ochrana displeja

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

ochrana displeja

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Caute, potrebujem poradit, nemam skusenost so smartphonom, preto sa pytam tu. Som nuteny si kupit novy telefon, teda smartphone, no velmi sa bojim o screen, ako tak vidim ludi v mojom okoli, ktory maju bud popraskane skla, alebo menene skla a podobne. Otazka teda je...aky styl puzdra/krytu mi ochrani telefon najviac? Asi sa chcem vyhnut plastovym zadnym krytom, nevidim velmi velky vyznam, pozeram po kozenych otvarackach, pripadne vreckach. ked mam telefon v puzdre, ktore prekryva displej...mam teda realne vyssiu sancu, ze to prezije pri pade nie? Chcem vediet realne skusenosti, co sa vam osvedcilo ako spravna volba.
A dalej mam vlastnu teoriu: cim vacsi display, tym nachylnejsi na rozbitie. Je to tak? Lebo aj podla toho si budem asi vyberat telefon.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: ochrana displeja

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie je to tak, displej ti praskne ked ti spadne, a vtedy je jedno aky je velky
velkost displeja urcuje iba jeho komfort pri pouzivani
no a ked ti spadne, je to ako chlieb, vzdy spadne maslom dolu :D
maximalne by som riesil tvrdene sklicko na displej, nic ine
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne to ale pride take, ze cim vacsia plocha skla, tym krehkejsie...skor rozbijem okennu tabulu ako kus skla 10 na 10 cm. Tak to myslim.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

chapem, ale takto sa to nesprava
maximalne sa ti moze zdat, ze cim vacsi telefon, tym vacsia paka na krajoch, a moze sa ti trocha ohybat ak sa budes snazit

nad cim konkretne uvazujes?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Konkretne LG G3s
Mal som moznost mat v ruke male telefony, no ja mam velke ruky dost. Z dovodu pouzitelnosti mi pride lepsie mat 5'' screen, priklad, pri gps navigacii v aute, alebo bezne prehliadanie webu a podobne.
Proste ide mi o to, aby to neskoncilo stylom ,ze si kupim telefon za 200e, druhy den mi spadne v meste na zem, a mozem si kupit novy...

no a na mysli som mal taketo puzdra...logicky mi pride, ze ked mam zatvaratelne puzdro, tak je displej chraneny dost pocas padu.
Prílohy
$_12.JPG
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

tak môžeš kúpiť nejaké gumené púzdro (osobne mi ale tieto veci vadia), alebo spomínané tvrdené sklo a nalepiť spredu. iné veci ti pti páde moc nepomôžu. Ale zas tie sklá sú relatívne drahé, ale učinné.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

To je jedina nevyhoda novodobych telefonov by som povedal. Dnes uz neexistuje telefon (ak sa bavime o beznych znackach, napr. Samsung, Apple, LG, Nokia a pod.), ktoremu sa nic po pade na zem nestane. Znizit poskodenia pri pade mozes krytom (resp. puzdrom). Ja pouzivam kryt a tvrdene sklo, lebo som stopercentne presvedceny, ze ak by mi ajfon spadol na zem, je na totalku. S velkou pravdepodobnostou sa poskrabe aj ked je v kryte, ale urcite to bude mensie poskodenie, ako keby padol "holy".

K tomu tvrdenemu sklu - cital som celkom dost recenzii ohladom toho, ze ako to skutocne displej ochrani, lebo som sa dlho rozhodoval, ci si to dat ci nie, ci potom displej bude "fungovat" tak ako ma. Pre istotu som sa radsej dosiel poradit priamo s operatorom, aky typ toho tvrdeneho skla si mam kupit a ochotne mi poradil a vsetko funguje tak, ako ma, cize nemusis sa bat, ze displej bude slabo reagovat na dotyk a pod. A videl som aj zopar videi, ked typek nalepil tvrdene sklo na displej a potom relativne silno mobilom narazil na roh stola a prasklo iba to sklo, nasledne ho odlepil a povodny displej zostal nedotknuty.

Tvrdene sklo na displej je skor ochrana od skrabancov sposobenych nechtami, klucami resp. inymi ostrymi predmetmi a hlavne je to ochrana displeja pri priamych narazoch, toto by som nepovazoval za nejaku ochranu pri pade, na to sluzi uz spominany kryt alebo puzdro.

Ak si v tomto podobny ako ja - ze sa ti paci dizajn mobilu, chces ho mat chraneny a zaroven ho nechces "spatit" nejakymi neelegantne vyzerajucimi ochrannymi prvkami, doporucujem najst si kvalitny priehladny kryt, nieco na sposob tohto http://www.mzone.sk/innerexile-hydra-sl ... clear-7583 Konkretne toto mam ja a vobec necitit a nevidiet, ze nieco na mobile je a pritom sa s nim ovela lepsie manipuluje a vyrobca innerexile garantuje, ze kryt nebude casom doskrabany od bezneho pouzivania a co bolo pre mna dolezitym kriteriom - vraj ani po dlhsom case nezozltne ako 99% priehladnych krytov. To puzdro co si do prispevku hodil ty je urcite ucinne a mobil relativne dobre ochrani, otazne je, ci sa ti paci a ci je pre teba prakticke (mne vadi pri pouzivani mobilu s takymto puzdrom ta druha "otvorena" polovica puzdra, zavadza mi to).
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja som tvrdy odporca takychto puzdier ake si si vybral, je to ale velmi subjektivne, mne to strasne vadi pri akejkolvek manipulacii s telefonom, dnes je telefon spotrebak a tak sa aj vyraba
inac g3s, preco?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

g3s kvoli 5", cene, baterke...niesom narocny uzivatel...hry neplanujem hrat, neplanujem, ziadne specialne aplikacie ani nic, takze som chcel nieco v podstate lacnejsie, a pekne...bol som si ohmatat v obchode viac telefonov a vsetky mi prili take plastove. Ale som otvoreny napadom, je nieco na g3s na co dat pozor?

No hej mate pravdu obaja, ked sa tak zamyslim, tak hej mozno by aj mne vadila ta volna strana krytu, tak ja neviem. Ako pise DENNY, chcem nieco co nezaspati cely telefon, telefony sa robia dizajnovo pekne, nechcem to cele zakryt, musi sa to dobre drzat, malo by to chranit screen nejakym sposobom a pripadne aby sa to dalo lahko dat dole, ked som trebars doma na posteli, a chcem si to chytit bez gumy :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja by som si vzal lenovo p70
pozri, kupis si mobil a po tyzdni uvidis sam, ci ti nieco treba a co presne, minimalne foliu urcite
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

CheZteR napísal:ja by som si vzal lenovo p70
pozri, kupis si mobil a po tyzdni uvidis sam, ci ti nieco treba a co presne, minimalne foliu urcite
Teraz si mi to posral :D Ja som to tusil, som v tomto nerozhodny a cim viac moznosti, tym horsie :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako je to s tym tvrdenym sklom, oplati sa to??? Lebo co som mal smartphone, tak dva skoncili s rozbitym displejom. Teraz mam Galaxy S5 mini a nerad by som aj tento rozbil, obal ako taky mi vadi a ani sa mi nepaci, hoci viem, ze je to vhodna ochrana. Skor sa pozeram po tom tvrdenom skle.
DENNY
Medium Star
Medium Star

hojko - zatial neviem ja osobne povedat, ci je to ucinne ci nie, ale odporuca to vela ludi a vraj to je dobra prevencia pred poskodenim displeja. Ako som uz vyssie spominal, obaval som sa, ze ak si to sklo na displej dam, ze displej strati "cit" a ze bude treba nejako silno stlacat alebo co. Ale nie je to tak, takze sa netreba obavat, displej reaguje tak ako ma, ja mam sklo hrube 0.15mm co je tak akurat. Ak sa ti chce tak pri brazdeni YT videi s vyhladavanim "tempered glass test" alebo niecim podobnym najdes urcite dostatocne mnozstvo videi a budes moct lepsie posudit, ci sa to oplati, ci nie. Pri drahsich telefonoch by som ja nad tym ani neuvazoval, fakt to nijako uzivatela neobmedzuje a nemusis byt az taky ultra opatrny.

A keby si sa nahodou na to tvrdene sklo dal a nepacilo by sa ti to, resp. by ti to nevyhovovalo, nie je najmensi problem dat to dole i ked to vyzera tak, ze tam je uz naveky. Su rozne "domace" sposoby ako to odlepit, ale urcite ti to odlepia aj u operatora, ja som sa ich to pytal a ze nie je problem ak by bolo treba.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

cit to nestrati, ono, vsetko zalezi podla situacie, to sklo hlavne chrani displej pred poskrabanim, ak nosite s vrecku s klucami alebo pokladate na stol displejom dole, prach na prstoch, piesok, vsetko toto riesi to ochranne sklo, ale zase ked vam spadne telefon na zem a nedajboze rohom na beton, ten displej proste praskne, lebo sa deformuje samotne telo telefonu
to sklo by malo stat okolo 10€ za vyskusanie to urcite stoji
DENNY
Medium Star
Medium Star

Chezter - to je jasne, to som spominal este par prispevkov vyssie :). Je to tak ako hovoris - ak telefon spadne na zem tak moze na nom byt aj 15 tvrdenych skiel, displej aj tak praskne.

To moje na iP6 kupovane v O2 stalo tusim 7.99€.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to sklo sa urcite oplati. poznam niekolko pripadov ked telefon spadol a rozbilo sa len to ochranne sklo a display ostal cely. taktiez na poskriabanie a pod.
cit rovnaky ako bez neho, ziadna zmena
Napísať odpoveď