caute chcel som si nainstalovat openSUSE aby som sa ucil robit s Linuxom a narazil som na dva problemy:
1. V PC mam dva rovnake modely HDD a ked zapnem boot instalaciu tak v grafickom zobrazeni mi znazorni ze OS sa bude instalovat na obidva HDD (vyzera to tak ze system sa snazi tie disky automaticky zapojit ako RAID) a to ja nechcem pretoze ja chcem mat na jednom HDD win (primarny OS) a Linux (experimentalny OS) na druhom HDD ale neviem ako sa da nastavit install iba na jeden HDD
2. Druha cast problemu je ta ze neviem urcit na ktory disk sa ma Linux instalovat pretoze na jeden uz mam win (ten samozrejme nechcem vymazat) a druhy je prazdny (na ten chcem nainstalovat Linux) a disky su oznacene sda a sdb (aspon si myslim ze su to disky) ale snazil som sa zistit ktory z tych dvoch diskov je prazdny ale v ramci moznosti boot instalacky sa mi ziadne info o kapacitach tych HDD zistit nepodarilo tak som potom cez win naformatoval ten prazdny HDD na Ext4 a myslel som si ze v boot instalacke bude mozne vidiet aspon file sysytem tych HDD a na zaklade toho zistim ktory je prazdny ale boot instalacka nezobrazuje ani file system
Viete mi teda nejako poradit?
openSUSE - Ako nainstalovat na jeden HDD???
Re: openSUSE - Ako nainstalovat na jeden HDD???
nvm scim mas problem, pretoze vsedko co nevies by si tam mal vidiet. treba zvolit ten mod pre expertov, vybrat disk - ako si napisal oznacuju sa sda(sda1,sda2,.. su particie na tom disku), sdb.. sda by mal byt primarny na tom by sa mal nachadzat win, poskusaj sa stym pohrat, tie particie, disky a kapacitu by si mal vidiet