Otočná vonkajšia IP kamera
-
Daniel9911
Professional
Otočná vonkajšia IP kamera
Ahojte, potreboval by som poradiť s výberom vonkajšej IP kamery s Wifi aj Ethernet pripojením, s rozumnou cenou. Pozeral som na internete je tam veľký výber, najlepšie by bolo niečo kde je mobilná aplikácia dobrá a hlavne aby to nechcelo predplatne pre odblokovanie extra služieb ako otáčanie kamery za príplatok, alebo kvalita obrazu za príplatok ako to býva pri lacnejších čínsky kamier.
-
Michael123
Medium Expert
Re: Otočná vonkajšia IP kamera
Ahoj, osobne by som išiel do tohto:
https://datacomp.sk/tp-link-tapo-c520ws_d468396.html
Mám viacero Tapo produktov a so všetkými som spokojný. Aplikácia je stabilná, ponúka síce aj predplatné, ale to naozaj nie je potrebné (výhoda predplatného je cloud a notifikácie aj s náhľadom). Kamera ma slot na kartu a notifikácie ti prídu aj bez predplatného.
Čo sa týka vonkajšej kamery nemám skúsenosť, ale mám Tapo zvonček a ten funguje parádne aj vonku.
Je ale potrebné myslieť na to, že táto kamera podľa všetkého nemá pohybový PIR senzor, a preto môže hlásiť falošné poplachy. AI detekcia ale na zvončeku funguje vcelku spoľahlivo, takže by sa to dalo týmto eliminovať.
https://datacomp.sk/tp-link-tapo-c520ws_d468396.html
Mám viacero Tapo produktov a so všetkými som spokojný. Aplikácia je stabilná, ponúka síce aj predplatné, ale to naozaj nie je potrebné (výhoda predplatného je cloud a notifikácie aj s náhľadom). Kamera ma slot na kartu a notifikácie ti prídu aj bez predplatného.
Čo sa týka vonkajšej kamery nemám skúsenosť, ale mám Tapo zvonček a ten funguje parádne aj vonku.
Je ale potrebné myslieť na to, že táto kamera podľa všetkého nemá pohybový PIR senzor, a preto môže hlásiť falošné poplachy. AI detekcia ale na zvončeku funguje vcelku spoľahlivo, takže by sa to dalo týmto eliminovať.
Ja som akurat objednaval Reolink Trackmix wifi. Konkretnu skusenost s kamerou ako takou nemam, ale s reolinkom uz mam nejake skusenosti - fajn produkty za primeranu cenu. A vacsinou sa nesnazia locknut rozne ficury na cloud/predplatne. Samozrejme ponukaju aj to. Ale ich produkty su vacsinou v pohode integrovatelne a da sa s nimi pracovat.
-
Michael123
Medium Expert
Reolink bola za mňa stále druhá značka v poradí, ktorú som zvažoval napr. pri kúpe ďalšej kamery.. ale nakoniec som skončil opäť pri Tapo (skôr asi zo zvyku, skúsenosti a že všetko bude v jednej aplikácii).
Osobne si ale myslím, že či už Tapo od Tp-link alebo Reolink, s ktoroukoľvek z týchto značiek by si mal byť spokojny.
Osobne si ale myslím, že či už Tapo od Tp-link alebo Reolink, s ktoroukoľvek z týchto značiek by si mal byť spokojny.
Mam hore uvedenú Tapo 520ws. Ja odporucam. Kamera je jednoduchá, nic podstatne sa v nej neda predplatiť. Kvalita obrazu je ok a vies si kameru pozriet z akéhokoľvek miesta. Na kamere sa ti aj bez predplatného ukazuje kedy bol zaznamenaný napriklad pohyb osoby alebo pohyb celkovo. Lahko tak najdes co hladas.
Jedine co mi vadi je, ze z kamery, ak sa ti ukladá zaznam na kartu si vies do telefonu stiahnuť nejaky úsek zo záznamu len ak si pripojený na rovnaku wifi.
Ak sa ti zaznam ukladá na cloud tak problem nie je
Jedine co mi vadi je, ze z kamery, ak sa ti ukladá zaznam na kartu si vies do telefonu stiahnuť nejaky úsek zo záznamu len ak si pripojený na rovnaku wifi.
Ak sa ti zaznam ukladá na cloud tak problem nie je
Za mňa teda skôr reolink. Mám aj tapo takže to viem porovnať. Kvalita videa aj zvuku je oproti reolinku podstatne horšia. Rozlíšenie síce vyzerá byť fajn, ale zabíja to strašne nízky bitrate. Obidve tapo kamery ktoré mám nemajú žiadne nastavenie obrazu, iba spomínané rozlíšenie. Reolink si vieš nastaviť lepšie, je tam rozlíšenie, framerate, bitrate, všetky nastavenia obrazu ako jas, kontrast, farby, tiene a pod.
Aplikácia mi tiež viac vyhovuje u reolinku. Je tam viac funkcií ako v tapo appke. Ak teda nemáš ešte žiadnu kameru, osobne by som volil reolink.
Aplikácia mi tiež viac vyhovuje u reolinku. Je tam viac funkcií ako v tapo appke. Ak teda nemáš ešte žiadnu kameru, osobne by som volil reolink.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mozno by som sa pridal k otazke, ma niekto skusenost s konkretnym modelom ip kamery napajanej cez poe ? chcem to pripajat vyhradne na NAS synology, tj. dobru kompatibilitu s ich softwarom, potrebujem 2 kusy, cize sa chcem ak to je mozne vyhnut synology kameram kde by som financne celkom zaplakal v porovnani s konkurenciou