Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data
-
daniel.daniel
Medium Star
Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data
tie ponuky su naozaj ubohe nastastie v 2015 som zobral pausal kde za 3€ bola moznost zvysenie rychlosti po precerpani na 768kbit, co mam vlastne neobmedzeny internet.
netreba komentár
To je cisto biznis. Boli by sprosti keby to dali za peniaze ako v zahranici. Ludia si proste zvykli platit 35€ za flat.
veď v Taliansku bola tá istá situácia ako u nás, tam ten iliad spravil prievan na trhu, u nás 4ka takmer vôbec nepohla s trhom
Keby sme všetci prešli do 4ky tak by sa možno niečo zmenilo. Ale pokiaľ budú ľudia platiť a len hundrať na internete nič sa nezmení. Typická slovač
.
Alebo do Funfonu. Za 12€ balik zlozis napr 300 min vsade + 3GB. To je skoro flat.
Ja tam ani ten balik nemam kedze volam malo a miniem tak 5€ mesacne z kreditu.
Ja tam ani ten balik nemam kedze volam malo a miniem tak 5€ mesacne z kreditu.
veď presne tento FunFon smart balík aktuálne využívam
4KA ide skor opacnym smerom a mam pocit, ze ked naberie dost zakaznikov, tak pomaly vyrovna ceny s ostatnymi, vyhovorky si najde, 5G a pod.tyler91 napísal:veď v Taliansku bola tá istá situácia ako u nás, tam ten iliad spravil prievan na trhu, u nás 4ka takmer vôbec nepohla s trhom
Zvýši 4ka ceny? Zákazníkov sa pýta, či by s tým súhlasili
Niet sa čomu čudovať, v SR sú ceny bežne vyššie o 25% až 100% vyššie ako na západe, ľudia sú tu dobré dojné kravy.
Nemusíme ísť ďaleko, drei v Rakúsku ponúka nekonečné SMS, volania a 25GB dát mesačne za 18 eur vrátane dph. Tu orange má podobný paušál za 65 eur, len dát je menej, len 20GB.
https://www.drei.at/de/privat/handys-tarife/
https://www.orange.sk/e-shop/pausaly/go
Nemusíme ísť ďaleko, drei v Rakúsku ponúka nekonečné SMS, volania a 25GB dát mesačne za 18 eur vrátane dph. Tu orange má podobný paušál za 65 eur, len dát je menej, len 20GB.
https://www.drei.at/de/privat/handys-tarife/
https://www.orange.sk/e-shop/pausaly/go
Rakúsko má o 60% viac obyvateľov.
Paťko - a? Cena za technicke zabezpecenie sluzby sa lisi minimalne kedze BTSky maju svoju max kapacitu. Ked je viac ludi tak treba viac BTSsiek alebo pre viac ucastnikov.
-
cheeseburger
Light Star
Pozrite si ceny polskeho orangu, snad este lacnejsie ako v rakusku. Dokonca maju uz aj esim pre apple watch.
To znamená, že na dosiahnutie požadovaného zisku im stačí aj nižšia cena lebo majú viac zákazníkov.
Taliansky Iliad,vstúpil na trh pred rokom a pol a jeho ponuka je 50GB dát,neobmedzené hovory takmer do celého sveta+SMS za 7.99€..Majú dohodu s operátorom Wind Tre na národnom roamingu...Všetci konkurenti znížili ceny o cca 30%...A Taliansko je teda dosť hornatá krajina,čiže sa pokrýva ťažšie...
Tabulkovo a matematicky to je spravne konstatovanie. Realita je ale uplne inde.Paťko napísal:To znamená, že na dosiahnutie požadovaného zisku im stačí aj nižšia cena lebo majú viac zákazníkov.
Náklady v Rakúsku sú minimálne na takej úrovni ako v SR, Rakúsko je ešte viac kopcovitejšie ako Slovensko (Alpy), takže nijakú extra výhodu tam nemajú, že by mohli služby poskytovať s výrazne nižšími nákladmi.
Orange dáva zadarmo veľké výhody: 10 GB dát na doma, neobmedzené SMS a balík Čet
Ma to urcite podmienky, precitajte si clanok.
Ma to urcite podmienky, precitajte si clanok.
Funguje to.
Čo je to 10GB? Reálne nič moc, no cez Orange to je gigantický dátový prenos. Nechcem sa sťažovať, lebo aj 1GB navyše zoberiem hocikedy ale keby bol niekto chcel niečo robiť doma a by mal na mesiac 10GB to veľa toho nespravil.
Skôr by mali dať nie zdarma ale lacnejšie veľké mobilné balíky, povedzme 50 GB mobilných dát za 10 eur na mesiac, to by bola seriózna ponuka.
A keď týmto chceli konkurovať Telekomu čo dáva 1000GB na mesiac zadarmo je 10GB dosť smiešne množstvo. Asi majú na prd sieť v Orange, keď dávajú ešte aj podmienky aj na tých 10GB.
Ale aj tak vďaka za tip, ja som si to aktivoval, volania a sms/mms mám aj tak v balíku neobmedzené ale dáta navyše do rezervy sa zídu vždy.
Čo je to 10GB? Reálne nič moc, no cez Orange to je gigantický dátový prenos. Nechcem sa sťažovať, lebo aj 1GB navyše zoberiem hocikedy ale keby bol niekto chcel niečo robiť doma a by mal na mesiac 10GB to veľa toho nespravil.
Skôr by mali dať nie zdarma ale lacnejšie veľké mobilné balíky, povedzme 50 GB mobilných dát za 10 eur na mesiac, to by bola seriózna ponuka.
A keď týmto chceli konkurovať Telekomu čo dáva 1000GB na mesiac zadarmo je 10GB dosť smiešne množstvo. Asi majú na prd sieť v Orange, keď dávajú ešte aj podmienky aj na tých 10GB.
Ale aj tak vďaka za tip, ja som si to aktivoval, volania a sms/mms mám aj tak v balíku neobmedzené ale dáta navyše do rezervy sa zídu vždy.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
neuveritelne
nemuseli davat nic a ty sa stazujes. Orange neobhajujem, ale toto dnesne zmyslanie ludi, ze ved je "kriza" tak nam dajte veci zadarmo je neskutocne
Ja sa sťažujem tak všeobecne, vždy a všade.
Dúfajme, že čoskoro budú musieť dávať zase niečo "zadarmo" keď Telekom predĺžil o ďalší mesiac 1000GB dát pre paušály.
Nie som až tak nespokojný s Orange, lebo by som tam nebol. Platím nie až tak málo mesačne tak neberiem 10 giga navyše ako niečo zadarmo ale navýšenie už predplatených služieb.
Veď je tam, že na nulové paušály dáta nedávajú, takže nič zadarmo sa nerozdáva, platiacim dali niečo navyše.
Dúfajme, že čoskoro budú musieť dávať zase niečo "zadarmo" keď Telekom predĺžil o ďalší mesiac 1000GB dát pre paušály.
Nie som až tak nespokojný s Orange, lebo by som tam nebol. Platím nie až tak málo mesačne tak neberiem 10 giga navyše ako niečo zadarmo ale navýšenie už predplatených služieb.
Veď je tam, že na nulové paušály dáta nedávajú, takže nič zadarmo sa nerozdáva, platiacim dali niečo navyše.