Ostatne znacky vs Apple

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

S akou znackou pracujete vy?

Apple
4
12%
IBM (Lenovo)
2
6%
Dell
0
Žiadne hlasovania
HP (Compaq)
2
6%
Acer
1
3%
MSI
2
6%
Toshiba
0
Žiadne hlasovania
Sony
1
3%
Poskladane (viacero znaciek)
20
59%
Inu...
2
6%

Celkom hlasov: 34

Ares
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ostatne znacky vs Apple

Príspevok od používateľa Ares »

Apple: Chcel by som pocut vase nazory a vase skusenosti na nich? Dal som to sice sem do hardware sekcie, ale samozrejme chcem pocut aj nazory na ich software, kedze tam tiez maju svoje plusy...

Ja som apple clovek ;)
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

apple zije z reklamy a americanou. bohuzial u nas je to drahe pretoze prepocitavaju dolar na euro 1:1 a preto ceny ich HW su u nas tak vysoke ze sa nato neoplati ani kuknut. mozno iba taky iPod sa uchytil... s applom robim kazdy den uz dva roky a oproti windowsu tam ziadnu velku vyhodu nevidim. mal som v rukach G3, G4, G5, MacPro... tie stare maci este s PowerPC to bola katastrofa. dnes uz to nema vykon pomaly na nic. ten MacPro je vlastne uz klasicka Intel zostava s OSX systemom a prave OSX je brzda tej zostavy. ten system je strasne pomaly a nenazrany na RAM. ale najdu sa tam svetle stranky ktore hovoria pre apple.
keby som sa mal dnes rozhodnut a kupovat nejaku pracovnu stanicu tak si poskladam vlastnu zostavu a dam nanu bud z nejakeho dovodu OSX alebo windows a vide ma to o polku lacnejsie.
HW od apple ma len pekny dizajn a je u nas strasne predrazeny.
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Vsetko je zaujimave co si napisal, len s tym davanim OS X na normal PC mi nejako nesedi. Sam som uz na svoj PC rozbehal OS X, ale bolo to strasne s tou nekompatibilitou. A asi nikto ho nerozbehal na 100%, takze si myslim, ze varianta instalovania mac OS na PC je nerealna.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

s tym OSXom na PC zostave som to neskusal ale kazdopadne ak tam das intel a nejaky HW na ktory su ovladace pre mac (napr 7300GT...) tak by to ist malo
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No aj tak neverim, ze tam je 100%-na kompatibilita... Ale myslim, ze aj patche na OS X tusim nejdu a teraz ked bude vonku v oktobri leopard, tak zase potrva, kym to poriadne cracknu.
Ja mam radsej original.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Troska OT, ale reakcia k teme bude nadvazovat na toto:co sa tyka apple mp3 playerov, je to totalna blbost, od A do Z. Zaprve su predrazene, zadruhe ked si vezmeme taky Shuffle, tak to ovladanie..a ziaden display, za tretie design - ohavy, za stvrte je cena, ktora je neporovnatelne vyssia ako napriklad iRiver alebo Cowon, pripadne Sumvision, Creative (a nech mi nikto nezacne vykladat, ze ipod je predsa najlepsi mp3 player, tak musim byt drahsi) no a nakoniec neviem ako doma, ale tuna v UK ked idem po ulici, kazdemu druhemu trcia z usi tie hnusne biele kabliky...staci Cowon D2 4GB+Koss Porta pro a mate prehravac, ktory ma 100 krat lepsi zvuk a je dokonca aj lacnejsi....
Ostatne vyrobky Aplle vratane PC a notasov sa tejto realite nevymykaju - na trhu jesto dost lacnejsich a lepsich (krajsich), plebs je len namotany na ''styl'', ktory prezentuje Apple a to hlavne v US a UK..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pises akoby si im tie ipody kupoval ty a este ich za nich musel nosit :-) Vsak kazdemu co si zasluzi ;-)
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

podla mna apple resp iPOD je pi*ov*** pre bohate deti.potrebujes k tomu iTUNES aby si si vobec nejaku hudbu stiahol nemozes tam ukladat dokumenty mozu mat bad bloky atd....
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal:Troska OT, ale reakcia k teme bude nadvazovat na toto:co sa tyka apple mp3 playerov, je to totalna blbost, od A do Z. Zaprve su predrazene, zadruhe ked si vezmeme taky Shuffle, tak to ovladanie..a ziaden display, za tretie design - ohavy, za stvrte je cena, ktora je neporovnatelne vyssia ako napriklad iRiver alebo Cowon, pripadne Sumvision, Creative (a nech mi nikto nezacne vykladat, ze ipod je predsa najlepsi mp3 player, tak musim byt drahsi) no a nakoniec neviem ako doma, ale tuna v UK ked idem po ulici, kazdemu druhemu trcia z usi tie hnusne biele kabliky...staci Cowon D2 4GB+Koss Porta pro a mate prehravac, ktory ma 100 krat lepsi zvuk a je dokonca aj lacnejsi....
Ostatne vyrobky Aplle vratane PC a notasov sa tejto realite nevymykaju - na trhu jesto dost lacnejsich a lepsich (krajsich), plebs je len namotany na ''styl'', ktory prezentuje Apple a to hlavne v US a UK..
shuffle nekvalitny? Chlapce, skusil si pozriet lacne kopie, ako robi creative stone, co ma byt obdoba shuffle? Sak uz len ked som to drzal v ruke, tak mam pocit, ze mi to padne a uz to nezapnem. To chytim a cele to puka, ako keby to bolo lepene cele lepidlom.
Skus chytit do ruky shuffle oproti tomu a uvidis.
A okrem toho shuffle je robeny na to, aby bol co najmensi a bol idealny kvoli tomu, ze je maly a nie mal funkcie. Ak chces displej, tak ine.

Ale kazdy ma svoju znacku... Ja nehovorim, ze ostatne su zle, ale mal som aj ostatne znacky a zatial sa apple nevyrovnali...
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

lollo napísal:podla mna apple resp iPOD je pi*ov*** pre bohate deti.potrebujes k tomu iTUNES aby si si vobec nejaku hudbu stiahol nemozes tam ukladat dokumenty mozu mat bad bloky atd....
nuz, ked si to nemozes dovolit, tak si ho nekupuj, kup si nieco lacnejsie ;)

A tento topic som vytvoril kvoli tomu, aby sa sem davali padne dovody, vlastne skusenosti a nie ako tvoje prispevky, to je take, to je take. Co tak napisat vlastnu skusenost zlu, ked tak na to nadavas? A nie ze babka z vedlajsej ulice povedala ;)

A odkial si zobral prosim ta tie bad blocky?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ares napísal:shuffle nekvalitny? Chlapce, skusil si pozriet lacne kopie, ako robi creative stone, co ma byt obdoba shuffle? Sak uz len ked som to drzal v ruke, tak mam pocit, ze mi to padne a uz to nezapnem. To chytim a cele to puka, ako keby to bolo lepene cele lepidlom.
Skus chytit do ruky shuffle oproti tomu a uvidis.
A okrem toho shuffle je robeny na to, aby bol co najmensi a bol idealny kvoli tomu, ze je maly a nie mal funkcie. Ak chces displej, tak ine.

Ale kazdy ma svoju znacku... Ja nehovorim, ze ostatne su zle, ale mal som aj ostatne znacky a zatial sa apple nevyrovnali...
Takze ''Chlapce''...skus si ujasnit pojmy a dojmy...Creative a lacne kopie? vidim, ze do toho vidis, teda istotne bude pre teba novinka, ked ti napisem, ze Apple je firma ktora kradne a kopiruje, co sa len da....Tak napriklad prave Creative ju zazalovali za kradnutie patentov,a to nie jedneho, pre info kamo:

http://www.anythingbutipod.com/archives ... -cares.php
http://www.macnn.com/articles/06/05/15/ ... ues.apple/
http://www.engadget.com/2006/05/15/crea ... en-patent/
...
a tak dalej....takze si najprv usporiadaj fakty a potom pis o lacnych aususoch...Okrem toho, aby to nebolo len v oblasti mp3, pozri si ''nahodnu'' podobnost LG Prada a iPhone...viac info:
http://www.engadgetmobile.com/2007/01/1 ... -at-birth/

...takze tak...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

si nepocul o bad blokov?tak ti si co za lama ked chces mat ipod alebo ho uz vlastnis? skus si najst na nete nieco viac o ipod ja ti to hladat NEBUDEM!!
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Americké veci sa väčšinou dištancujú od európskych vecí, takže môj názor je taký, že Apple je rýdzo americká vec pre američanov. A navyše notebooky od Apple sú neekologické. Používajú toxické kovy na ich výrobu.
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

To tu nikto nema dobre skusenosti s apple? :D
Ja vase nazory beriem, nazory sa nekritizuju... Pripustam, ze aj apple ma svoje zle stranky, ale len ho neprirovnavajte k asus notebookom :)
Tam ti donesiem niekolko predajcov asus, acer a inych notebookov, ktori na to len nadavaju, ze sa im vela kusov vracia naspat nefunkcnych.
HP, IBM, Dell su kvalitnejsie, ale aj tam si samozrejme za kvalitu zaplatis.

Ale zaujimave, ze vsetkych ludi co poznam, aj nepoznam osobne a presli z PC na Mac, tak naspat na PC uz nechcu prejst.

Ja prechadzam na apple kvoli tomu, ze nenavidim uz windows a paci sa mi celkovo ich dizajn.
Idem si napriklad kupit mac mini, ktoreho specifikacie kupovane po castiach do klasickej PC bedne by vysli o 50% lacnejsie. Lenze ja idem skor po dizajnu a pc bednu o velkosti 5cm vyska a 16cm sirka s 2.0Ghz C2D a 2GB pamate, BT, wifi asi nenajdem.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ares: Dell patri k najlacnejsim predajcom napriklad Notebookov, takze tam sa to cenovo neda ani len porovnat s Apple. Co sa tyka klasickych PC, zakonite je Mac furt o nieco drahsi.
K tomu Mac Mini...uz si niekedy pocul vyraz ''Barebone''? Ja verim,ze ak by ti niekto poskladal PC na mieru a nalepil tam nalepku Mac (a samozrejme tresol Mac OS Panter alebo nieco take, preto z akehosi dovodu nenavidis windows, co je uz dnes v mode), tak by si ho bral vsetkymi 10timi...(este poznamka mojho kolegu, ktory napisal, ze ak by ti niekto predaval ''vrzgajuci'' player s nalepkou iPod, tak by si asi bral len preto)...nieze by som ti bral tvoj nazor, to nie, avsak mi to pripada, ze si strasne zamerany na jednu vec kvoli stylu, ktory sa hlavne v pripade Barebone Systemov (ktore sa velmi napadne podobaju napr. na PowerMac) velmi priblizuje Apple a dokonca ho v mnohych pripadoch aj prekonava...peace
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Apple je kapitola sama o sebe, malopopularne odvary osobnych PCciek a notebookov...jedinu ich vyhodu si vedia uzit nahravacie studia ktore pod MAC OS-om maju dobre programy na editaciu zvuku, ale ostatne si myslim ze aj s winom by si vystacili
Skratka Apple vsadza na dizajn este vaic ako Prestigio a to uz je fakt oblbovanie ludi...kedze v takej G5ke sa neda vymenit ziadny komponent, ziadne vstupne zariadenia(cdrom, disketa, pametova karta), ani len informacne ledky, jeden spinac, konektor USB+ethernet a napajanie to je vsetko co sa nanom este okrem displeja da najst...

Dalej k znackovym zostavam:

Aby ste fakt neboli v tom ze vas komp vyrobil Apple, Acer, IBM...atd...je to proste taka ista skladacka len na bedni je napisane Acer, tak isto aj na monitore klavesnici a myske, pricom vsetko to vyrobili ini vyrobci...

Ares len tolko k iPOD-u - je to lacny prehravac(samozrejme u nas drahy), ktory mal sluzit len nato aby vytiahol Apple z tych sraciek v ktorych boli...
Inak taktiez nehladaj kvaitu tam kde nie je, napr. v mp3 prehravacoch...mne stacilo ked som videl vedla seba IPOD a Emgeton a rozdiel nebol ziadny, iba cenovy - emgeton bol o 8000 SK lacnejsi
sorry ale dat za hraciu skrinku velkosti kreditky 10 000Sk je trochu moc nemyslis? Za tolko si kupim kvalitnu zvukovku a repraky strednej triedy a nie nejake miniaturne sumitko co akoze vydava nejake zvuky ktore mi ajtak prekryje ulica alebo rozpravajuca ucitelka...

Volakedy bol Apple plny inovatyvnych rieseni napr. oni vymysleli mysku na komp a graficky operacny system, dnes je vsak tato firma viac menej nedolezita na IT poli...
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No barebone system poznam praveze. Aj o nom som rozmyslal ako alternativu apple, lebo si tam nahadzem svoje veci. Len s tym barebone nemam velke skusenosti.

Chcel som len vediet ohladne tych barebone, napcham tam vobec nejaku poriadnu graficku kartu? Lebo podla tych rozmerov by sa mi tam nejaka geforce8800GTX velmi ani nezmestila nie? Uz len tie slabsie zdroje, co tam davaju, tak to neutiahnu...

Executive manager microsoftu Jim Allchin napisal Billovi Gatesovi a Stevovi Ballmerovi:

I would buy a Mac today if I was not working at Microsoft. If you run the equivalent of VPC on a MAC you get access to basically all Windows application software (although not the hardware). Apple did not lose their way. You must watch this new video below. I know this doesn't show anything for businesses, but my point is about the philosophy that Apple uses. They think scenario. They think simple. They think fast. I know there is nothing hugely deep in this.
I must tell you everything in my soul tells me that we should do what I called plan (b) yesterday We need a simple fast storage system. LH is a pig and I don't see any solution to this problem. If we are to rise to the challenge of Linux and Apple, we need to start taking the lessons of "scenario, simple, fast" to heart.

http://www.microsoft-watch.com/content/ ... posed.html
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Sheep napísal:Volakedy bol Apple plny inovatyvnych rieseni napr. oni vymysleli mysku na komp a graficky operacny system, dnes je vsak tato firma viac menej nedolezita na IT poli...
Grafický operačný systém vymyslel Xerox. Prvú myš tiež nevymysleli v Apple, ale vymyslel ju Douglas Engelbart z Stanford Research Institute (prvú gúlôčkovú myš vymyslel Bill English, tiež zamestnanec Xerox).
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Grafický operačný systém vymyslel Xerox. Prvú myš tiež nevymysleli v Apple, ale vymyslel ju Douglas Engelbart z Stanford Research Institute (prvú gúlôčkovú myš vymyslel Bill English, tiež zamestnanec Xerox).
jj, chalan ma pravdu...
xerox to vymyslel a apple zamestnal niekolko tychto ludi a o 3 roky s ich pomocou vydal aj svoj apple soft...
s tou mysou tiez, ale potom Engelbartovi vyprsal v 1987 patent, pretoze este to nebola taka dolezita cast pocitacov a neskor si "mouse" licencoval apple
Prílohy
Xerox Star
Xerox Star
Prva mys
Prva mys
Napísať odpoveď