Odpaleny HDD=>internet fuc

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Roby
Amateur
Amateur

Odpaleny HDD=>internet fuc

Príspevok od používateľa Roby »

Cauko ludia. Bracho mi odpalil na PC HDD a kedze sa vsetko vymazalo tak samozrejme aj ucet na pripojenie. Mam ADSL a nejako ho neviem znovu nastavit....pomoze niekto?
Tomáš
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš »

ok, ale v com presne je problem?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Odpaleny HDD=>internet fuc

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Roby napísal:Cauko ludia. Bracho mi odpalil na PC HDD a kedze sa vsetko vymazalo tak samozrejme aj ucet na pripojenie. Mam ADSL a nejako ho neviem znovu nastavit....pomoze niekto?
prihlasovacie udaje mas na zmluve s providerom. Ak nie najdi si jeho hotline a zavolaj im.
Roby
Amateur
Amateur

no hej vsetko mam ale tu v XP je to uplne inak prevedene vsetko nez v starej 2000 a som z toho mimo lebo nic nemozem najst...udaje vsetko mam ale sa neviem dopracovat k tomu kde to mam napisat :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Zalezi na tom, ci mas ADSL modem alebo router. Ak mas modem, tak si ho nainstaluj z CD (mas tam aj navod, pravdepodobne bude treba aby nebol zapojeny a aby si ho zapojil az ked ta instalacia poziada). To ti vytvori vytacane pripojenie. Tam sa zadava meno a heslo. Nezabudni pocas instalacie nastavit VPI a VCI na 1 a 32. Ak to teda nespravi instalacia za teba.
V pripade, ze mas router, tak to nastavenie tam zostalo, staci si bud nastavit IP z rozsahu ake router podporuje (+ IP routra ako gateway a dns server) alebo si nechat pridelit IPcku od routru, ak je na routri zapnute DHCP.
Roby
Amateur
Amateur

no mam router a mam ho prepojeny na 2 PC cize na tom jednom ktoremu sa nic nestalo ide vsetko ok..chyba nieje v routri ale v PC...taze enviem ako co dalej....no skusum este pozriet tie kolonky lebo je to uplne inac nez na 2000...este ak sa najde nejaka rada tk privitam aby ste mi ulahcili to moje trapenie :D
Napísať odpoveď