Olej na doštičkách bŕzd
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Olej na doštičkách bŕzd
Potreboval som si namazať reťaz na bicykli, tak som si zakúpil olej v spreji. Bike som namazal a pri skúšobnej jazde som zistil, že zadná brzda skoro vôbec nebrzdí. Skoro ma trafilo
Ako sa teraz zbaviť tej mastnoty? Skúšal som technický benzín, ale nepomohlo to. Čítal som, že by malo pomôcť poriadne nahriať doštičky a následne ich obrúsiť brúsnym papierom. Máte s tým nejakú skúsenosť? Brzdy sú Hayes MX5.
Re: Olej na doštičkách bŕzd
Ty nepoznas noviny, aby si si ich dal o koleso a nenastriekal na rafik, na kotuc, na platnicky?
Niekto tvrdi, ze to uz nevycistis. Cize kupit nove brzdove platnicky, to mas tak 10 az 20 eur a potom skusit ten kotuc. Existuje cistic brzd na auto, stoji asi 3 eur za flasku spreju, tym to ako tak odmastis. Potom mozes skusit lahko aj ten jemnejsi brusny papier.
Niekto tvrdi, ze to uz nevycistis. Cize kupit nove brzdove platnicky, to mas tak 10 az 20 eur a potom skusit ten kotuc. Existuje cistic brzd na auto, stoji asi 3 eur za flasku spreju, tym to ako tak odmastis. Potom mozes skusit lahko aj ten jemnejsi brusny papier.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Našiel som návod, že by mohlo pomôcť vypáliť doštičky v ohni. Ani by ma nenapadlo, že sa to tam dostane. Muselo sa tam dostať toho minimum, lebo som nenašiel ani nič mastné na brzde. Len usudzujem, že to bude kvôli tomu.
Ak tam naozaj išlo minimum, mal by si to vedieť vypáliť jedným spustením sa z nejakého kopca. Ak to nepomohlo, musel si tam toho nastriekať o niečo viac ako minimum.. 
ak nepomôže čistič bŕzd alebo prudké brzdenie skontroluj či nemáš voľné lanko, ak je mechanika ok vyber dosky von a pozri či sú mastné, ak áno pilníkom alebo na brúske ich obrús, reťaz mažem sprejom roky, článok po článku, veľmi zriedka sa dačo dostane na brzdy, keď už, stačí pár krát prebrzdiť a idú ako nové
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Nič nepomohlo. Doštičky som nikde nezohnal, tak som musel objednávať z Číny. 4 páry za 5,60€
Brzda je ako nová