Ovladace Ubuntu 11.04 x64
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ovladace Ubuntu 11.04 x64
Zdravicko,
Presiel som na ubuntu a mam vam veru trochen vacsi problem s troma ovladacmi
Bluetooth: Vypada, ze je nainstalovany, ale nefunguje spravne, kedze nic nenajde ani nieje najditelny. Indikator na klavesnici blika ako divy, co nevie co ma robit.
Wifi: To iste..Vypada, ze funguje, ale pritom nie.
Touchpad: Nefunguje.
Laptop mam tento, ale netusim ako postupovat v odstranovani starych ovladacov a nahradzovani novymi:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=2020
Presiel som na ubuntu a mam vam veru trochen vacsi problem s troma ovladacmi
Bluetooth: Vypada, ze je nainstalovany, ale nefunguje spravne, kedze nic nenajde ani nieje najditelny. Indikator na klavesnici blika ako divy, co nevie co ma robit.
Wifi: To iste..Vypada, ze funguje, ale pritom nie.
Touchpad: Nefunguje.
Laptop mam tento, ale netusim ako postupovat v odstranovani starych ovladacov a nahradzovani novymi:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=2020
Re: Ovladace Ubuntu 11.04 x64
Prejdi do Systém » Administrácia » Dodatočné ovládače a nainštaluj všetky ovládače, čo ti tam vyhodí.
K tomu bluetooth, vidíš ikonu Bluetooth na panely?
Sprav tiež prvú aktualizáciu (upgrade), ktorý ti vyhodí.
K tomu bluetooth, vidíš ikonu Bluetooth na panely?
Sprav tiež prvú aktualizáciu (upgrade), ktorý ti vyhodí.
-
Soviet
Darca
No tam som mal len grafiku, to som teda este vcera spojazdnil.
Problem je v tom, ze vsetky tri spominane ovladace su v systeme akoze nainstalovane.
Cize vidim ikonu Bluetoothu, Wifiny a v Systeme --> mouse mam aj podkategoriu Touchpad, kde si ho mozem nastavit, ale veru nefunguje. Mozem klikat, hybat a nic z toho.
// update Touchpad uz ide..Takze ostava bluetooth a Wifina
Problem je v tom, ze vsetky tri spominane ovladace su v systeme akoze nainstalovane.
Cize vidim ikonu Bluetoothu, Wifiny a v Systeme --> mouse mam aj podkategoriu Touchpad, kde si ho mozem nastavit, ale veru nefunguje. Mozem klikat, hybat a nic z toho.
// update Touchpad uz ide..Takze ostava bluetooth a Wifina
Keď klikneš na ikonu pripojení, tak nevidíš žiadne WiFi siete? Máš nejaký hardvérový prepínač na notebooku na zapnutie / vypnutie bezdrôtovej komunikácie (Fn + niektoré z F, prípadne nejaký prepínač na strane notebooku)? Ak hej, skúšal si ho tým zapať?
Otvor terminal a napíš tam
A hoď sem výpis.
Máš Ubuntu na dualboote s Windowsom alebo máš len Ubuntu?
Otvor terminal a napíš tam
Kód: Vybrať všetko
rfkill listMáš Ubuntu na dualboote s Windowsom alebo máš len Ubuntu?
-
Soviet
Darca
No vcera som skusil este nejaky iny bluetooth manager, ako ten co mi dal ako prvy ubuntu. A ikona na klavesnici signalizujuca zapnutie vypnutie wifi uz neblika ako sialena, ale funguje ako ma. Cize po stlaceni sa vypnu Wifi+BT, po dalsom zapnu.
Avsak problem je v tom, ze BT sice vypada, ako funkcny, ale nenajde ziaden telefon ani zariadenie. Testoval som dva telefony a potom aj spatne snazil sa najst PC, avsak nic.
Wifi ukaze nejake siete, ale nie tu nasu v byte. Tu si teda odkladam ako poslednu na vyriesenie..
Cize zatial ma hlavne trapi ten BT.
Nemam dualboot, ale len cisto ubuntu. A vypis poslem vecerom, nakolko teraz som v praci a nemam tu moju masinu.
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2011, 13:44)
Tak update:
Bluetooth som nakoniec po krvopotnych hodinach rozchodil, ale zistujem, ze sice touchpad fungoval, ale do prveho restartu.
Momentalne mi uz nejde. Takze vypada, ze posledna vec je vyriesit uz len ten krepy touchpad
Pre tych, co by mali problem s bluetoothom, tak mal som verziu RT3090 a upravil som si nasledovny postup na moju verziu
Cize poupravoval aj prikazy. Ovladac taktiez stiahnuty pre moju verziu z ralink stranky.
https://atinfinity.wordpress.com/2011/0 ... ntu-11-04/
https://build.opensuse.org/package/file ... nelmodules
Neviete teda dako helpnut este s tym krepym touchpadom?
Tu je log z Xorg.log
Avsak problem je v tom, ze BT sice vypada, ako funkcny, ale nenajde ziaden telefon ani zariadenie. Testoval som dva telefony a potom aj spatne snazil sa najst PC, avsak nic.
Wifi ukaze nejake siete, ale nie tu nasu v byte. Tu si teda odkladam ako poslednu na vyriesenie..
Cize zatial ma hlavne trapi ten BT.
Nemam dualboot, ale len cisto ubuntu. A vypis poslem vecerom, nakolko teraz som v praci a nemam tu moju masinu.
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2011, 13:44)
Tak update:
Bluetooth som nakoniec po krvopotnych hodinach rozchodil, ale zistujem, ze sice touchpad fungoval, ale do prveho restartu.
Momentalne mi uz nejde. Takze vypada, ze posledna vec je vyriesit uz len ten krepy touchpad
Pre tych, co by mali problem s bluetoothom, tak mal som verziu RT3090 a upravil som si nasledovny postup na moju verziu
https://atinfinity.wordpress.com/2011/0 ... ntu-11-04/
https://build.opensuse.org/package/file ... nelmodules
Neviete teda dako helpnut este s tym krepym touchpadom?
Tu je log z Xorg.log
[ 13.817] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/event14)
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "evdev touchpad catchall"
[ 13.818] (II) Using input driver 'evdev' for 'SynPS/2 Synaptics TouchPad'
[ 13.818] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: always reports core events
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Device: "/dev/input/event14"
[ 13.818] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found 1 mouse buttons
[ 13.818] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found absolute axes
[ 13.818] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found x and y absolute axes
[ 13.818] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Found absolute touchpad.
[ 13.818] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Configuring as touchpad
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
[ 13.818] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/platform/i8042/serio4/input/input14/event14"
[ 13.818] (II) XINPUT: Adding extended input device "SynPS/2 Synaptics TouchPad" (type: TOUCHPAD)
[ 13.818] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: initialized for absolute axes.
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) keeping acceleration scheme 1
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration profile 0
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration factor: 2.000
[ 13.818] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration threshold: 4Re: Ovladace Ubuntu 11.04 x64
Bohužial s touchpadom mám problém aj ja. Raz ide, raz nejde, takže tiež neviem čo s tým.
-
Soviet
Darca
Ach skoda..pouzivam ho sice minimum, tak asi radsej nato sa vykaslem.
Skusal som uz x roznych postupov a upravovani v conf suborov, ale stale prd z toho
Dikes aj tak Denco 
AK by niekto nahodou daco este vedel tak dajte kludne vediet..
Skusal som uz x roznych postupov a upravovani v conf suborov, ale stale prd z toho
AK by niekto nahodou daco este vedel tak dajte kludne vediet..
pozeral si na toto
a potom daj do terminalu
a daj to sem aby sme vedeli co tam mas
a ak by si vazne nevedel ako dalej , tak tuto budu vediet
https://help.ubuntu.com/community/SynapticsTouchpadKód: Vybrať všetko
lspcia ak by si vazne nevedel ako dalej , tak tuto budu vediet
http://forum.ubuntu.cz-
Soviet
Darca
prdo: Nakoniec som zistil, ze touchpad funguje. No musel som vsak cely laptop otvorit. Doteraz som ho testoval pri trochu pootvorenom. Cize berie tam nejaku tu primarnost asi. Problem je vsak teraz iny a to, ze je moc velka citlivost nanom. Co som googlil, tak aj bolo riesenie, ale trochu ine ako by som potreboval a teda ani nefungovalo.
CIze mozem touchpadovat vklude, ale prejdem milimeter a mys prejde celu obrazovku. Klikat je teda nemozne. Takze zatial tomu davam trochu pokoj..Popozeram vsak tie stranky
Dikes moc.
Inak ten vystup terminalu:
CIze mozem touchpadovat vklude, ale prejdem milimeter a mys prejde celu obrazovku. Klikat je teda nemozne. Takze zatial tomu davam trochu pokoj..Popozeram vsak tie stranky
Inak ten vystup terminalu:
soviet@soviet-HP-ProBook-4320s:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 02)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 05)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 4 (rev 05)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 6 (rev 05)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 6 port SATA AHCI Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Manhattan [Mobility Radeon HD 5000 Series]
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Manhattan HDMI Audio [Mobility Radeon HD 5000 Series]
44:00.0 Network controller: Ralink corp. RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
45:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 03)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
Neviem ci si skusal , ale tak mozno pomoze:
1. add
Option "SHMConfig" "on"
to xorg.conf
2. restart X
3. start gsynaptics
you can tune sensitivity, acceleration and stuff-
Soviet
Darca
Toto mozem aj teraz v System Settings, avsak vsetko mam na najmensom, ako Slow, ale aj tak nepomohlo ani prd. Vcera som vsak prisiel na zaujimave zistenie, ze ja som si ten touchpad vlastne pokaslal sam, nakolko som si myslel, ze nefunguje. No ked som vcera odporjil laptop od monitoru, otvoril ho a pustil v nom live cd mintu 10 ci ubuntu, tak isiel ten touchpad v pohodicke (citlivost bola fajn). Keby ma to napadlo pri instalacii testovat pri plne otvorenom, tak by som si ho nerozhasil
Cize mne by stacilo ho dostat do povodneho stavu, ale nakolko som tam uz vtedy poskusal kadeco, tak sa bojim, ze to nieje mozne
Cize mne by stacilo ho dostat do povodneho stavu, ale nakolko som tam uz vtedy poskusal kadeco, tak sa bojim, ze to nieje mozne
-
Space5800
Medium Professional
Soviet sa musíme vymeniť
. Mne touchpad ide ale citlivosť je naprd, treba 10 krat šmachlať prstom aby som prešiel obrazovku.
Navyše v nastaveniach myši nemám kartu touchpad. Bola tam,ale pridával som škaredú experimentálnu ppa ktorá mi veľa vecí rozbila potom som svojou blbosťou prišiel o veeľa balíkov (aj také srandy ako sw centrum, update manager, gnome-terminal). Takže je možne že sa mi odpalili potrebne balíky. Nechcel som na to vytvárať novú tému pretože ma to až tak neštve, používam myš len sem tam sa pri písani dotknem dlaňou touchpadu a všetko je v prdeli. Pišem len tak keby niekoho niečo napadlo
Navyše v nastaveniach myši nemám kartu touchpad. Bola tam,ale pridával som škaredú experimentálnu ppa ktorá mi veľa vecí rozbila potom som svojou blbosťou prišiel o veeľa balíkov (aj také srandy ako sw centrum, update manager, gnome-terminal). Takže je možne že sa mi odpalili potrebne balíky. Nechcel som na to vytvárať novú tému pretože ma to až tak neštve, používam myš len sem tam sa pri písani dotknem dlaňou touchpadu a všetko je v prdeli. Pišem len tak keby niekoho niečo napadlo