Odhlasenie auta bez auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jami
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Odhlasenie auta bez auta

Príspevok od používateľa jami »

Ahojte, stala sa mi taka nemila vec. Cca 10 rokov dozadu som predal auto, spisal zmluvu a na druhy den sme mali ist auto prepisat. Samozrejme na druhy den sa typek nedostavil a auto sa neprepisalo a ja som to potom vypustil z hlavy. Potom cca za dva roky som bol predvolany na policiu ze zadrzali moje SPZky na inom auto, tak som bol spisat vypoved a policajt vravel ze sa s tym uz nemam zapodievat, ze znacky su zadrzane a auto bude vyradene.
Teraz prisla pokuta z Obvodneho uradu na tieto SPZky, pretoze na tom aute nie je emisna a STKcka, dokopy 320€. Bol som dnes na policii a pytal sa ako to mam vyriesit, ale policajt si stale hudol ze treba auto zosrotovat a potom sa da odhlasit, stale som mu odpovedal ze to auto je uz urcite davno rozobrate ked je to 10 rokov dozadu ale bohuzial, mam auto dat zosrotovat a potom ho odhlasia. Druha moznost zevraj by bola auto docasne odhlasit ale s tym ze treba dat vystavit znova vsetky dokumenty a to by bolo cez 100€urcite, ale podla mna toto docasne odhlasenie moc situaciu neriesi ked auto uz davno fyzicky nemam. Neviete niekto poradit co dalej?
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Odhlasenie auta bez auta

Grim tie idkazy ale neriesia mojz situaciu kedze to auto aj s TP uz minimalne 8 rokov nemam :/
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

teoreticky sato spravit da.. ale potrebujes doklad o zosrotovani vozidla.. a to srotarikovia robia len pre znamych ludi, a aj to len tak, ze potrebuju aspon vyrezane VIN-ko z auta... bez toho dokladu mas prakticky smolu a bez VIN-ka ho fiktivne nezosrotujes...
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

troska som zistoval na internete a dopatral som sa k tomu, ze auto moze vyradit z prevadzky aj Obvodny urad pred cestnu dopravu a pozemne komunikacie a malo by to byt podla Zbierky zakonoc c.725/2004 §24 http://www.zbierka.sk/sk/vyhladavanie?f ... 04+Z.z.&q=

ale v tej hatlanine sa fakt nejak nevyznam, ide o to ako spisat ziadost na tento urad aby auto vyradily a pri tom som nemusel platit tych 320€ za STK a Emisnu.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

nemas ani maly ani velky TP? ak nie tak dost problem, si mal pred dost rokmi nahlasit auto ako kradnute a mal by si pokoj
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Nemam ziadne doklady uz, mozno bude jeden postup ako sa to bude dat vyriesit, ked sa to podari dam vediet
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato951 »

Spýtam sa v tejto téme. Dnes som predal auto normálne sme spísali kúpno predajnú zmluvu a teraz ma zaujíma, keď dostane dnes/zajtra nový majiteľ pokutu ( odfotia ho a pošlu poštou pozdrav) tak určite príde mne ako vlastníkovy vozidla. Je nieaká možnosť že si to on zaplatí alebo to z neho ja mám vytrieskať?
Napísať odpoveď