Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
JCM01
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ja mam skylink, ale mam stale CZE stopu takze neviem ci tam SK fungovala..
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

nejakymarko napísal: 06 mar 2023, 19:22 Včera cez F1 to určite nešlo prepnúť. Bola možnosť len CZE
ved to je v poriadku, nie kazdy program vysiela aj v SVK, pokial je tak sa prepnut da, pokial nieje tak neda, nevysiela kontinualne v oboch jazykoch, je to primarne ceska stanica
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

V nedeľu bola F1 aj v slovenčine, takže niekde bol problém.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

cORP. napísal: 07 mar 2023, 11:51 ved to je v poriadku, nie kazdy program vysiela aj v SVK, pokial je tak sa prepnut da, pokial nieje tak neda, nevysiela kontinualne v oboch jazykoch, je to primarne ceska stanica
Pretek F1 na Sport 2 je vzdy vysielany na CZ a SK stope s odlisnymi komentatormi.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

čaute, využívate niekto služby spojenie dát alebo zdielanie dát ? ako to funguje? platia aj v roamingu ?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

spojenie= spoja sa data na vsetkych zucastnenych pausaloch, zdielanie = darca zdiela svoj balik cislu ktore cerpa jeho datovy balik
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako je to teraz s datovymi sim kartami? Ako o sim do gps pre autopozicovnu, takze sa bavime o 10-20 sim kariet. Realna spotreba takeho auta je 500MB mesacne, zalezi na intervale aktualizacie polohy. Teraz Telekom divihal ceny, aj Orange, najlepsie vychadzal Tesco mobile.

Nema niekto prehlad co by sa najviac oplatil?

Dakujem
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Orange ma pausal Data 1 € - za 1 € mesacne 100 MB dat. Po precerpani sa len spomali prenos, ale data tecu dalej. Nie som si isty, ci to netreba po tych 100 MB manualne potvrdit cez webovy prehliadac, este som ich nevycerpal. Mam to ako net do mobilu, ako nudzovku na cestovne poriadky, appky ako Bolt a pod. kde netreba prenasat velke objemy - bezne mam net v mobile vypnuty, na vsetko ostatne mam PC.
heker
Redeemer
Redeemer

Dakujem. Ale potvrdzovanie cez web je komplikovane. Ak by sa to dalo mat na jeden ucet na webe, ze sa to rad radkm klikne, tak by to bolo okej. Ale prihlasovanie cez sms by bolo nepouzitelne, lebo ak je auto par dni mimo, tak sa k tomu clovek ani nedostane, okrem toho vyberat simku z namontovaneho gps by bolo komplikovane.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Mek napísal: 02 júl 2023, 21:17 Orange ma pausal Data 1 € - za 1 € mesacne 100 MB dat. Po precerpani sa len spomali prenos, ale data tecu dalej. Nie som si isty, ci to netreba po tych 100 MB manualne potvrdit cez webovy prehliadac, este som ich nevycerpal.
To mas uz dlhsie alebo nejak posledny mesiac? My mame tiez na tieto ucely v orangei nejaky balik 1gb mesacne za tusim 3€, ked vravis ze si ich este nevycerpal, tak tie data ti presunu aj do dalsieho mesiaca? Ak by sa to vsak malo kazdy mesiac nejak aktualizovat cez web, tak by to asi nebolo moc idealne...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Mam to asi rok. Data sa neprenasaju. Podla predajcu si to ludia kupovavaju do zabezpecovaciek, gps trackerov a pod. Ked sa tak nad tym zamyslam, pri tychto pouzitiach by nejake manualne potvrdzovanie nedavalo zmysel. Opytam sa kamosa, ktory ma ten pausal tiez, ze ako to funguje po vycerpani.

Autoeditácia príspevku po 18 min 57 sek:
OK, napisal:
s tým paušálom Data 1€ to funguje tak, že keď prečerpáš tých predplatených 100MB príde ti SMS na tú Orange kartu v štýle: Rozhodnite sa čo ďalej... (budú to celkom 3 sms). Teba to, ale nemusí nejak extra trápiť. Malo by ti vybehnúť automaticky jedno vyskakovacie okienko "prihlásiť sa do siete" alebo do Orange. (ak ti nevyskočí, stačí len zapnúť mobilné dáta chvíľu počkať a malo by sa ti to tam objaviť. Klikneš na to, čo ti vyskočí medzi upozorneniami presmeruje ta to na stránku, kde si buď môžeš dokúpiť 1 GB za 1,5€, alebo pokračovať zníženou rýchlosťou po zvyšok fakturačného obdobia. Označíš svoju možnosť dáš aktivovať a postupuješ podľa pokynov.
To je všetko.
Ked nespravis nic, net dalej nejde.
Takze na ucely kde je potrebne viac ako 100 MB a nie je mozne nieco manualne potvrdzovat, nepouzitelne :|
retkvic
Addict
Addict

Skoda, na moje ucely by to bolo asi idealne, pouzivam zariadenie co pouziva este archaicke edge, prijma gps korekcie a to su radovo kilobajty udajov za den a za mesiac to moze byt niekolko MB. simka je v modeme, takze na to by som musel kazdy mesiac tu simku vybrat z modemu a hodit ju do nejakho smart zariadenia, takze pre moje ucely asi nie celkom pouzitelne na to aby som usetril mesacne nejake 2€, hoci tie predplatene data nevyuzijem ani z 10%.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ale medzi mesiacmi nemusis potvrdzovat nic. To len ked precerpas tych 100 MB.
No stale mi nesedi preco by si to ludia kupovali do zabezpecovaciek, ked su tam nutne manualne kroky po vycerpani dat. Mozno sa nutnost potvrdzovania da nejak vypnut - to by sa bolo treba opytat na pobocke alebo infolinke.
retkvic
Addict
Addict

Za opytanie by to stalo, neviem ci je tento balik nejako kratko v ponuke, no nam ked sme sa pytali bol ponuknuty iba ten 1GB balik, to mohlo byt tak 2 roky spet.
heker
Redeemer
Redeemer

Zabezpecovaci system neprenesie 100MB a navyse funguje primarne na GSM. Pri aute sa udaje natiahnu z GPS, jento udaj o pozicii a case, takze je to okolo 100 znakov a teda 0,1KB. Ak sa tento udaj aktualizuje kazdych 5 minut, tak za 24 hodin je to 4,8KB a mesacne teda 144KB, teda ani nie 1 MB. Ale nemam odsledovane kolko vezme pripajanie na server. Predpokladam, ze sa odosiela IMEI zariadenia, daka strucna autentifikacia a poloha. Takze realne mozno 10, 20 ci 50MB. Lenze ak sa GPS pozia aktualizuje napriklad kazdych 30 sekund, tak uz je to 10x viac a teda z 500MB sa stava 500MB. Ale do toho moze nastat live tracking a aktualizaciou napr. 5 sekund a podobne. Ono to vela dat neprenesie, ale ak sa bavime o 20 sim kartach, tak je rozdiel zaplatit 2 eur a 6 eur za sim kartu. Tiez je rozdiel nieco manualne odklikavat na webe, pripadne vyberat tu sim kartu z gps v aute.
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

v tom pomaranci im uz musi dobre kvapkat na karbid.
A nie je ani tak teplo.
https://fontech.startitup.sk/spravy/ora ... fecty-push
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco to robi prave Orange a nie priamo Jojka alebo Markiza? su za tym nejake ine ksefty?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ja nikdy nepochopím kvôli čomu tak chcete tie české kanály, veď tam vysielajú presne to iste čo naše tv až na prima zoom
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 01 aug 2023, 16:07 preco to robi prave Orange a nie priamo Jojka alebo Markiza? su za tym nejake ine ksefty?
Vsak Jojka a Markiza tlaci na providerov aby nevysielali CZ obsah. Oni sami to nemaju ako ovplivnit.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Prima Cool, Zoom, CT1, CT2. Ina uroven ako nase TV.
Napísať odpoveď