Octavia Niekedy neštartuje na prvý krát
Octavia Niekedy neštartuje na prvý krát
Zdravím
Niekedy keď zhasnem motor na krátky čas tak mi nechce hneď naštartovať. Až na piaty alebo šiesty pokus. Vždy to urobí iba vtedy, keď som už s autom niekde bol. Nikdy sa mi to nastlalo ráno so studeným motorom. Dokonca sa mi to raz stalo na pumpe, tak som myslel že bola nejaká zlá nafta, ale včera sa mi to stalo znova až 2 krát. bojím sa toho že mi to niekedy nenaštartuje vôbec. Prvý krát sa mi to stalo pár dní po výmene oleja. Bol menený iba olejový filter a olej. Olej som pozeral, ten je v poriadku. Neviete kde by mohla byť chyba ? auto: škoda octavia 1.9TDi, 1999, 230 000 btw: štartovanie "za teplého" motora bolo náročnejšie aj dávnejšie. dlhšie točievalo, ale vždy naskočilo po pár sekundách. ďakujem za odpoveď.
Niekedy keď zhasnem motor na krátky čas tak mi nechce hneď naštartovať. Až na piaty alebo šiesty pokus. Vždy to urobí iba vtedy, keď som už s autom niekde bol. Nikdy sa mi to nastlalo ráno so studeným motorom. Dokonca sa mi to raz stalo na pumpe, tak som myslel že bola nejaká zlá nafta, ale včera sa mi to stalo znova až 2 krát. bojím sa toho že mi to niekedy nenaštartuje vôbec. Prvý krát sa mi to stalo pár dní po výmene oleja. Bol menený iba olejový filter a olej. Olej som pozeral, ten je v poriadku. Neviete kde by mohla byť chyba ? auto: škoda octavia 1.9TDi, 1999, 230 000 btw: štartovanie "za teplého" motora bolo náročnejšie aj dávnejšie. dlhšie točievalo, ale vždy naskočilo po pár sekundách. ďakujem za odpoveď.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Octavia Niekedy neštartuje na prvý krát
baterka je v poriadku?
-
tacosi
Moderátor
Nahod masinu na diagnostiku a daj vypis chyb.
Moze to byt cidlo tlaku paliva a taktiez nizky tlak cerpadla.
Ked nema cerpadlo dostatocny tlak,alebo cidlo zle vyhodnocuje hodnotu tlaku,tak RJ blokuje prepustenie paliva do vstrekov.
Zle startovanie za tepla bola casta pricina cidla teploty chladiacej kvapaliny,ale u felicie.
Moze to byt cidlo tlaku paliva a taktiez nizky tlak cerpadla.
Ked nema cerpadlo dostatocny tlak,alebo cidlo zle vyhodnocuje hodnotu tlaku,tak RJ blokuje prepustenie paliva do vstrekov.
Zle startovanie za tepla bola casta pricina cidla teploty chladiacej kvapaliny,ale u felicie.
-
hojko
Site Admin
Zhavice...
hojko čítaš poriadne? Má problém so štartovaním za teplého motora. Každopádne diag povie viac.
-
hojko
Site Admin
A??? Tvrdim, ze zhavice. Alebo mnozstvo davky paliva pri startovani.
hojko, RJ predsa na zaklade signalu z cidla teploty chladiacej kvapaliny urci ci zhavit alebo nie. V teplotach co su teraz sa ti motor zahreje na 90stupnov po 3km jazdy a vychladne za hodne dlhu dobu = tj pri starte nasledne nezhavi, takze toto nebude mat so zhavicmi nic spolocne. Ak by aj nezhavili, motor musi chytit na prvykrat uz od cca 10 stupnov vonkajsej teploty.
Moznosti preco nestartuje moze byt viacero .. stara bateria, starter, vstreky..
Kebyze pouzijes google tak mozes citat do rana
https://www.google.sk/#bav=on.2,or.r_qf ... t&safe=off
Moznosti preco nestartuje moze byt viacero .. stara bateria, starter, vstreky..
Kebyze pouzijes google tak mozes citat do rana
https://www.google.sk/#bav=on.2,or.r_qf ... t&safe=off
-
PjotR1
Expert
Tiež som mal takýto problém že mi to nechcelo naštartovať na Tdi 66kW problém bol v tom že som mal zaseknutú klapku na EGR ventile.Hovoria tomu aj "zdochýnacia klapka"
Skús sa nato pozrieť u seba,odfotil som ti to aby si mal lepšiu predstavu o čo vlastne ide.V podstate ide o to,že keď ideš štartovať motor tak tá klapka musí byť vysunutá hore(prvý obrázok).Keď už naštartuješ tak tá klapka sa musí zatlačiť smerom nadol(druhý obrázok).Vypneš motor a klapka sa musí vrátiť zase spať hore(prvý obrázok).Ak sa nevráti je zaseknutá treba vybrať EGR ventil a poriadne ho vyčistiť budeš tam mať bordel.Možno to pomôže aj tebe
A ešte čo si písal že štartovanie za teplého motora bolo narošnejšie aj dávnejšie,tak aj tomu sa dá jednoducho pomôcť tým že sa upraví štartovacia dávka.
Skús sa nato pozrieť u seba,odfotil som ti to aby si mal lepšiu predstavu o čo vlastne ide.V podstate ide o to,že keď ideš štartovať motor tak tá klapka musí byť vysunutá hore(prvý obrázok).Keď už naštartuješ tak tá klapka sa musí zatlačiť smerom nadol(druhý obrázok).Vypneš motor a klapka sa musí vrátiť zase spať hore(prvý obrázok).Ak sa nevráti je zaseknutá treba vybrať EGR ventil a poriadne ho vyčistiť budeš tam mať bordel.Možno to pomôže aj tebe
A ešte čo si písal že štartovanie za teplého motora bolo narošnejšie aj dávnejšie,tak aj tomu sa dá jednoducho pomôcť tým že sa upraví štartovacia dávka.
Bolo tu spomínané aj čidlo chladiacej kvapaliny. Nerobí to problém iba pri Feliciach, ale aj pri iných autách. A je jedno, či je to benzín alebo nafta. Brat to čidlo menil tiež na svojom Golfe. Menili to už aj ľudia, čo majú rovnaký typ auta ako ja. Taktiež bolo jedno, či to bolo s benzínovým alebo naftovým motorom. Menil som to čidlo už aj ja.
Včera mi to urobilo opeť na pumpe. Všimol som si že to urobí väčšinou vtedy keď mám dlhšie naštartované na nízkych otáčkach alebo volnobeh a následne vypnem motor. (na pumpe som čakal kým sa dostanem na radu). Kamarát mi povedal že by mohol byť zanesený palivový filter. Skúsim vymeniť a ak to nepomôže tak teda diagnostika.
-
aughostino
Medium Professional
zle/dlhe startovanie tepleho motora u octavie 1.9tdi sposobuje vybehana hlava cerpadla alebo opotrebeny starter.
skus dat novy starter mne to pomohlo 
Na co novy starter? Mozno postaci repas sa 60 eur.
moze to robit aj trocestny ventil na palivovom filtry. a kamarat automechanik mi povedal, ze staci preletovat nejaky kablik na jedno relatko, ale nepamatam si na ktore, musim za nim zabehnut. ale ci to bude tvoja chyba, tak to netusim.. moze to robit aj imobilizer
V prvom rade to hod na VAG. Vstupuje tam tolko premennych, ze az. Moze byt od vadneho snimaca teploty nafty az po novy soft motora. Bez diagnostiky je to fakt len o hadani.
Pomohlo by aj napisat aky to je presne motor. 66kW? Iny? Aky?
Pomohlo by aj napisat aky to je presne motor. 66kW? Iny? Aky?
-
aughostino
Medium Professional
octavia ma 2okruhove cidlo teploty, staci napojit 2,3k rezistor na vstup signalu cidla teploty do rj motora.
soft v 1.9tdi octavii je nastaveny tak, ze za tepleho motora ak neda starter dostatok otacok, tak cerpadlo nepusti dostatocny tlak paliva.
immo s tym nema nic, keby je KO immo tak nenastartuje vobec.
ked zapnes klucik tak ti preblikne kontrolka zhavenia? dalsia casta zavada je studeny spoj na rele 109
soft v 1.9tdi octavii je nastaveny tak, ze za tepleho motora ak neda starter dostatok otacok, tak cerpadlo nepusti dostatocny tlak paliva.
immo s tym nema nic, keby je KO immo tak nenastartuje vobec.
ked zapnes klucik tak ti preblikne kontrolka zhavenia? dalsia casta zavada je studeny spoj na rele 109