Odhlasenie auta do ineho okresu
Odhlasenie auta do ineho okresu
Dobry den. Potrebujem odhlasit auto, no nie je napisane na mna, mam iba splnomocnenie. Neviem ako presne mam vypisat toto tlacivo http://www.minv.sk/swift_data/source/po ... iadost.pdf Hore sa musi vypisat drzitel podla TP a musi to aj podpisat? Musi byt aj tu uradne overeny podpis? A tam nizsie mam byt napisana ako splnomocnena osoba ja? A na tej druhej strane mam vyplnit adresu noveho drzitela? Celkom to nechapem. Za kazdu radu vdaka.
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Odhlasenie auta do ineho okresu
ano hore normalne vypises udaje vozila a majitela podla TP... ak mas splnomocnenie, v tom pripade podpis drzitela (vlastnika) ostane prazdne, teda nepodpisuje sa tam nikto... dalej dolu do splnomocnenej osoby, vypises svoje udaje a podpises sa svojim podpisom.. ta druha strana je uplne odveci, ta tam vobec nema byt, tebe na odlhasenie staci ta prva.. udaje noveho majitela vypises na tie dve "ciarky", kde mas napisane: ziada o vykonanie tejto zmeny, tam tie tri odseky a podto vyplnis vsetky udaje ktore tam od teba chcu.. to je cele.. nasledne s tymto papierom, splnomocnenim, TP pojdes na DI a tam ti auto odhlasia..
-
Soviet
Darca
Dovolim si obnovit temu.
Budem v pondelok odhlasovat moto do ineho okresu a teraz premyslam co treba na tie riadky napisat?
Akoze "odhlasujem vozidlo z okresu blabla kvoli zmene majitela na 'udaje o majitelovi'" ?
Ci co sa tam pise?
Budem v pondelok odhlasovat moto do ineho okresu a teraz premyslam co treba na tie riadky napisat?
Akoze "odhlasujem vozidlo z okresu blabla kvoli zmene majitela na 'udaje o majitelovi'" ?
Ci co sa tam pise?
-
RATZINGER666
Darca
vytlacis si malu ziadost, hore napises svoje udaje, dole tie, ktore sa menia, v Tvojom pripade udaje noveho majitela, to je vsetko, ziadne vety alebo frazy, max. mozes podciarknut druhy riadok, kde je napisane, ze sa meni majitel, ale to je zbytocne
nezabudni si bielu kartu alebo zmluvu o PZP, original velkeho TP a OP
-
Soviet
Darca
Dikes. Nebol som si totiz isty, ze ci tam aj nieco pisat alebo nie. Tak tam napisat normalne adresu trvaleho bydliska, rodne cislo atd vsetko o chlapikovi? Pisat radsej aj: Meno: blabla , R.c: blabla, Adresa: blabla ?
-
RATZINGER666
Darca
nie, nemusis, to im dojde... oni to ani nezakladaju, len opisuju do pocitaca, takze ked im nebude nieco jasne, spytaju sa 
Nezabudajte na to, ze od 1.1.2016 ku odhlaseniu motoroveho vozidla potrebujete okrem ineho uz aj splnomocnenie od kupujuceho s podpisom overenym na matricnom urade a maly technicky preukaz (spolocne s velkym samozrejme).
-
Fabo
Hardcore addict
Toto ale fakt nechapem, naco vymyslaju taketo hovadiny, ved nech auto odhlasim na hocikoho, proste nech sa pocita za moje kym si ho neprihlasi a hotovo, ak nieco pride nepravom potom mne, mozem sa branit kupnopredajnou zmluvou.
-
RATZINGER666
Darca
mna to tiez velmi potesilo
dodam ale, ze splnomocnenie treba iba v pripade, ze byvaly majitel nie je pritomny... a splnomocnenie sa da zaslat aj elektronicky...
Ako? Nejaky link mas?RATZINGER666 napísal:mna to tiez velmi potesilododam ale, ze splnomocnenie treba iba v pripade, ze byvaly majitel nie je pritomny... a splnomocnenie sa da zaslat aj elektronicky...
Cez portal na minv.sk.
-
RATZINGER666
Darca
skus tento link, budes potrebovat eID: https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/ ... apis-menu/
este som to nerobil, je to novinka, ale dnes idem robit jeden prepis, tak sa rovno popytam, ze o co ide... tuto su aj nejake nove elektronicke ziadosti vlavo v menu: https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/ ... -ziadosti/
este som to nerobil, je to novinka, ale dnes idem robit jeden prepis, tak sa rovno popytam, ze o co ide... tuto su aj nejake nove elektronicke ziadosti vlavo v menu: https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/ ... -ziadosti/
-
Fabo
Hardcore addict
Mozem to potom urobit tak, ze miesto odhlasenia zadam do systemu len suhlas na splnomocnenie na noveho majitela? A on si to potom vie cele vybavit sam?
Alebo tak, ze on to da na mna a ja potom prehlasim auto naneho?
Alebo tak, ze on to da na mna a ja potom prehlasim auto naneho?
-
hojko
Site Admin
Neodhlasis to, pretoze musis mat zase jeho suhlas na prihlasenie. Auto odhlasis cez eID (elektronicky obciansky) tak, ze sice to vsetko vyplnis (meno, datum narodenia, rodne cislo a cislo obcianskeho noveho majitela), ale v poslednom kroku potrebujes uradne (u notara) overene splnomocnenie so suhlasom, ze na noveho majitela odhlasujes auto - toto splnomocnenie oskenujes a vlozis ako prilohu v poslednom kroku. Cize podla mna sa mina cela vec ucinku, kedze aj tak treba to splnomocnenie v papierovej forme. Jedine, ze on by elektronicky nejak zaslal suhlas, ze suhlasi s ohladsenim na jeho osobu.
-
Fabo
Hardcore addict
no to som prave myslel tym, ze on to da na mna - teda ze ci to funguje alternativne tak, ze on mi cez ten portal a svoj OP da suhlas na odhlasenie na neho, a ja to potom s tym suhlasom odhlasim...
-
hojko
Site Admin
To by malo ist, ze zasle splnomocnenie so suhlasom, tusim to tak bolo spominane v televizii.
Pozor pri prepise auta nejde o splnomocnenie, ale takyto uradny dokument musi mat nazov "Overený súhlas".
Oficialne tlacivo zatial na to nemali.
Pripadne moze byt takyto overeny suhlas sucastou notarsky overenej kupnej zmluvy.
Oficialne tlacivo zatial na to nemali.
Pripadne moze byt takyto overeny suhlas sucastou notarsky overenej kupnej zmluvy.