Oprava notebookovej baterie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Oprava notebookovej baterie

Príspevok od používateľa Makovnik »

Chcem poprosit o pomoc, ci ma niekto vedomost o tom, ktora firma robi opravy notebookovych baterii??

Mal som v servise notebook a expertom sa podarilo bateriu tak vybit, ze sa zablokovala a notebook ju nema zaujem pouzit - po vytiahnuti napajania ihned zdochne. Na inu bateriu ide.
Ze to posrali oni je zial nedokazatelne (kedze sa univerzalne vyhovaraju, ze baterie zvyknu po 2 rokoch odchadzat; tato zazracne odisla pri servise, pricom pred nim vydrzala 5h pracovat), takze mi ostava si to opravit alebo kupit novu.

Chce to akurat upravit nejake parametre v EEPROM v baterii.

Bateria je funkcna (vid. obrazok v prilohe), nabila sa, len je prakticky nepouzitelna.
Prílohy
bateria.png
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Oprava notebookovej baterie

Príspevok od používateľa hrban »

a vypne sa NB aj mimo winu keď sa vytiahne nabíjačka ? ono neviem či náhodou nedomrdali nejakú kabeláž čo ide od baterky, podľa toho čo vidím v tom programe, nie je možné, aby sa laptop hneď po odpojení vypol
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

NB sa vypne vzdy po vytiahnuti napajacieho kablu s touto bateriou. S inou funguje.
Mozno by pomohlo, keby som mal papier od nejakeho cloveka, ktory zaruci, ze dodrbali bateriu oni a vedel by som si tym vynutit opravu/nahradu.
Notebook tam bol uz 2x, lebo prvyraz ked opravovali, tak oddrbali nejaky cip odhladom nabijania, notebook blikal s ledkami pri starte.

Podla softu sa mi tiez nezda, ze by mala byt bateria kaput.

Som si myslel, ze im nemam dat ani bateriu, lebo HDD som pre istotu daval von.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Trošku môj postreh : Mal som raz podobný problém s jednou baterkou od mobilu. Tiež po vložení do telefónu nefungovala. Vybral som ju a cez terminály som ju pripojil na regulovateľný zdroj, nech ju trocha obživí. Cca pol 10 minútach sa do nej niečo dostalo a následne pokračovalo nabíjanie v mobile. Týmto ťa nechcem nabádať na takéto riešenie, no ak inak nepochodíš tak za pokus to stojí ;)
//sorry, vidím, že je nabitá :/ neprečítal som poriadne :oops:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Otvoril som bateriu, clanky maju 15.8V, kazdy blok od 3.9 do 4.05V, to znamena, ze su OK.
Vadny je len niektory riadiaci cip, kedze na vystupe na pinoch GND a Batt+ je napatie cca 0.5V a klesa dole na 0V, tzn. sa len niektora suciastka vybije a tym to konci. Preto bateria sice funguje, ale nieco blokuje vystup.
Vie to dakto opravit? :)
Napísať odpoveď