tommyhot ma pravdu, si kuchar?
oslovenie
-
qwerty-xyz
Re: oslovenie
niekto kto ma 18 516 prispevkov na fore sa podla mna len tazko venuje niecomu inemu na profi urovni.... a uz vobec nie vareniu. takze audio si v prdeli.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hej, na takéto recepty treba byť kuchár http://feminity.zoznam.sk/c/413399/jaro ... cinky-inak (by ma zaujímalo čo je na nich ako iné)
občas žasnem nad vašimi argumentami a myšlienkovými pochodmi. Rovnako ako tvoj argument s mojím počtom príspevkov. Mám ich kopec, lebo som tu 6 rokov. Denný priemer si prečo nedal? Nejakých 7 príspevkov denne. To je napísané za pol hodku a kľudne si môžem aj balet tancovať. Čo to má čo spoločné s mojím osobným životom?
občas žasnem nad vašimi argumentami a myšlienkovými pochodmi. Rovnako ako tvoj argument s mojím počtom príspevkov. Mám ich kopec, lebo som tu 6 rokov. Denný priemer si prečo nedal? Nejakých 7 príspevkov denne. To je napísané za pol hodku a kľudne si môžem aj balet tancovať. Čo to má čo spoločné s mojím osobným životom?
-
qwerty-xyz
Ako správne osloviť človeka doc. RNDr. XXXXX, CSc., mim. prof. ?
najvyšším dosiahnutým titulom sa oslovuje, čiže profesor
-
Fabo
Hardcore addict
mim. prof. za menom? to je nejaky divny titul.
@ debata zpred 3 rokov - PhD. sa uziva, oslovenie doktor normalne. Video vzniklo PREDTYM nez tento titul v CR existoval.
Zdroj: Spacek osobne (na pode VSE)
@ debata zpred 3 rokov - PhD. sa uziva, oslovenie doktor normalne. Video vzniklo PREDTYM nez tento titul v CR existoval.
Zdroj: Spacek osobne (na pode VSE)
-
RATZINGER666
Darca
fabo: titul prof. je pred menom, titul mim. prof. je za menom 
co sa tyka oslovenia samotneho, je to zaujimave, lebo tento titul sa udeluje docentom... na prislusnej akademickej pode konkretnej skoly by mal byt oslovovany profesor, vsade inde podla ostatnych titulov doktor... len aby sa neurazil
co sa tyka oslovenia samotneho, je to zaujimave, lebo tento titul sa udeluje docentom... na prislusnej akademickej pode konkretnej skoly by mal byt oslovovany profesor, vsade inde podla ostatnych titulov doktor... len aby sa neurazil
mimoriadny profesor je funkcia, nie titul, preto by bolo vhodne volat ho docentom
-
Fabo
Hardcore addict
mimoriadny profesor, jo tak 
jesitaci to su. pred dvoma rokmi som si pocas vymenneho pobytu musel zabezpecit ucast na skuskach komunikaciou mailami s ludmi, ktori ma mali po navrate skusat.
ked som odchadzal jeden z nich bol doktorand a nalezalo mu teda oslovenie "pan magister". to ze sa medzicasom stal PhD., teda doktor som sa dozvedel az po odoslani prveho mailu, na ktory samozrejme ani neodpovedal
ked som odchadzal jeden z nich bol doktorand a nalezalo mu teda oslovenie "pan magister". to ze sa medzicasom stal PhD., teda doktor som sa dozvedel az po odoslani prveho mailu, na ktory samozrejme ani neodpovedal
-
hojko
Site Admin
jackb: Podla mna si zasluzi take oslovenie, ako sa spomina v tomto videu v case 2:34 
Riesite pi*ov***. Druhy rok som na skole a prichadzam s profesorskym zborom do styku podstatne castejsie nez ostatni a v zivote som nikoho nenazval titulom, ani ludi ktori si na to potrpia. Pre mna akakolvek ego-masturbacna skratka pred ci za menom znamena pouzitie mojho univerzalneho oslovenia - "zdravím" s jemnym usmevom na perach. Cuduj sa svete, nikto sa nikdy nenahneval ani neurazil - prave naopak.
-
javatar
Hardcore addict
Asi tak. Takto som zravil vsetkych profesorov, docentov, doktorov, sefov, uradnikov, neznamych ludi po telefone a pod. Jemny usmev je pri tom dolezity. A presne rovnake skusenosti - skor priatelska odozva a ziadna urazka.Gangy napísal:...pouzitie mojho univerzalneho oslovenia - "zdravím" s jemnym usmevom na perach. Cuduj sa svete, nikto sa nikdy nenahneval ani neurazil - prave naopak.
Ja úplne tak isto.
Pamätám si ešte, že asi druhý alebo tretí deň na škole, som jedného (vtedy som si myslel, že) spolužiaka oslovil a opýtal sa "Nazdar, počuj, nevieš kde sú najbližšie hajzle?", iba mi ukázal prstom a išiel preč. Ešte v ten deň som s ním mal cviko, bol to nejaký dôležitý doktorand, ktorý si potrpil, aby ho všetci oslovovali "pán inžinier", no proste ego-honič. Ale nepovedal mi nič, asi sa nepamätal.
Pamätám si ešte, že asi druhý alebo tretí deň na škole, som jedného (vtedy som si myslel, že) spolužiaka oslovil a opýtal sa "Nazdar, počuj, nevieš kde sú najbližšie hajzle?", iba mi ukázal prstom a išiel preč. Ešte v ten deň som s ním mal cviko, bol to nejaký dôležitý doktorand, ktorý si potrpil, aby ho všetci oslovovali "pán inžinier", no proste ego-honič. Ale nepovedal mi nič, asi sa nepamätal.
od 09/2016 sa v CR udeluje namiesto Th.D. aj pre teologov Ph.D. 
čaute,
chcem sa opýtať, na vysokoškolskom plese - ak je v príhovore v oslovení spomenutý dekan aj prorektor, ktorého osloviť ako prvého? Je to ples konkrétnej fakulty, ale aj tak sa asi má ako prvý osloviť prorektor, z hľadiska vyššej funkcie, však?
vďaka
chcem sa opýtať, na vysokoškolskom plese - ak je v príhovore v oslovení spomenutý dekan aj prorektor, ktorého osloviť ako prvého? Je to ples konkrétnej fakulty, ale aj tak sa asi má ako prvý osloviť prorektor, z hľadiska vyššej funkcie, však?
vďaka
Vaša magnificencia, vaša spektabilita, vaša honorabilita... 
Vsak logicky chod od najvyssej funkcie.
Je prorektor viac ako dekan? 
Povedal by som, že podľa typu akcie
Ak je to fakultná akcia, tak skôr dekan, ak univerzitná, tak prorektor
Povedal by som, že podľa typu akcie
Ak je to fakultná akcia, tak skôr dekan, ak univerzitná, tak prorektor