Olej na doštičkách bŕzd

O športe...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Olej na doštičkách bŕzd

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Potreboval som si namazať reťaz na bicykli, tak som si zakúpil olej v spreji. Bike som namazal a pri skúšobnej jazde som zistil, že zadná brzda skoro vôbec nebrzdí. Skoro ma trafilo :smt098 Ako sa teraz zbaviť tej mastnoty? Skúšal som technický benzín, ale nepomohlo to. Čítal som, že by malo pomôcť poriadne nahriať doštičky a následne ich obrúsiť brúsnym papierom. Máte s tým nejakú skúsenosť? Brzdy sú Hayes MX5.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Olej na doštičkách bŕzd

Príspevok od používateľa heker »

Ty nepoznas noviny, aby si si ich dal o koleso a nenastriekal na rafik, na kotuc, na platnicky?

Niekto tvrdi, ze to uz nevycistis. Cize kupit nove brzdove platnicky, to mas tak 10 az 20 eur a potom skusit ten kotuc. Existuje cistic brzd na auto, stoji asi 3 eur za flasku spreju, tym to ako tak odmastis. Potom mozes skusit lahko aj ten jemnejsi brusny papier.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Našiel som návod, že by mohlo pomôcť vypáliť doštičky v ohni. Ani by ma nenapadlo, že sa to tam dostane. Muselo sa tam dostať toho minimum, lebo som nenašiel ani nič mastné na brzde. Len usudzujem, že to bude kvôli tomu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak tam naozaj išlo minimum, mal by si to vedieť vypáliť jedným spustením sa z nejakého kopca. Ak to nepomohlo, musel si tam toho nastriekať o niečo viac ako minimum.. ;)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

ak nepomôže čistič bŕzd alebo prudké brzdenie skontroluj či nemáš voľné lanko, ak je mechanika ok vyber dosky von a pozri či sú mastné, ak áno pilníkom alebo na brúske ich obrús, reťaz mažem sprejom roky, článok po článku, veľmi zriedka sa dačo dostane na brzdy, keď už, stačí pár krát prebrzdiť a idú ako nové
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Nič nepomohlo. Doštičky som nikde nezohnal, tak som musel objednávať z Číny. 4 páry za 5,60€ :D Brzda je ako nová :)
Napísať odpoveď