Zdravim pani,
posledne dni mam problem s pripojenim na server v praci pomocou OpenVPN z mojej domacej Wifi z Macbooku. Ak sa pripojim na wifi hotspot z telefonu, dokazem sa na server pripojit uplne bez problemov. Akonahle sa pripajam cez normlanu wifinu, OpenVPN sa tvari ako pripojene, ale nepripojim sa k SMB servru.
Predpokladam, ze bude problem v nastaveni wifi routru. Neviete prosim, kde hladat chybu?
Dakujem
Open VPN problem
-
nejakymarko
Addict
Re: Open VPN problem
skus iny protokol. OpenVPN existuje ako Tcp aj Udp, pripadne by si mohol mat este nejaky dalsi. Resp sa pohrat aj s otatnymi options.
-
nejakymarko
Addict
Ked sa pripajam cez wifi hotspot z iphone, tak sa na SMB pripojim v pohode. Ak sa pripojim cez moju domacu wifinu, OpenVPN sa pripoji, a macu aj najdem vidim vzdialeny oddiel, avsak jeho obsah mi uz nenacita.
Preto si myslim, ze problem bude niekde v routri (Optika Orange) ako v samotnom nastaveni OpenVPN
Router je Zyxel VMG3927-T50K
Preto si myslim, ze problem bude niekde v routri (Optika Orange) ako v samotnom nastaveni OpenVPN
Router je Zyxel VMG3927-T50K
neviem ci je to uplne riesenie pre teba kedze to bude asi firemna VPNka ale ja som svoju openVPN domacu zrusil uplne a pouzivam uz iba Tailscale, nainstalovanie je par sekund a zrazu kazda masina na ktoru to instalujes ma svoju staticku IP adresu a je uplne jedno ci som v office za firewallom ci na dovolenke v zahranici na wifi ale svoje stroje vidim. tiez to vies nainstaloval aj mobilne zariadenia. a co je hlavne nijak to neovplivnuje ostatne sietove pripojenia. zapnute to mam stale a stale viem pristupovat aj na lokalnu siet aj na firemnu vpn aj na tailscale siet.
tiez som to nainstaloval rodicom a starym rodicom na pocitace a teraz sa k nim viem dostat cez remote desktop alebo VNC miesto toto aby som od nich chcel aby zapinali teamviewer z ktoreho su len zmateny.
k tomu su tam take srandicky ako posielanie suborov (kliknes pravym na subor, das poslat cez tailscale a subor sa objavi na druhom pocitaci) alebo najnovsie tam pridavali nejake tunelovanie ze vies cez tailscale spristupnit port do internetu bez toho aby si ty nieco riesil na routri svojom.
je to zadarmo do 20 zariadeni, potom uz treba platit. ale ja zatial mam este dost volneho miesta.
takze kazdemu co ma vlastnu VPN doma odporucam vyskusat.
tiez som to nainstaloval rodicom a starym rodicom na pocitace a teraz sa k nim viem dostat cez remote desktop alebo VNC miesto toto aby som od nich chcel aby zapinali teamviewer z ktoreho su len zmateny.
k tomu su tam take srandicky ako posielanie suborov (kliknes pravym na subor, das poslat cez tailscale a subor sa objavi na druhom pocitaci) alebo najnovsie tam pridavali nejake tunelovanie ze vies cez tailscale spristupnit port do internetu bez toho aby si ty nieco riesil na routri svojom.
je to zadarmo do 20 zariadeni, potom uz treba platit. ale ja zatial mam este dost volneho miesta.
takze kazdemu co ma vlastnu VPN doma odporucam vyskusat.
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Skus si nastavit nizsie MTU (napr. 1400) https://www.thegeekpub.com/271035/openv ... -settings/
-
nejakymarko
Addict
Po pravde som toto nastavenie v OpenVPN nenasiel, masterdead 
Kazdopadne som našiel toto fórum, kde je presne môj problém popísaný, aj s riešením https://forums.openvpn.net/viewtopic.php?t=34074
akurát neviem, kde mám zmeniť IP POOL
Je to v nastaveniach routru?
Kazdopadne som našiel toto fórum, kde je presne môj problém popísaný, aj s riešením https://forums.openvpn.net/viewtopic.php?t=34074
akurát neviem, kde mám zmeniť IP POOL
Je to v nastaveniach routru?
-
nejakymarko
Addict
Nakoniec vyriešené zmenou klienta
Nainštaloval som Tunnelblick a všetko funguje bez akýchkoľvek zmenených nastavení
Nainštaloval som Tunnelblick a všetko funguje bez akýchkoľvek zmenených nastavení