odchytenie stlacenia FN
-
manager666
Star
odchytenie stlacenia FN
Zdravim vas....
Potrebujem odchytit na mojom notebooku stlacenie klavesy FN, ale akosi tato klavesa neodosiela pri stlaceni acsii kod, ako ktorakolvek ina, cize neviem vobec zistit funkciou GetPressedKey, ze je stlacena...neda sa este nejakou inou metodou zistit jej stlacenie ?
vdaka za odpovede...
p.s. pracujem vo VB 6.0
Potrebujem odchytit na mojom notebooku stlacenie klavesy FN, ale akosi tato klavesa neodosiela pri stlaceni acsii kod, ako ktorakolvek ina, cize neviem vobec zistit funkciou GetPressedKey, ze je stlacena...neda sa este nejakou inou metodou zistit jej stlacenie ?
vdaka za odpovede...
p.s. pracujem vo VB 6.0
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
manager666
Star
-
audiotrack
VIP
ty si to nehodil do googla, že nie? Vravím že neviem ako je to vo VB, ale odchytiť určite ide. V delphi majú virtuálne klávesy napríklad svoje konštantné pomenovanie, (vkShift, vkEscape, vkPause, vkF10...). Hoď virtual keys v súvislosti s VB do googla a určite niečo nájdeš.
//edit: keď sa pozreš sem: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms645540.aspx tak ich tam máš aj v hex, čiže F1 by malo byť 0x70 až 0x7B pre F12
//edit: keď sa pozreš sem: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms645540.aspx tak ich tam máš aj v hex, čiže F1 by malo byť 0x70 až 0x7B pre F12
ty si v tom odkaze niekde nasiel tlacidlo FN ?audiotrack napísal://edit: keď sa pozreš sem: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms645540.aspx tak ich tam máš aj v hex, čiže F1 by malo byť 0x70 až 0x7B pre F12
-
audiotrack
VIP
hopla, kým som napísal post tak sa mi to v hlave pretransformovalo na funkčný kláves 
ale aj FN bude určite ako virtual key. Niekde som na nete pri hladaní našiel do VB funkciu čo ti tú hodnotu vráti v hex, tak cez ňu si to môže zistiť. Už sa mi to znova nechce hladať.
//autoeditácia príspevku ( 03 Oct 2008, 0:04 )
tak som znova pogooglil, a našiel som že to asi nebude také jednoduché:
ale aj FN bude určite ako virtual key. Niekde som na nete pri hladaní našiel do VB funkciu čo ti tú hodnotu vráti v hex, tak cez ňu si to môže zistiť. Už sa mi to znova nechce hladať.
//autoeditácia príspevku ( 03 Oct 2008, 0:04 )
tak som znova pogooglil, a našiel som že to asi nebude také jednoduché:
Sorry, sometimes we see dreams instead of reality. And for me here I thought: Here is an easy one in VB.
But, you are right. In my understanding of world order FN key in this is tested by hardware, because that functionality simply replaces need to have some extra hardware controls on your laptop: like, switches, sliders, rotator switches etc.
Probably you could catch it, but only with deep understanding of hardware of your laptop.
-
uelektronik
Star
-
manager666
Star