Odolný mobil
Odolný mobil
Keďže display mojho Huawei vyzerá ako keby prežil dvojičky, rozhodol som sa pre svoje účely zadovážiť si telefón, ktorý by mal čo-to vydržať. V zásade nepotrebujem android, resp. poteší ma, ak android nebude. Potrebujem dlhú výdrž batérie, volanie, dobrý príjem signálu a potom nejaké tie základy, ako budík, bluetooth, kalendár atď atď. Teda nič zložité.
Pri týchto telefónoch je problém to, že sú nedorobené šunky v odolných krytoch, často nevedia veci ako zmeniť zvonenie, hlasitosť budíka a podobne a to je to, čo mi trošku vadí. Ďalej mi vadia malinkaté displaye. Ono v roku 2016 predávať telefón s 320x240px rozlíšením, to mi príde kus... oldschool. Ale väčší zrejme nenájdem.
Zatiaľ ma oslovili tieto modely:
1. https://www.alza.sk/aligator-r11-extrem ... 18#recenze
Možnosť meniť vlastné melódie, negatívne recenzie iba na nekvalitne vyhotovené kusy, inak OK. Batérka vraj 10 dni
2. https://www.alza.sk/evolveo-strongphone ... 60.htm?o=1
Táto batéria môže poháňať urýchlovač častíc - výdrž vraj vyše 50 dni, to sa mi páči. Údajne však zlý software, s kopou chýb
3. https://www.alza.sk/evolveo-strongphone ... 04.htm?o=1
Tento sa mi páči výzorovo, opäť však nie sú dostupné základné veci, ako napr. zmeniť melódiu budíka a podobne. KeĎže je to novinka, je málo user experience
4. https://www.alza.sk/myphone-hammer-oran ... 2018#popis
Oprava, tento sa mi páči výzorovo ešte viac, ale display má taký, že sa mi chce plakať.
Tak, čo poradíte?
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2016, 7:17)
Ešte možno toto by stálo za reč
https://www.alza.sk/myphone-hammer-2-or ... =2#recenze
Pri týchto telefónoch je problém to, že sú nedorobené šunky v odolných krytoch, často nevedia veci ako zmeniť zvonenie, hlasitosť budíka a podobne a to je to, čo mi trošku vadí. Ďalej mi vadia malinkaté displaye. Ono v roku 2016 predávať telefón s 320x240px rozlíšením, to mi príde kus... oldschool. Ale väčší zrejme nenájdem.
Zatiaľ ma oslovili tieto modely:
1. https://www.alza.sk/aligator-r11-extrem ... 18#recenze
Možnosť meniť vlastné melódie, negatívne recenzie iba na nekvalitne vyhotovené kusy, inak OK. Batérka vraj 10 dni
2. https://www.alza.sk/evolveo-strongphone ... 60.htm?o=1
Táto batéria môže poháňať urýchlovač častíc - výdrž vraj vyše 50 dni, to sa mi páči. Údajne však zlý software, s kopou chýb
3. https://www.alza.sk/evolveo-strongphone ... 04.htm?o=1
Tento sa mi páči výzorovo, opäť však nie sú dostupné základné veci, ako napr. zmeniť melódiu budíka a podobne. KeĎže je to novinka, je málo user experience
4. https://www.alza.sk/myphone-hammer-oran ... 2018#popis
Oprava, tento sa mi páči výzorovo ešte viac, ale display má taký, že sa mi chce plakať.
Tak, čo poradíte?
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2016, 7:17)
Ešte možno toto by stálo za reč
https://www.alza.sk/myphone-hammer-2-or ... =2#recenze
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Odolný mobil
Tie male displeje tam niesu zo srandy. Alebo zeby tam nevedeli dat vacsi. Cim je mensi, tym je mensie riziko ze sa rozbije. A tym vyssiu normu odolnosti moze splnat. U 4,5" displeja ti nikto negarantuje rovnaku odolnost ako u 2,5". Navyse su tlacitkove, to by musela byt velka krava . Je to celkom logicke, mohlo ti to docvaknut.
A vacsie rozlisenie je na takej uhlopriecke uplne zbytocne.
U niektorych telefonov, kde sa kritizuje softver, uz mohol davno vyjst novsi kde tie chyby mozu byt opravene. To len aby si nebral absolutne co sa kde pise.
Nejak nechapem preco by sa nemala dat zmenit muzika budiku.
A vacsie rozlisenie je na takej uhlopriecke uplne zbytocne.
U niektorych telefonov, kde sa kritizuje softver, uz mohol davno vyjst novsi kde tie chyby mozu byt opravene. To len aby si nebral absolutne co sa kde pise.
Nejak nechapem preco by sa nemala dat zmenit muzika budiku.
Tak lebo to pravdepodobne nie je dostupné v nastaveniach. To isté pre SMS. Neviem... najviac sa mi páči ten hammer jednotkovy... ale čo ja viem, či dobre urobím, ak ho kúpim?Ryan Giggs napísal: Nejak nechapem preco by sa nemala dat zmenit muzika budiku.
Kamarat mal nieco podobne, ale premiovy kusok za 300 eur, ktory kupil ked rozbil displej na Xperii. Po case zistil, ze mu chyba net, velky displej, tak zacal nosit asi po tyzdni aj tu Xperiu so sebou, len aby mal wifi a mohol surfovat. Po par mesiacoch zistil, ze ten nesmrtelny telefon je k nicomu, vie tam volat, pisat sms, ale nejaky Viber, Skype alebo prehliadac tam nehrozil a hlavne nedokazal plnohodnotne vyuzit telefon na urovni smartfonu, takze po par mesiacoch ho predal a kupil iPhone. Mozno by v pripade smartfonu pomohlo ochranne sklo na displeji, kupit nieco mensie napr. 4,3 palcove, nosit to v kozenom puzdre a prezil by viac.
Ja viem čo chcem... a nie je to android, tie som mal asi štyri. Mne stačí z mobilu volať a písať SMS
Respektíve takto... žiaden viber, ani skype nepotrebujem. Prehliadač by sa zišiel, ale ak nebude, svet sa nezrúti... Na androide mám kopec veci, ktoré nevyužívam a ktoré sa bez rootnutia odinštalovať nedajú. A navyše prioritnejšia je pre mňa výdrž baterky v porovnaní s "neobmedzenými" možnosťami smartfonu.
Keďže sa často pohybujem v prírode, potrebujem niečo, čo sa nerozbije pri páde na kamienok z 20cm výšky.
Respektíve takto... žiaden viber, ani skype nepotrebujem. Prehliadač by sa zišiel, ale ak nebude, svet sa nezrúti... Na androide mám kopec veci, ktoré nevyužívam a ktoré sa bez rootnutia odinštalovať nedajú. A navyše prioritnejšia je pre mňa výdrž baterky v porovnaní s "neobmedzenými" možnosťami smartfonu.
Keďže sa často pohybujem v prírode, potrebujem niečo, čo sa nerozbije pri páde na kamienok z 20cm výšky.
to aby sa nerozbil po pade z normalnej vysky ti vacsinou vyriesi aj to puzdro.
asi by bolo najlepsie napisat si zoznam co od telefonu realne potrebujes. na jednej strane pises ze ti staci volat a smskovat, prehliadac je nepovinny a na druhej strane ti vadi ze ma telefon maly displej. na co treba velky displej ked chces iba telefonovat a smskovat?
ak nechces android mas to este tahsie, pretoze ani ios ani windows phone ani blackberry nemaju ziadny odolny telefon. ostavaju teda iba androidove alebo dumbphony.
ale pokial sa ti pozdava ten hammer, tak ho kup v alze, mas 2 tyzdne na vyskusanie a vratenie (vacsinou alza ponuka predlzenie vratenia na 2 mesiace ale pri tychto odolnych to asi radsej vynechali
)
inac myphone ma hammer verziu aj so 4,5 palcami a androidom.
ja by som to na tvojom mieste riesil bud mobilom aky chces a odolnym obalom alebo by som kupil nejaky tento odolny a pouzival ho ako sekundarny telefom len ked pojdem niekam kde je zvysene riziko poskodenia.
asi by bolo najlepsie napisat si zoznam co od telefonu realne potrebujes. na jednej strane pises ze ti staci volat a smskovat, prehliadac je nepovinny a na druhej strane ti vadi ze ma telefon maly displej. na co treba velky displej ked chces iba telefonovat a smskovat?
ak nechces android mas to este tahsie, pretoze ani ios ani windows phone ani blackberry nemaju ziadny odolny telefon. ostavaju teda iba androidove alebo dumbphony.
ale pokial sa ti pozdava ten hammer, tak ho kup v alze, mas 2 tyzdne na vyskusanie a vratenie (vacsinou alza ponuka predlzenie vratenia na 2 mesiace ale pri tychto odolnych to asi radsej vynechali
inac myphone ma hammer verziu aj so 4,5 palcami a androidom.
ja by som to na tvojom mieste riesil bud mobilom aky chces a odolnym obalom alebo by som kupil nejaky tento odolny a pouzival ho ako sekundarny telefom len ked pojdem niekam kde je zvysene riziko poskodenia.
Ja som apple hejter, takže to nič. V robote testeri testia na windows phone a mám za to, že niekto by za tento výplod mal skončiť v base (rovnako ako za win 10 na PC). Takže v podstate pre mňa buď andorid, alebo vlastný primitívny OS
Čo sa týka toho displaya, tak áno, je to pravda, 4 palcový display by bola zbytočnosť, keď nemusí byť ani net, ani nič. Ja som skorej rozmyšlal tak, že idem na poľovačku, tak keď už mobil budem pohadzovať po celom lese, aspoň keď sundám srnu, alebo líšku, alebo kieho, tak si to chcem aspoň odfotiť, čo na 0,3 mpix fotoaparát :-/ (imaginárny prípad, nesomo poľovník).
Čo je pre mňa podstatné?
- odolnosť - vode, prachu, nárazom
- dlhá výdrž batérie (tu ma najviac láka ten evolve accu, čo vydrží mesiac bez nabitia)
- možnosť ako-tak si prispôsobiť telefón (nastaviť obrázky a zvonenia kontaktov, nastaviť zvuk SMS, zvuk budíka)
- ostatné potrebné veci - kalkulačka, kalendár s úlohami, poznámky
- možnosť pridať pamäťovku a používať z nej veci (napr. nastaviť zvonenie z pameťovky)
- ukladanie SMS na pamäťovku, lebo 300 SMS so ženou vymením za dva dni.
- sem-tam zachytiť nejakú krásu prírody (fotoaparát, nepotrebujem nič extra, nefotím detaily, ani nie som profesionálny fotograf, skôr fotím zaujímavosti - páriace sa žaby, video ako osa žerie vážku a podobné veci ma zaujímajú a takéto veci potrebujem zachytávať)
To je asi všetko, čo od telefónu potrebujem
Čo sa týka toho displaya, tak áno, je to pravda, 4 palcový display by bola zbytočnosť, keď nemusí byť ani net, ani nič. Ja som skorej rozmyšlal tak, že idem na poľovačku, tak keď už mobil budem pohadzovať po celom lese, aspoň keď sundám srnu, alebo líšku, alebo kieho, tak si to chcem aspoň odfotiť, čo na 0,3 mpix fotoaparát :-/ (imaginárny prípad, nesomo poľovník).
Čo je pre mňa podstatné?
- odolnosť - vode, prachu, nárazom
- dlhá výdrž batérie (tu ma najviac láka ten evolve accu, čo vydrží mesiac bez nabitia)
- možnosť ako-tak si prispôsobiť telefón (nastaviť obrázky a zvonenia kontaktov, nastaviť zvuk SMS, zvuk budíka)
- ostatné potrebné veci - kalkulačka, kalendár s úlohami, poznámky
- možnosť pridať pamäťovku a používať z nej veci (napr. nastaviť zvonenie z pameťovky)
- ukladanie SMS na pamäťovku, lebo 300 SMS so ženou vymením za dva dni.
- sem-tam zachytiť nejakú krásu prírody (fotoaparát, nepotrebujem nič extra, nefotím detaily, ani nie som profesionálny fotograf, skôr fotím zaujímavosti - páriace sa žaby, video ako osa žerie vážku a podobné veci ma zaujímajú a takéto veci potrebujem zachytávať)
To je asi všetko, čo od telefónu potrebujem
-
Ryan Giggs
VIP
To mi ale prave pride ako blbost. Ked tie telefony maju aj hudobny prehravac, tak mi pride malo pravdepodobne aby sa tam nedal zmenit ton budika. To bude nejaky nezmysel.Megosoft napísal:
Tak lebo to pravdepodobne nie je dostupné v nastaveniach.
Ja ta netlacim do iPhonu, len som pisal ako presiel z tohto cuda na smartfon.
Takže ktorý z tých štyroch?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
noo pri tychto telefonoch je dost vela nezmyselnych veci. niektore nepodporuju kopirovanie kontaktov na sim ci posielanie cez BT, niektorym sa neda zmenit melodia na vlastnu a toboz nie z karty a o budiku ani nehovorim. taketo konkretne veci si budes musiet vyskusat sam. objednaj si ten, ktory ti je najsympatickejsi. vyskusaj za poobedie tieto veci a ak sa ti nieco nebude zdat chod ho vratit a zober dalsi v poradi
No ak uz odolny telefon tak jediny ktory mna napada je Sonim http://www.sonim.sk
-
guess.whoo
Redeemer
on tu vybera telefon za 60e a ty tu das 300 eurove
Sonim je to co mal kamarat, stal cez 300 eur a funkcie chabe. Pochybujem, ze telefon za 60 eur bude na tom lepsie
No ale za 60€ nech necaka odolny zazrak.
Sam som dakedy davno kupil Evolveo a po dvoch dnoch som ho v NAY vratil spät.
A rovnako som sa bavil zas v NAY o Strongphone a tiez mi ho neodporucali.
Ano cena je vysoka ,ale podla mna nema ani zmysel tie lacne smejdy ani kupovat.
Jednoducho z ho.vna bic neupletie...
Sam som dakedy davno kupil Evolveo a po dvoch dnoch som ho v NAY vratil spät.
A rovnako som sa bavil zas v NAY o Strongphone a tiez mi ho neodporucali.
Ano cena je vysoka ,ale podla mna nema ani zmysel tie lacne smejdy ani kupovat.
Jednoducho z ho.vna bic neupletie...
nemam skusenosti s konkretnymi telefonmi, ale babke sme na vianoce kupovali taky dochodcovsky telefon, tiez myphone, ako som pozeral videa na ten hammer, tak ten system vyzeral byt to iste viac menej.Ryan Giggs napísal:To mi ale prave pride ako blbost. Ked tie telefony maju aj hudobny prehravac, tak mi pride malo pravdepodobne aby sa tam nedal zmenit ton budika. To bude nejaky nezmysel.
no a je pravda ze sa tam da nastavit toho strasne malo ani neviem ci sa tam dal nastavit ton sms...
Ja som nenapisal, ze ho musi kupit. No zvazit to moze.guess.whoo napísal:on tu vybera telefon za 60e a ty tu das 300 eurove
Je to dost to beriem v uvahu.
Asi by bolo vhodne si precitat dake hodnotenia uzivatelov.
Osobne by som sa vsak outdoor mobilom pod 100€ vyhol uplne a pod 200€ by som musel ozaj dobre zvazit ci to ma zmysel.
Ale samozrejme je to moj nazor a nikoho nenutim sa s nim stotoznit.
-
guess.whoo
Redeemer
este by bolo dobre vediet naco potrebuje taky outdoor. lebo z toho co pise, by mu stacil aj samsung 5611
asi tak, mne zase prijde divne dat za outdoorovy telefon 300 eur. mozno je mensia sanca ze rozbijes sklo alebo ho utopis, ale stale ho mozes stratit. za 300 eur mozes kupit 6 50 eurovych telefonov a to ta nemusi trapit uz ozaj nic 
To je typicky slovenske uvazovanie...
"OT"
Nez ma kupit jedny poriadne znackove topanky tak radsej za tu cenu si kupi 10 parov od ryzojeda...
Ale suhlasim,ze nie vzdy ide cena ruka v ruke s kvalitou.
Preto som vyssie pisal,ze je dobre si precitat aj inde skusenosti uz existujucich vlastnikov takychto zariadeni.
"OT"
Nez ma kupit jedny poriadne znackove topanky tak radsej za tu cenu si kupi 10 parov od ryzojeda...
Ale suhlasim,ze nie vzdy ide cena ruka v ruke s kvalitou.
Preto som vyssie pisal,ze je dobre si precitat aj inde skusenosti uz existujucich vlastnikov takychto zariadeni.