Odhlasenie mreze ako na to :)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Odhlasenie mreze ako na to :)

Príspevok od používateľa Runes »

Cafte tak som si prave absolvoval dalsiu papierovacku a kedze postup nebol 100% s tym na nete tak popisem ako to prebiehalo :)

Ak mate auto ktore ma vzadu deliacu mrezu ktora sa DA DEMONTOVAT cize nieje privarena alebo inak permanentne spojena s konstrukciou auta tak je mozne tuto mrezu odstranit.
V pripade ze nemate mrezu zapisanu v technickom preukaze mozte ju vymontovat rovno a nemusi vas nic trapit.
Ak mate v technickom mrezu zapisanu (Sekcia dalsie uradne zaznamy : Prieckovy system (na ochranu osob pred nebezpecenstvom vyplyvajucim z posunu batoziny do priestoru pre vodica a cetujucich) ) tak musite vypisat ziadost o odstranenie ktoru najdete na nete.
Pre Bratislavu na tomto linku http://www.ba.kud.gov.sk/user/di/data/p ... 677863.doc (mikro zmeny pre pouzitie aj inde :) )
Toto vyplnene tlacivo a olepene kolkami v hodnote 6€ (nebolo moznost platit cash i ked by to uz malo byt vsade :S ) odnesiete na prislusny Obecny urad - Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií v Bratislave je to Pri starej pracharni 14 http://www.minv.sk/?odbor-cestnej-dopra ... omunikacii.
K tlacivu prikladate oreginal papierovi technicak + ofotene emisku a stk + ofotenu bielu kartu z poistky + odfoteny VIN stitok z vasho auta (nieje nutne ale vraj je lepsie ked je )

Cakate na schvalenie ziadosti u mna to bol tyzden

Schvalenie ziadosti prebieha stylom ze dostanete novy technicak kde nebude vyplneny udaj o evidencii.
Nasledne siahnete http://www.minv.sk/swift_data/source/po ... iadost.pdf a vyplnite, treba to vytlacit obojstranne.
Idete na dopravny inspektoriat a odovzdate novy technicak, karticky o emisnej a technickej,poistku- bielu kartu, maly technicak a vyplnene tlacivo. Pockate par minut dostanete papierovi technicak uz doplneny o chybajuce udaje. Maly technicak dojde dodatocne.
A hura demontovat mrezu :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Re: Odhlasenie mreze ako na to :)

Príspevok od používateľa kinjeril »

A mal si to pred tou zmenou evidovane ako N1 kategoriu?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

stale aj mam :D mrezou sa nemeni N1 na M1 :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Hlavne si skontroluj pocet miest na sedenie. Tiez som mal mrezu auto ako n1 mreza von vsetko vybavene a potom pozeram do tp a len tri miesta. Cize vsetko este raz :D
Btw kategoriu n1 na m1nezmenis.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

zmenis :) ale je to na dlhooooo :) som to studoval a da sa to spravit ale radovo to vyjde stovky evri a vela casu :) hlavne umna neodstranili 5 pas aj ked mali cize bola by to len administrativa
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

No len pozor na to. Pokial demontujes mrezu z kat. N1, cim vlastne prestavas auto na M1, tak mozes mat opletacky s daniarmi. Mna tak zastavili policajti na firemnom a chceli mi dat neviem ako vysoku pokutu a ze to nahlasia na danove riaditelstvo a podobne hovadiny. Ja som im na to povedal tolko, ze 1.5mil korun momentalne pri sebe nemam a ze ked, tak nech to riesia s firmou. :D
Pri kupe N1 si SZCO, alebo firma zvacsa uplatnuje odpocet DPH, takze pokial z toho spravis M1, mal by si "asi" doplatit DPH.
Nevyznam sa moc do toho, nestudoval som financie, ale prever si aj toto.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

EE demontazou mreze sa z auta nestava M1. To by si musel prejst milionmi schvalovacich ukonov a hlavne plati to co je v TP a tam je jasne napisane N1. A na zaklade vyhlasky z 2012 kde uz nieje povinna mreza pre N1 si mozes tuto mrezu po schvaleni ziadosti demontovat. Jediny problem moze byt mimo EU kde moze byt N1 podmienena mrezou.
Napísať odpoveď