ak vieš o čo sa jedná tak by si takéto niečo nepovedal.Ak si si to študoval vieš o čo sa jedná...

Gates: Well, Dr. Wakefield has been shown to have used absolutely fraudulent data. He had a financial interest in some lawsuits, he created a fake paper, the journal allowed it to run. All the other studies were done, showed no connection whatsoever again and again and again. So it's an absolute lie that has killed thousands of kids. Because the mothers who heard that lie, many of them didn't have their kids take either pertussis or measles vaccine, and their children are dead today. And so the people who go and engage in those anti-vaccine efforts -- you know, they, they kill children. It's a very sad thing, because these vaccines are important.

http://www.gatesfoundation.org/vaccines ... rview.aspx

Viem na ktoré video narážaš ty.Znova opakujem ak si si veci ohľadom toho preštudoval podrobne tak by si tu takéto niečo netrepol.
Tak trochu mi pripomínaš tých fanatikov konšpirácií, ktorými sa tak oháňaš.Ukážem ti tiež Zeitgeist...chceš?Mňa absolútne nezaujíma čo študuješ :) Ale ak už študuješ tak mi tu prosím ako chemik dolož a vysvetli prečo je taká vakcína škodlivá.Chcem tu obsah tej ktorej látky a podrobné vysvetlenie k nej (ja tu žiadny titul mať nemusím keďže som sa neoháňal tým že o tých vakcínach toho nejak veľa viem) a nie nejaký plagát z katedry xy o ibalgine.Tak prosím ja som v chémii laik ako som aj nikde netvrdil že nie som.Dúfam že mi to neskúsenému vysvetlíš (bez irónie).Ešte k tomu že v liekoch sú svinstvá no kde dnes nie sú?Samotné potraviny, ktoré denno denne jeme tak sú chemicky spracovávané a upravované a často si priamo na obale výrobku prečítaš niečo zarážajúce.
Ja nekydám nato že má cirkev majetky...šak nech ich majú...mňa skôr zaujíma spôsob ako k majetku prišli a prečo teda jeho značnú časť nevenujú na dobročinné účely.Ako si videl napr. sám Gates daroval 5 miliárd na liečbu detskej obrny.Taký finančný dar som od cirkvi nevidel.Mne ide o to že máte tuším aj v biblii niečo o tom, že by sa malo žiť skromne.Tak prečo veľkú časť majetku cirkev nevkladá do ľudí?To je moja jediná otázka.Mňa netrápi kto je z miliardárov akého vierovyznania...je mi to úprimne jedno.Skôr ma zaujíma ako ľuďom pomáha.Napr. miliardár ktorý je ateista ale pomoc ostatným odmietne aj keď nevie čo od dobroty s peniazmi je premňa rovnaká nula ako hociktorá inštitúcia, ktorá tak spraví.Nerobím rozdiely.

Čo sa afriky týka medzi miestnymi kmeňmi dochádzalo k potýčkam v priebehu celej histórie.Príčinou boli práve etnické, kultúrne a náboženské nezrovnalosti.

Aby si ma pochopil.Ja ti nejdem tlačiť do hlavy kaleráb o ničom ani sa s tebou hádať alebo na teba útočiť.Nepotrebujem to a k šťastiu mi to nepomôže.Nebudem mať lepší deň lebo som si do niekoho "kopol".

Ešte k videu...neviem čo fetovali tí bloggeri ale toto ma rozsekalo:
"Na záběru, kde Gates popisuje neobvyklou rovnici, čistou angličtinou tvrdí, že očkovací látky mají sloužit k tomu, aby se snížil počet obyvatel, čímž se sníží i emise CO2. Stejný cíl má podle něj i současný systém zdravotní péče a reprodukčního zdravotnictví."

To si z koho robia prdel???Aleob nepochopili základnú myšlienku?Tu je to video.

Ak ste si ho celé pozreli neostáva mi nič iné len súhlasiť ešte s týmto komentom:
You are the most retarded group of uneducated morons with a license to post on a public thread. Youtube should ban 99% of you for being too stupid to have an opinion. So learn some BASIC stuff about socioeconomics:

When you vaccinate, educate, and feed people, you INCREASE their standard of living, hence they go about their lives and just like in rich countries (japan, denmark, sweden, etc) they then have LESS children instead of 5+ like in India or Africa. So you lower the population naturally
markus
Light Professional
Light Professional

Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

markus - toto je už fakt OT, no budiž - prišlo mi to mailom, nedávam to sem ako relevantný zdroj (to by som si nedovolil). Preto som sem dal odkaz na tú stránku www.rizikaockovania.sk kde je toho popísaného viac. To o Gatesovi je skôr na úrovni konšpirácií. No stále sa nedajú poprieť 2 fakty: očkovanie je rizikové. A Bill Gates podporuje očkovanie. Záver - Gates podporuje riziko a komplikácie pre očkovaných ľudí. /koniec OT, o tomto radšej pokračujme v príslušnej téme (Riziká očkovania), čo ty na to?

Beardie - Cirkev brala desiatky. Dnes od nás naša krajina berie dvadsiatky = náš štát je o 100% horší ako stredoveká cirkev. Gratulujem. Takže vás vlastne nehnevá to, že má cirkev majetky, ale to, že jej museli ľudia platiť desiatky, je tak?

Ty sám si písal, že je pre USA výhodnejšie prebytočné jedlo zlikvidovať, než ho poslať do Afriky. Súhlasíš s takým riešením?

Ohľadom technológií a Afriky - technológia a ani trh, ekonomika a politika západného štýlu im nepomôžu. To si treba uvedomiť. Tá akože demokracia a kapitalizmus a voľný trh a neviem aké výdobytky modernej doby na západe nie sú dobré pre každého a už vôbec nie sú dobré absolútne! Veda a technika je VEĽMI dvojsečná zbraň. Prečo chcú západné vlády (a ty, Beardie podľa toho čo si napísal, spolu s nimi) pretlačiť do Afriky západný štýl života? Pretože je lepší ako prírodný, akým tam žije ešte zopár kmeňov?
Opäť ťa odkážem na "proroctvo kmeňa Cree" - peniaze sa jesť nedajú. A som fakt zvedavý, čo začne západná civilizácia robiť, keď zistí, že si za tie peniaze môže kúpiť tak mäkké hnedé hovno - schválne - ty, Beardie, vezmi si do vrecka 50eur a nič iné. Choď do prostriedka Malej Fatry a ži tam týždeň bez kontaktu s akýmkoľvek človekom. Okrem toho, že eurá ani dobre nehoria, ti tá bankovka bude nanič. Doslova. Jej reálna hodnota bude rovná 0.0 To je prekliatie "moderného človeka západného typu" - sme mäkkí, oddelení od prírody, hanbíme sa za to, že sme kedysi boli jej súčasťou a tak už dlhú dobu systematicky potláčame akékoľvek spojenie človeka s prírodou a jeho schopnosť v nej žiť prirodzene. Veď dnes by západný konzumný človek v prírode bez hi-tech výbavy neprežil ani noc. Sme radi, kam sme sa to dostali? Ja nie. Som fakt zvedavý, čo bude, keď nám tu niekto raz vypne elektrinu a nastane ródeo - niečo ako začal písať Pinhead v inej téme.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nemozes porovnavat desiatky s danami, z desiatkov sa zveladoval iba cirkvevny majetok, z dani sa zveladuje cely stat

uz som pisal vyssie, do Afriky sa nema vozit jedlo, ale vzdelanie a technologie, aby si to jedlo vedeli dopestovat sami, ak to zvladnu, tak to bude win-win situacia pre vsetkych

vobec im nechcem pretlacit zapadny styl zivota, to nikde netvrdim, chcem, aby si sami vybudovali zavlazovanie, aby boli sebestacni, momentalne sa nepriamo podporuje zvysovanie porodnosti tym, ze si africania zacinaju zvykat na to, ze jedlo dostanu, ako nasi cigani
markus
Light Professional
Light Professional

ako sorry ale, auta sposobuju smrt, volkswagen vyraba auta => volkswagen sposobuje smrt
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

uplink: snáď si nemyslíš že práve tvoja viera v jedného z ix bohov dokáže spraviť hrubú čiaru medzi ľudí a rozdeliť ich na dobrých a zlých? ahh come on, this won't work. moja životná filozofia a živnotný cieľ? byť dobrým človekom. určite je menej imaginárna než kecy o chlapíkovi, ktorý bol zároveň svoj otec aj duch svätý a že zomrel na kríži aby vykúpil nejaký náš fiktívny hriech.

markus: ja som netvrdil že európania nijako neovplyvnili život v afrike. ale zase tvrdenie že len my sme na vine je naozaj scestné. snáď to že v niektorých oblastiach je len púšť alebo vyprahnutá savana neznamená, že sme odtiaľ my vycucali vodu. alebo že sa v hustej džungli neurodí dostatok pšenice aby zabránilo hladomoru. alebo že pred tým tam neboli žiadne kmeňové vojny. k situácii prispievajú aj rôzne pre nás exotické choroby či siroty po ľuďoch zabitých v občianskych vojnách alebo zosnulých na aids o ktoré sa nemá kto postarať, takisto aj nezodpovedné "premnožovanie" sa ľudí v neúrodných oblastiach. aj keby sme zvážili úplne všetky faktory aj tak by sme nedokázali povedať nakoľko je to naša vina a už vôbec nie presne v percentách ako zadrel uplink že "90% naša vina".

stoporko: "ateisti ako necharakterné svine zahadzujú jedlo"? ...akože veriaci čo náhodou nedoje tak zabalí pekne do sáčku a pošle detičkám do etiópie? a že veriaci sú na tom v rámci morálky lepšie lebo "to majú aspoň v programovom vyhlásení"? chlape ty dneska riadne perlíš. daj ešte niečo.
markus
Light Professional
Light Professional

silmarill napísal:markus: ja som netvrdil že európania nijako neovplyvnili život v afrike. ale zase tvrdenie že len my sme na vine je naozaj scestné. snáď to že v niektorých oblastiach je len púšť alebo vyprahnutá savana neznamená, že sme odtiaľ my vycucali vodu. alebo že sa v hustej džungli neurodí dostatok pšenice aby zabránilo hladomoru. alebo že pred tým tam neboli žiadne kmeňové vojny. k situácii prispievajú aj rôzne pre nás exotické choroby či siroty po ľuďoch zabitých v občianskych vojnách alebo zosnulých na aids o ktoré sa nemá kto postarať, takisto aj nezodpovedné "premnožovanie" sa ľudí v neúrodných oblastiach. aj keby sme zvážili úplne všetky faktory aj tak by sme nedokázali povedať nakoľko je to naša vina a už vôbec nie presne v percentách ako zadrel uplink že "90% naša vina".
asi preto napisal ze je to 90% a nie ze je to 91,564% pretoze to nemyslel presne ale priblizne
ludia v afrike celkom normalne existovali dokial sme tam neprisli my europania(spanieli, anglani, francuzi)
nikto nevravi ze si ludia v afrike nejak mohli vyskakovat, vieme ze to tam lahke nebolo

ale napriklad mnou opmenute lovenie zvierat koli kozusine a klom v afrike predtym neexistovalo, to znamena ze mali co lovit, teraz ani to uz nemozu pretze sme niektore zvierata dostali na pokraj vyhynutia a musime ich chranit aby vobec boli na tomto svete, a je toho asi este viac co sme na afrike spachali(slovaci asi moc nie ale zbytok sveta)
silmarill
King
King

markus: pozri, 90% je aj v rámci približného odhadu extrémne prehnané číslo. čisto teoreticky, keby mali európske podnebie aj pôrodnosť na našej úrovni a my by sme tam rovnako lovili a ťažili, bola by ich situácia rovnaká? určite nie - preto sa dá usudzovať že náš vplyv na ich situáciu nie je ani zďaleka 90% ako je tu prezentované.
markus
Light Professional
Light Professional

"keby mali európske podnebie aj pôrodnosť na našej úrovni a my by sme tam rovnako lovili a ťažili, bola by ich situácia rovnaká?"
toto som nepochopil

a ked by sme povedali 85% uz je to lepsie?
silmarill
King
King

čo si na tom nepochopil? proste že by afrika mala mierne podnebie prajúce pestovaniu plodín ako európa a že by ich populačný prírastok nebol taký veľký. bolo by to ovplyvnilo ich situáciu? Y/N

s tými percentami ideme zjednávať ako na trhu?
markus
Light Professional
Light Professional

ale afrika nema mierne podnebie, nemozes povedat ze ked by afrika mala mierne podnebie tak by bola za vodou a preto ludia za nic nemozu ale moze za to priroda

priroda nieco nastavila a my ludia sme to porusili

tebe sa zda 90% vela tak ma zaujima kolko je to podla teba(kedze tych 90 bolo strelenych od brucha, a nie mnou)

sme uz ale riadne OT :)
silmarill
King
King

awww crap.... píšem "keby". a nehovorím že za to nejak môže príroda - hovorím o tom že sa oni premnožujú v oblastiach, ktoré proste nedokážu uživiť toľko ľudí. (nehovorím tým že si teda za to môžu sami, poukazujem na jeden z faktorov). keby mali v grónsku populačný prírastok na úrovni afriky, tak by neboli hladovali?
Zamknuté