Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa gogo956 »

Vraj detom vseobecne sa aspirin neodporuca
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Jj, I je to v letáku, deti od 7rokov ok, aj astma spomenutá. Našťastie mi nerobí problémy, tak budem pokračovať v prevencii :).
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

harrison314 napísal: 12 máj 2021, 7:03 Zvysena teplota ma negativny vpliv na rozmnozovanie (metabolizmus) bakterii. No tie sa po ockovani nerozmnozuju ani v sebe ziadne nemas.
By som zasiel trochu dalej a dovolil si tvrdit, ze zvysena teplota nie je len reakcia tela na bakterialnu infekciu, kedze ju mozes mat aj pri virovej infekcii, ale moze ist aj o proces kedy sa v kostnej dreni zacinaju mnozit imunitne bunky, ktore nicia patogen, preto ak si chori, tak ta napr. pri chripke najprv prepadne strasna slabost a dostanes horucku a telu niekolko dni trva kym ich ma dostatok a vyhra nad patogenom.

Od dnes sa ockuje pfizerom 35+, astrou sa pozastavilo ockovanie, resp. je jej malo, cim teda zaockuju cloveka ak ma menej ako 35 rokov a regitruje sa teraz? Kedze vybrat vakcinu si budu moct vsetci az 1.6. Maju v tom trochu zmetok.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

momentalne nikoho, od juna fajzrom, tych bude dost pre vsetkych, v maji ma prist spolu okolo mega davok, v juni podobne
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Brat má 25 rokov. Registroval sa 28.4. a dnes mu prišiel termín na očkovanie Pfizerom 17.5. Nemá žiadne diagnózy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

a ti co dostali 1.davku AZ dostanu 2. tiez AZ alebo inu? Predpokladam ze zasoby AZ ktore im zostali nie su velke.
V tom pripade to bude pekny koktejl, prva davka ina ako druha.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Vakcín az na druhú dávku je dostatok.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Hej, druha davka tiez AZ, mali by byt rezervovane.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

redliner - určite bez diagnózy? Polovica ľudí prednostne zaočkovaná s diagnózou si myslela, že nemá žiadnu diagnózu.

Inak najbližšie dva mesiace by malo prísť asi pol milióna AZ, uvidíme, do akej miery sa naplnia.

Pred hodinou aktualizované dáta, dodávky vakcín podľa mesiacov vyzerajú takto:
https://github.com/Institut-Zdravotnych ... accination
OpenData_Slovakia_Covid_VaccinesDelivery.jpg
Autoeditácia príspevku po 15 min 15 sek:
Ešte prepočet:
Celkovo zatiaľ prišlo 636.600 dávok AZ.

Prvú dávku dostalo zatiaľ 441.460 ľudí + druhú dávku 43.406 = 484.866 podaných dávok.
https://data.korona.gov.sk/stats/vaccin ... by-vaccine

Čiže zostať by im malo 151.734 dávok, ale na druhú dávku potrebujú ešte 398.054 dávok, chýba im 246.320 dávok = polovica z plánovaných dodávok. Snáď aspoň tá polovica príde, prinajhoršom by ich mohli vyčendžovať s nejakou antiAZ krajinou.

Snáď som sa nesekol vo výpočtoch. :)
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

No nevie teda o žiadnej diagnóze 😅 nikdy nemal s ničím problém tak netuším 😅
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Dnes to bolo hovorene, ty co boli do vcerajsieho/dnesneho dna este pred stopkou AZ registrovany v cakrni na AZ dostanu termin na pfizer, toho 28.4 sa dalo zaregistrovat 25 rocnym iba na AZ, takze preto dostal pfizer aj ked je bez diagnozy.
Napr. ak sa zaregistrujem teraz na AZ a mam menej ako 35, tak podla min. zdr. by som nemal dostat nic. To je inac dobra ockovacia kampan.
brm
Darca
Darca

Pokiaľ viem, automaticky Pfizera dostanú iba tí, ktorí už mali potvrdený termín na AZ. Ak niekomu nebol ani pridelený termín, zostáva v čakárni čakať na Pfizer. Tak to tvrdili včera.

Aj na korona.gov.sk je to tak spomínané:
– pre obyvateľov od 18 do 34 rokov je určené očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca, (momentálne je pozastavené očkovanie 1. dávky vakcínou AstraZeneca, všetci tí, ktorí sú objednaní na prvú dávku vakcíny od AstraZeneca, dostanú vakcínu od spoločnosti Pfizer)
Čiže áno, ak už mal redlinerov brat pridelený termín na AZ, mohol mu prísť termín na Pfizer.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Pre mňa je tá očkovacia stratégia a prideľovanie termínov stále veľká záhada. :D

Antivaxeri začali nosiť rúška a dodržiavať odstup od ľudí...aby sa chránili pred zaočkovanými. :D
https://god.dailydot.com/anti-vaxxers-social-distancing
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dnes mi prisiel termin na Pfizer, idem buduci tyzden :)
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Neviem či ste to tu už preberali, ale čo si myslíte o tom názore že je lepšie každých 10 dní zrušiť registráciu na očkovanie a znova sa prihlásiť?
brm
Darca
Darca

Máš od niekoho informáciu, že im to pomohlo? Ak budú v tvojom okolí volať mladšie ročníky ako si ty, tak by som to zrušil a nanovo nahral. Ale úplne najrýchlejšia možnosť na získanie vakcíny asi bude nahlásiť sa na celé Slovensko + do náhradníckych zoznamov.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Moj kolega to urobil tak, ze si editoval registraciu a zaskrtol jeden dalsi okres, par jeho znamych tiez urobilo to iste, a termin im prisiel zakratko (nie v tom pridanom okrese). Podla jeho slov editovat registraciu pomaha v poradovniku. Mozes to skusit...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mek napísal: 13 máj 2021, 8:26 Moj kolega to urobil tak, ze si editoval registraciu a zaskrtol jeden dalsi okres, par jeho znamych tiez urobilo to iste, a termin im prisiel zakratko (nie v tom pridanom okrese). Podla jeho slov editovat registraciu pomaha v poradovniku. Mozes to skusit...
A a vie o niekom v jeho veku a diagnozach, co to nespravil a siel na ockovanie neskor ako on?

Lebo mne to pride ako ukazkovy priklad synchronie. Respektive casova korelacia nie je kauzalita.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

harrison314 napísal: 13 máj 2021, 8:36 A a vie o niekom v jeho veku a diagnozach, co to nespravil a siel na ockovanie neskor ako on?

Lebo mne to pride ako ukazkovy priklad synchronie. Respektive casova korelacia nie je kauzalita.

Nemám žiadne info ohľadom toho kto šiel kedy a aké má diagnózy. Myslím si že je to dosť tabu téma.

Včera mi čítala článok kolegyňa že ľudia dostali takúto radu od niekoho na infolinke korona gov ... neviem ho nájsť, nechcel by som vyvolávať nejakú špekuláciu alebo písať nepravdy.

Ale chápem že sme na Slovensku a že tie systémy nefungujú tak ako by sme si mohli myslieť.

Sám som zvedavý, mám zaškrtnuté tri okresy.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Pytal som sa, vraj nevie uz po tom dni o nikom, komu by to fungovalo, mozno iba v ten den bol ten system nejak podivne fungujuci. Alebo to mohla byt aj nahoda. Pisem len co mi hovoril :)
Napísať odpoveď