Oprava nokia e51
Oprava nokia e51
Zdravim, mam tu nokiu e51. Na lcd sa nic nezobrazi, len ledka nad nim na bielo svietiaca sa po zapnuti rozsvieti, nic ine. Bolo to 3 !!! mesiace u jedneho "technika" . Ten najprv zistil, ze doska je zla, trocha puru sa totiz vylialo na mobil pocas cesty z obchodu. Tak potom ci mame zaujem o vymenu, za 80 eur. Bola to ochotna zaplatit, no po 3 mesiacoch ho vzala spat a priniesla mi ho, nech s nim nieco spravim, ak sa da. Takze mam dve otazky:
1. Ze ten technik pouzil rozne dlhe skrutky a zjavne nie z tohto telefonu, uz ma tak neserie, ale ze oddrbal zarezy na hlave skrutky a neviem dat dole kryt, je uz moc. Nejake napady ako to vyriesit?
2. Kde by sa dala zohnat doskad ? Mam tu aj servisny manual a nevyzera to az tak narocne.
Dakujem.
1. Ze ten technik pouzil rozne dlhe skrutky a zjavne nie z tohto telefonu, uz ma tak neserie, ale ze oddrbal zarezy na hlave skrutky a neviem dat dole kryt, je uz moc. Nejake napady ako to vyriesit?
2. Kde by sa dala zohnat doskad ? Mam tu aj servisny manual a nevyzera to az tak narocne.
Dakujem.
Na slovensku chceli najmenej 80 eur za dosku. Telefon ma dva tyzdne. Novy stoji okolo 150 eur, nie som si moc isty. Na ebay mozem kupit pouzivany okolo 60, 70 eur. Alebo to tam odsledujem a mozno niekto bude predavat s rozbitym displejom ci doskriabany a pod. Tak mozno este menej. Ved uvidim. Diki samozrejme.Andreso napísal:Aj by som ti poradil rozobrať to na náhradné diely, ale keď to nejde ani rozobrať...
Určite sa ti do toho telefónu už neoplatí investovať, keďže doska je základ telefónu a je najdrahšia.
Tazko povedat nakolko sa da doverovat jeho zaverom. Jedine, co viem povedat je, ze nad displejom sa po zapnuti rozsvieti taka biela ledka. Displej ani podsvietenie klavesnice, skratka nic nezmeni farbu, nerozsvieti sa, ziadny zvuk taktiez. Jedine ta ledka svieti stale po zapnuti.Weblink napísal:Ak telefon rńormalne funguje, len nezobrazuje display moze byt odpalena len LCD ochrana ktora stoji par korun
//autoeditácia príspevku ( 31 Jul 2009, 19:21 )
Ok, takze skrutka je uz vonku. Je nejaky jednoduchy postup, ako zistit, ci je v doske chyba? Kedze tu bola spominana daka ochrana. A samozrejme, ak niekto vie, odkial kupit nahradne suciastky, budem len rad, ak da vediet.