ochrana laku na novom aute

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

ochrana laku na novom aute

Príspevok od používateľa Boccaccio »

ahojte,
co by ste odporucili na ochranu laku noveho auta?
Ist do folie, ci nano keramicku ochranu? Pripadne nieco ine?

Ide o to, ze auto je pomerne drahsie (na moje pomery) a rad by som ho mal co najdlhsie v top stave vzhladom aj na jeho buduci predaj.

Dakujem vopred za tipy.
brm
Darca
Darca

Re: ochrana laku na novom aute

Príspevok od používateľa brm »

Fólia by mala byť odolnejšia voči mechanickému poškodeniu laku ako odlietajúce kamienky a drobné parkoviskové oderky.... čiže minimálne na prednú kapotu, predné blatníky, nárazník a predné svetlá by som ja volil fóliu. Zvyšok auta podľa finančných možností. Ak často parkuješ na sídlisku alebo pri obchodných centrách, fóliu by som dal aj na zvyšok auta.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

ako tu už zaznelo, čo najrýchlejšie sa treba zmieriť s tým, že lak na aute nebude dokonalý

môžeš dat na to keramiku a potom sa ti stane ničo na zadku, proste auto používaním trpí a najkrajšie je v autosalóne ale to nie je jeho účel, že...

ak už za to chceš vyhadzovať hromadu prachu, tak jednoznačne keramika
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Alebo kaslat na to a za 5-7 rokov, pripadne pred predajom prebrusit lak. Kvalitne prebrusenie je lepsie nez nove auto z linky.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Ono dat na cele wuto foliu ci nejaky keramicky lak bude stat asi dost podobne ako komplet novy lak o par rokov...
A o tych par rokov bude novy lak vypadat 1000x lepsie ako par rocna folia :)

A havarijne na take auto mat nebudes? To mi tiez pride rozumnejsie kazdy skrabanec nahlasit a za spoluucast mat novy diel.. A pokryje ti to podstatne viac nez skrabance ako folia.

Ja kupovat tak drahe auto ze nechcem aby sa mi poskrabalo tak si na neho zozeniem garaz... A nechodim s nim na nakupy a ked ho zaparkujem pred restauraciou tak jedine tak ze na neho vidim :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

auto je spotrebná vec. keď ho chceš mať v top stave nejazdi na ňom...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Vôbec nerozumiem ľuďom, ktorí sú ochotní platiť aj tisíce eur za "future problems". Kým to nie je nejaké naozaj raritné auto, ktorému klesne hodnota ak nemá pôvodný lak.
Ak sa človek chce trochu starať, stačí občas navoskovať (čo je otázka pár desiatok eur), po pár rokoch preleštiť (v pohode leštičku kúpiš za 100-150€, napr. Liquid Elements) a bude to ok. V horšom prípade po pár rokoch pár stovák za prelakovanie niektorých dielov (napr. kapota + nárazník, povedzme 300-400€). Stále to bude lacnejšie ako dať na začiatku napr. 2k za fóliu (a dávať tam niečo lacné, to tiež zrovna človek nechce).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

2000 eur za ochranu laku? Pocitam, ze nove a drahe auto da clovek poistit havarijnou poistkou. O 4 roky to treba obehnut klucom, zavolat policiu kvoli vandalizmu, dat do autorizovaneho servisu prelakovat a vybavene. Pri vandalizme poistovna nedvihne cenu poistky.
Napísať odpoveď