Mám taky drobný problém... Boli sme s partiou na jednej chate a vedľa nej je jedna diviačia obora.... No a v trochu veselšej nálade jeden z mojich kamarátov odkopol moju futbalovú loptu, ktorú som tam mal niekam do tej obory... Celkom sa tam bojím ísť, aby sa mi tam čosi nestalo... Nemáte nejaké nápady ako tam ísť a vyvarovať sa nebezpečenstvu? Nejako tie diviaky odplašiť alebo čo?
Moc vám ďakujem...
Odplašenie diviakov
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Odplašenie diviakov
diviaky sú pomerne plaché zvieratá, ktoré útočia iba v prípade ohrozenia. 90% prípadov kedy diviak napadol človeka sú prípady, kedy bránili svoje mladé. Ak je to obora a nie prirodzené prostredie, tak sú mláďata zrejme oddelené alebo majú nejaké búdky a podobne. Každopádne rozumné tam nie je liezť, už len preto, že je to súkromný pozemok. Radšej vyhľadať správcu, a povedať mu čo sa stalo a nech ti loptu vráti.
odplašiť ho nejako normálne asi nemáš ako, skôr by si ho vyprovokoval keby sa začneš oháňať palicou a podobne. Môžeš si kúpiť ultrazvukovú plašičku divej zveri, ale to je záležitosť podstatne drahšia ako nová futbalka
odplašiť ho nejako normálne asi nemáš ako, skôr by si ho vyprovokoval keby sa začneš oháňať palicou a podobne. Môžeš si kúpiť ultrazvukovú plašičku divej zveri, ale to je záležitosť podstatne drahšia ako nová futbalka
..alebo pošli po loptu toho kamaráta, prípadne nech Ti kúpi novú, ak sa tiež bojí. 
Pockaj pred vstupom do obory na niekoho, kto to ma na starosti. V niektorych oborach "chovatelia" obchadzaju 1-2 krat za den polot, ci nieje poskodeny, takze by si tam mal na niekoho narazit.
V zásade by sa ti moc toho nemalo stať, pokiaľ nemá mladé.
Ale určite nie je rozumné tam liezť, šanca, že budeš o 19:00 na Markíze tam vždy je...
Ale určite nie je rozumné tam liezť, šanca, že budeš o 19:00 na Markíze tam vždy je...
-
Jaccobinho
Medium Star
Poľovník mi poradil, že ako je prístup k plotu autom, treba prísť po tme, namieriť svetlá priamo na oboru, zapnúť diaľkové a tak ísť po loptu.
-
Digital
Guru
Tak ale na toto treba mať gule jak tá loptaJaccobinho napísal:Poľovník mi poradil, že ako je prístup k plotu autom, treba prísť po tme, namieriť svetlá priamo na oboru, zapnúť diaľkové a tak ísť po loptu.