Osviencim...Pravda?...Mytus?. Vas nazor

Diskusie na politické témy...
Nazdy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nazdy »

Tak co myslite ze to byla skutecne tak jak to vypada nebo jen holi mytus aby mohli lidi znenavidet podla nekterich to dobre?? :oops:
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Osviencim...Pravda?...Mytus?. Vas nazor

Príspevok od používateľa seth82 »

Skutok sa nestal, II. Svetovú si vymysleli Američania, Slobodomurári a Holokaust zasa Židia a Rothschildovci. Čudujem sa, že v nejaký Osvienčim vôbec veríš...
RBG
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa RBG »

Boha to co je za blbu temu :smt081
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

seth82 napísal:Skutok sa nestal, II. Svetovú si vymysleli Američania, Slobodomurári a Holokaust zasa Židia a Rothschildovci. Čudujem sa, že v nejaký Osvienčim vôbec veríš...
a všetky vojnové scény boli natočené 60rokov po, so zelenou stenou :psssst:
Nazdy
Amateur
Amateur

no...kazdy clovek premysla tak ako premysla masa inych ludi...malo ludi ma vlastny nazor a malo ludi vobec patra...proste poviem ja tak povie aj on :oops:

a tak ma zaujimalo otom pretoze na internete su naozaj zaujimave dokumenty prave o opaku... :smt006
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Na Internetoch sú dokumenty o všetkom možnom, o tom, že nás kontrolujú Illuminati, o tom, že lietadlá posypujú jedlo otravami, aby kontrolovali populáciu, o tom, že HAARP spôsobuje zemetrasenia a podobne. Je to výsledok nudiacich sa jedincov, ktorí sa už nemajú ako prejaviť a preto sa riadia jedným z najznámejších ľudských pravidiel - láka ich tajomno, povery a záhady a preto si ich vysvetľujú po novom, pričom zabúdajú na slávny výrok od Doylea:

"I never guess. It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts."
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Aby som to uviedol na pravú mieru, tak spochybňovanie holokaustu sa zakladá na určitých faktoch.
a) v žiadnom dokumente ever nie je uvedené alebo explicitne písané o nejakom vyvražďovaní židov
b) všetky dôkazy pochádzajú iba od ľudí, ktorí boli v koncentrákoch, t.j. nezávislé zdroje kvázi neexistujú

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ja samozrejme verím, že sa to odohralo, ale z tohto popierači vychádzajú.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Cize miliony zidov, ktori zmizli po ww2 odisli zo zeme na mesiac na ktorom neboli amici (na praskovacich lietadlach ofc), pretoze niekto na zemi v kuse a v kuse zapinal zemetrasenia. Dobre tomu rozumiem?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

myslim ze formulacia textu a gramatika napoveda svoje o zakladatelovi vlakna....

nuz ako amatersky historik 1 a 2 sv vojny som nejeden "koncentracny" tabor navstivil... okrem spomenuteho aj dachau, mittlebau dora, landsberg a ine... a pred vrhanim sa do diskusie by som to odporucil aj tebe...

popret nieco take to uz rovno mozme aj katyn a ruske gulagy a vlastne potom vsetko co som sa o vojne doteraz docital a navstivil bojiska a ine vyznamne lokality boli len vyplodom tolkienovej fantazie o bitku o tretozem...

ako toto cele dopadne ked vymrie generacia ktora si na to este pamata :?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Nazdy napísal:mytus aby mohli lidi znenavidet podla nekterich to dobre?? :oops:
ako sa to viac ľuďom potvrdilo aj v inej téme, asi nie si v poriadku, aké "to dobré?" :lol: aj keby bolo zabitých "len" 100 000 ludí je to zverstvo

samotné slovo holokaust síce znamená smrť v ohni ale zahŕňa to viac spôsobov likvidácie ako cyklón B a spaľovanie, napr. aj popravy na šibenici, pri múre smrti, likvidácia tiel v masových hroboch etc.
Polo-X napísal:ako toto cele dopadne ked vymrie generacia ktora si na to este pamata :?
niekde to tak už dopadá, viď strana zlatý úsvit s 18 kreslami v gréckom parlamente :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbee: O popieračoch Holokaustu a o Holokauste samotnom sme mali samostatný predmet kedysi dávno (volalo sa to Representing the Holocaust) a dá sa povedať, že určité veci na Holokauste môžu byť spochybnené, alebo spochybnené boli. Bavili sme sa aj o tom, že dnešní židia na Holokauste hnusne zarábajú a spravili si z toho tzv. Holocaust Industry, ktorého príkladom je napríklad aj prípad, keď skupina amerických židov zažalovala maďarskú MÁV (železnice) za to, že v minulosti na svojich tratiach prepravovala židov do koncentrákov a teba bola vlastne podľa nich spolupáchateľom, pričom žiadali obrovskú kompenzáciu. Takže v prípade Holokaustu sú dva extrémy - jeden, ktorý z neho robí obrovské utrpenie židov, pričom je z toho veľký overkill zatieňujúci fakty o tom, že okrem nich trpeli aj iní (napríklad Slovania) a na druhej strane sú takí, ktorí dokonca pochybujú o tom, že v Osvienčime plynovali ľudí (dokonca tam vyslali akýchsi vedcov, ktorí skúmali štruktúru múrov, či v nich nájdu Cyklon B a podobne). Ja som napríklad pochyboval a dodnes pochybujem o autenticite denníka Anne Frankovej, nie žeby som neveril, že sa v ňom popísané udalosti nestali, ale vzhľadom na jej vek, v ktorom denník písala, je veľmi ťažko posúdiť, či je to jej práca na základe úvah a úrovene písaného textu, alebo nie.

Takže o istých bodoch Holokaustu budú vždy pochybnosti, ale o tom, že či bol alebo nie, je asi polemika úplne zbytočná.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Popieranie je veľký extrém, ale aj v historickej obci sú dva prístupy funkcionalistický a intencionalistický.
Funkcionalisti hovoria, že nikdy neexistovalo žiadne nariadenie o vyvraždení Židov a bol to len dôsledok iniciatívy povedzme nižších článkov vedenia. Intencionalistický hovorí opak, že plán bol (tu je ten problém, ale že neexistuje dokument, ktorý by to potvrdzoval).
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal:Takže v prípade Holokaustu sú dva extrémy - jeden, ktorý z neho robí obrovské utrpenie židov, pričom je z toho veľký overkill zatieňujúci fakty o tom, že okrem nich trpeli aj iní (napríklad Slovania) a na druhej strane sú takí, ktorí dokonca pochybujú o tom, že v Osvienčime plynovali ľudí (dokonca tam vyslali akýchsi vedcov, ktorí skúmali štruktúru múrov, či v nich nájdu Cyklon B a podobne).
komory boli odvtedy nanovo omietnuté a vybielené, tá omietka čo bola plynu vystavená najdlhšie už opadala a ruiny boli dlhší čas vystavené pôsobeniu počasia a iných vonkajších vplyvov, inak po každom splyňovaní boli steny a podlaha opláchnuté vodou takže som zvedavý či počítali aj s tým..
obeťami boli naozaj aj sovietski a iní vojnoví zajatci, cigáni, ľavičiari, poľskí a sovietski civilisti, homosexuáli, postihnutí, svedkovia jehovovi (vtedy bádatelia biblie) a iní politickí a náboženskí väzni, či už mali nemecký pôvod alebo nie, takže nešlo len o židov a malo by sa na tieto obete pamätať rovnako ako na nich..
zaujímavá je práca židovského spisovateľa z USA Normana Finkelsteina "priemysel holokaustu" v ktorej kritizuje ľudí ktorí zneužívajú pamiatku holokaustu napr. na obhajobu politiky USA a izraela, avšak popieranie holokaustu a neonacizmus sám tiež odmieta.. z tohto dôvodu u nás pred dvoma rokmi odmietol vystúpiť na pozvanie ľudí okolo združenia Nové slobodné Slovensko - http://www.antifa.cz/content/poprask-ko ... nkelsteina
begbeee napísal:plán bol (tu je ten problém, ale že neexistuje dokument, ktorý by to potvrdzoval).
byť nimi tak by som tiež zničil koncom vojny čo najviac dôkazov.. inak napríklad adolf eichmann vo svojich pamätiach napísal že hitler rozkázal fyzickú likvidáciu väzňov
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Však jasné, ale dôkaz nie je a kritizuje sa práve to, že všetko je to na princípe "jedna babka povedala"...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

neviem ti, eichmanna by som za "jednu babku" nepovažoval.. navyše hitler a spol. celkom otvorene hovorili za to aby riešenie "židovskej otázky" bolo čo najradikálnejšie
http://www.holocaust-history.org/nazis-words/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dôkazy vôbec nestoja len na štýle: jedna babka povedala. Je to omnoho viac.

Odporúčam k tejto problematike naštudovať knihu Popieranie holokaustu od Lipstadtovej.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Židovská otázka ale predsa neznamená vyvrazdenie. Tento nádych dostala az neskôr. Možno je to eufemizmus ale nie je to dôkaz. Dôkaz v zmysle vyroku alebo nariadenia explicitne prikazujuceho vraždenie či splynovanie neexistuje.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Waagbistritz: Finkelsteina som čítal, mali sme to ako povinné čítanie. Musím priznať, že si z toho veľa nepamätám, pretože to bolo asi pred 5 rokmi, ale popisoval presne to, čo som načrtol práve o tom priemysle. Ako som už napísal - hlavná kostra Holokaustu je podľa mňa nepopierateľná, ale všetky ostatné minoritné súčasti a detaily môžu a nemusia byť pravdivé...To sa my ale nikdy nedozvieme, jedine, že by niekto niekde našiel nejaké dôkazy.
Nazdy
Amateur
Amateur

Zaujímavé že každý kto počuje koncentracny tábor tak si stym spája židov a plyn a plyn a plyn...
Zaujímavé že sa hovorí že všetkých ktorých tam dali zomreli v priebehu pár minút na účinky cyklonu b.komory boli úplne uzavreté...ako je možné že ked dozorcovia z tých komôr nepočuli krik tak jednoducho tam prišli dallsi vezni ktorý
Tie tela vzali ? Ich už ten plyn nezabil? Zaujímavé že samotní briti ktorý to fotili zhora tak nikdy nevideli žiaden dym...zaujímavé že na každom koho tam našli mŕtveho robili pitvu a na ani jednom ako príčinu smrti nebola otrava plynom.
Je to tak ... Nikdy sa celú pravdu nedozvieme...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Finkelstein naráža na a kritizuje ekonomický profit istej časti Židov z holokaustu, ide aj o to delenie medzi nacionalistických Židov, ktorí chápu židovské utrpenie ako jedinečné a nadraďujú ho na všetko iné alebo humanistických Židov, ktorí naopak toto nerobia a uznávajú, resp. akceptujú všetky ostatné tragédie - či počas holokaustu alebo vôbec.

To v istých extrémoch zachádzalo do takých stavov, že niektorí Židia neuznávajú arménsky holokaust či dokonca cigánsky počas holokaustu alebo vôbec utrpenie nežidov.

Celkovo by ma zaujímalo čo máte na mysli pod tou kostrou a potom pod tým, že minoritné časti a detaily nemusia byť pravdivé. To sú čo ?
Napísať odpoveď