Zdravím, ako úplný laik v tejto oblasti by som chcel poprosiť o pomoc pri kúpe tohto zariadenia. Rozhodujem sa medzi: http://www.sencor.sk/keramicky-ohrievac/sfh-9011
a http://www.sencor.sk/teplovzdusny-konvektor/scf-2001
Som si vedomý, že tu nie je čo veľa špekulovať, ale prioritou je pre mňa čo najnižšia spotreba.
SFH 9011 podľa stránky nemá termostat, ale zase má PTC vykur. články (výhody v praxi nepoznám). Ktorý z týchto dvoch prístrojov viac využijem v podkrovnej izbe s rozmermi cca 7x3m ?
Ohrievač vzduchu do 30€
-
dirty_roots
Light Expert
-
Michaelo105
Light Professional
Re: Ohrievač vzduchu do 30€
Do tak veľkej miestnosti radšej ten s vyšším príkonom, ak to má byť jediný zdroj tepla. Alebo najlepšie nejaký olejový radiátor, ale iba v prípade ak to má ísť niekoľko hodín a má to byť hlavný zdroj tepla. Ak iba doplnok ku radiátoru, tak stačí aj ten s menším príkonom teoreticky.
-
dirty_roots
Light Expert
Re: Ohrievač vzduchu do 30€
Nie je to jediný zdroj tepla. Potrebujem to len na občasné prikúrenie, hodinu, max. dve navečer. U obidvoch zariadení sa dá podľa stránky nastaviť spotreba na 750/800 (pokiaľ tomu správne rozumiem, že tým pádom sa na tú hodnotu zníži príkon), tak ma len zaujíma, ktorý vytopí izbu efektívnejšie.Michaelo105 napísal:Do tak veľkej miestnosti radšej ten s vyšším príkonom, ak to má byť jediný zdroj tepla. Alebo najlepšie nejaký olejový radiátor, ale iba v prípade ak to má ísť niekoľko hodín a má to byť hlavný zdroj tepla. Ak iba doplnok ku radiátoru, tak stačí aj ten s menším príkonom teoreticky.
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2012, 15:00)
dirty_roots napísal:
Nie je to jediný zdroj tepla. Potrebujem to len na občasné prikúrenie, hodinu, max. dve navečer. U obidvoch zariadení sa dá podľa stránky nastaviť spotreba na 750/800W (pokiaľ tomu správne rozumiem, že tým pádom sa na tú hodnotu zníži príkon), tak ma len zaujíma, ktorý vytopí izbu efektívnejšie.