Papiere k autu / RADA

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
pom
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pom »

renault megane coupe (couch), male auto so sportovym nadychom, da sa doviezt a postavyt na papiere za 100.000sk, a neskor ak si to rozmyslis tak ho vies v pomerne dobrej cene predat,
ale to nad cim ty rozmyslas by si neskor asi len tazko predal (myslim na to porsche).
quasimoto napísal:ad TDI - je to blbost pre mladeho cloveka, nenajazdi vyse 30 000 rocne predpokladam, zbytocne drahe nakady na servis atd...
pouzite auta v diesloch stoja skoro tak isto ako benzinaky
ps:ja v poho nabeham rocne 30.000 na vlastom aute (vylety, party, po meste ...), ale to som ja
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

pom napísal:renault megane coupe (couch), male auto so sportovym nadychom, da sa doviezt a postavyt na papiere za 100.000sk, a neskor ak si to rozmyslis tak ho vies v pomerne dobrej cene predat,
ale to nad cim ty rozmyslas by si neskor asi len tazko predal (myslim na to porsche).

pouzite auta v diesloch stoja skoro tak isto ako benzinaky
ps:ja v poho nabeham rocne 30.000 na vlastom aute (vylety, party, po meste ...), ale to som ja
fiiha :) a teraz som si spomenul ze na tomto jazdila segra a celkom sa mi to pacilo :) a vazne sa da zohnat aj za dobre ceny...no teda :o a kukol som aj Civic-y a tiez je dobra situacia za hranicami..take VTi :smt007
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

mishenko napísal:Ale jo, stara 1.3 vo Swiftovi mala 75 PS, iba GTi malo 110 a to v normal stave nezozenies, zbytocne rubes vysoko chlape, aby si to nelutoval :/
nestraš, dá sa splašiť ak sa nikam neponáhľaš... e keď nie tak ti stačí motor za pár korún, spraviť GO a hop sa do transplantácie :shock:
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

pom napísal:pouzite auta v diesloch stoja skoro tak isto ako benzinaky
ok ibaze bezny mlady student alebo pracujuci po SŠ si nemoze dovolit dat len za benzin tak 60.000 rocne za benzin/naftu.

nehovoriac o tom ze diesele su narocne na udrzbu - turbo, vahy vzdychu, vstrekovace, vdaka ich vahe odchadzaju ovela skor tlmice, napravy a podobne... fakt sa to oplati len pri velkom najazde
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krupica_dnb napísal:nestraš, dá sa splašiť ak sa nikam neponáhľaš... e keď nie tak ti stačí motor za pár korún, spraviť GO a hop sa do transplantácie :shock:
ohohoooo :lol:
Auta su sice moj konicek, ale zasa taky manik aby som transplantoval nejsom...Neni prax ani vybavenie...
BTW: Diesle mi uz nenukajte :) dakujem neprosim
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Punto GT
http://www.autovia.sk/auto_fiat-punto-gt_168361.htm
+ zive auticko
- povod, zaobhadzanie v minulosti
- nezda sa mi ze GT malo oranzove blilnke + par detailov mi tam nesedi
= auto pozliepane z par Punt

Punto 1.4 55kW
http://www.autovia.sk/auto_fiat-punto-90-elx_255346.htm
+ na tu hmotnost celkom zive
+ prakticka karoseria 5D

mazda 323 1.8
http://www.autovia.sk/auto_mazda-323-1. ... 271337.htm
+ splahlive auto, dostatocny vykon
- podozrivo nizka cena
pozri aj toto, model F
http://www.autovia.sk/auto_mazda-323-f-1.5i_292039.htm

mazda xedos 6
http://www.autovia.sk/auto_mazda-xedos- ... 259906.htm
+ super auto, stylove, dynamicke
- podozrivo nizka cena

mazda 323F 1.8
http://www.autovia.sk/auto_mazda-323-f- ... 249332.htm
+ bohata vybava
+ sportovy vzhlad
- vzhladom k veku a cene by to mohlo bytv dobrom stave

opel tigra 1.6
http://www.autovia.sk/automobil_opel-ti ... 672350.htm
+ pekny design (mozno trochu dievcensky)
- podvozkovo nudne auto

Skoda Felicia 1.6
http://www.autovia.sk/auto_skoda-felici ... 274543.htm
+ klasika, velmi lacne diely
+ pre zaciatocnika na prve 2 roky myslim ze staci, volba rozumu
- hrdzavie, image,

Mazda 626 1.8i
http://www.autovia.sk/auto_mazda-626-1.8i-lx_264467.htm
+ priestranen auto na inej urovni uz

VW Golf GTI II
http://www.autovia.sk/auto_volkswagen-g ... 293109.htm
+ super zabavne a zive auto
- casto po tazkych havariach a zlom zaobchadzani

no ja by som za tie prachy bral nieco nie vyslovene sportovy model. Sportove su "vylietane", casto po havarkach a podobne.. a kedze u nas sa tych aut vela nepredalo, casto su to vraky dovezene z nemecka...

ked chces nieco psortove, asi sa fakt pozri na zapad od nas, ale pocitaj tak 10-15 tis naklady na dovoz a prepis...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Myslim ze som nasiel vitaza. Ak je toto auto v dobrom stave, nevahal by som ani minutu

+spolahlive auto
+sportovy design
+dobra vybava

Nissan Almera 1.6 SR
http://www.autovia.sk/auto_nissan-almer ... 288414.htm

stavom km sa nenechaj znepokojit, proste nie su pretocene km ako u 90% jazdenych aut (viem o com hovorim, pracujem v tej oblasti), a ak sa o motor dobre staralo, mal by bez problemov zvladnut este raz tolko
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

quasimoto napísal:...
Dobry vyber, akurat som rozmyslal, ze mu tiez vypisem ale 10 aut, ktore za to moze zobrat. Ta Almera je super, snad aj tie kilometre sedia. Nie vzdy vysoke km znamenaju, ze nie su podtacane :/ Ale predava to daka zena, tak snad. A pozeram, ze aj vyborna vybava, tomu autu musi daco byt ...
krupica_dnb napísal:nestraš, dá sa splašiť ak sa nikam neponáhľaš... e keď nie tak ti stačí motor za pár korún, spraviť GO a hop sa do transplantácie :shock:
nerob, swap engine je narocnejsie ako si ludia myslia, nie je to len o motore, ale je tam aj ina elektrika, nakupit nove silentbloky, iny podvozok (1.3 a 1.3 GTI maju uplne ine podvozky), GO motora tiez nie je lacna zalezitost, ak si nemyslel prekruzkovanie, co tomu motoru neprospeje, mala GO je na prd.
Proste tudy cesta nevede. Rekneme si pravdu, zadni falesni soby ...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Ta Almera je super, snad aj tie kilometre sedia. Nie vzdy vysoke km znamenaju, ze nie su podtacane :/ Ale predava to daka zena, tak snad. A pozeram, ze aj vyborna vybava, tomu autu musi daco byt ...
tiez som nad tym rozmyslal, ale podla mna to je sposobene dvoma fakrotmi
1. 3 dvere - to sa o dost tazsie predava ako sedan alebo 5D
2. tie km - vacsina almier z tych rokov ma tak 150 000 km a ludia su na to dost haklivy (neopodstatnene). Auto s viac ako 160 tisicmi je velmi tazke predat. Pritom teraz mame doma Octaviu 1.8T s asi 315 000 km a jazdi ako nova (samozrejme ze mala cely cas dobry servis, je vymenena spojka a prevodovka uz)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

eritrocit napísal:Jin: Napíš aké máš vodičské skúsenosti. Viem že ešte nemáš osemnásť, ale my po dedine sme na autách behali ako 15 ročný, takže skúsenosti pri kúpe boli. Tak ako je to s tebou?
Z akej si dediny? U nás bez vodičáku jazdiť nie je šanca. Tu bežne stoja policajti a zastavuju (priamo v dedine) a pokutuju i nezapnute pásy :!: To je chore podľa mna, poznám X rizikových miest, kde by boli užitočnejší..
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:tiez som nad tym rozmyslal, ale podla mna to je sposobene dvoma fakrotmi
1. 3 dvere - to sa o dost tazsie predava ako sedan alebo 5D
2. tie km - vacsina almier z tych rokov ma tak 150 000 km a ludia su na to dost haklivy (neopodstatnene). Auto s viac ako 160 tisicmi je velmi tazke predat. Pritom teraz mame doma Octaviu 1.8T s asi 315 000 km a jazdi ako nova (samozrejme ze mala cely cas dobry servis, je vymenena spojka a prevodovka uz)
ad.1 - To je pravda, ale ako sa to vezme. ked som predaval Civica (je pravda, ze slusne spraveneho) bolo za 1 den 6 ludi, co to chceli vyplatit cash a to auto este ani nazivo nevideli (ja ako poctivec som to predal prvemu volajucemu samozrejme, aj ked sa prisiel mrknut az o den neskor, vtedy uz mohlo byt auto fuc). A to bol 3D, 95tka, 160tis. SK, pred rokom ...
Zalezi aj na tom ake auto to konkretne je a podla mna je Almera pritazlive auto, no dufajme, ze mu nic nie je. Akurat potrebujem kupit ine auto, keby nie, tak idem do tej Almery :D
ad.2 - Fuha, ani vaha vzduchu, ani nic v pecku ? Turbo bez repasu ?

PS.: konecne dakto, kto mu k tomu poriadne poradil, mas u mna +1 K :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

si zapamatajte,ze japoncov si moze dovolit len zarabajuci clovek,lebo tie servisy su nehorazne
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:Myslim ze som nasiel vitaza. Ak je toto auto v dobrom stave, nevahal by som ani minutu

+spolahlive auto
+sportovy design
+dobra vybava

Nissan Almera 1.6 SR
http://www.autovia.sk/auto_nissan-almer ... 288414.htm

stavom km sa nenechaj znepokojit, proste nie su pretocene km ako u 90% jazdenych aut (viem o com hovorim, pracujem v tej oblasti), a ak sa o motor dobre staralo, mal by bez problemov zvladnut este raz tolko
Ta almera vyzera moc dobre, diki za dalsieho favorita na kupu :wink:

k+
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ale zasa japonec aj nieco vydrzi, ak mas dobry kus, trosku sa mu povenujes, tak vydrzi. nie je problem preto kupit stare hondy ci toyoty...tie auta maju neskutocnu zivotnost. kamarat dostal na 18.ku staru corrolu, mala cez 250k km a keby ju nerozbil pri 280k tak by jazdila dodnes
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

canopus napísal:si zapamatajte,ze japoncov si moze dovolit len zarabajuci clovek,lebo tie servisy su nehorazne
nfavorit to nie je, ale zase ze by si mal na VW vyrzne lacnejsie diely nemozno povedat (vlastna skusenost).

A u novych aut je ten rozdiel este mensi - japonci nie su drahsi ako bezny europsky priemer (Ford, Opel, VW, Skoda...), vacsina typov sa aj vyraba v anglicku,francuzsku, spanielsku... nehovoriac o spolahlivosti
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal: ...Ford, Opel, VW, Skoda....nehovoriac o
spolahlivosti
Taketo nic nechcem, mozno corrado, da sa zohnat, ale pokial je to G60 tak mozem rovno menit turbo a VR6 nechcem kvoli poistke. Na golfiku 2 GTi sa mi nepaci dizajn, pokial to neni rallye edicia (hranate svetla). Skodovky :roll:
Opel...kadetty su prehrdzavene ale slusna astra by sa mozno dala zohnat :)

Inak po prvych autach zacnem behat az v marci, ked pridu financie a zlepsi sa pocasie. Dufam ze mi zatial nikto tu almeru a dalsie vyhliadnute auta niekto nevyfukne :P

//Edit: Tak kompresor :oops:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

na to by som sa nespoliehal, to mas dva mesiace a ten nissan vyzera vyhodne. mal by si si zostavit daky rebricek oblubenosti ho nazvem, spravit si poradie, co by si chcel, co si mozes dovolit aby si potom v marci nestresoval, ze co si kupit. potomsa pripadne poobzerat po dakych dostupnych modeloch, preskumat si trh, kupit si avizo, autoburzu, pobehat bazare na nete, pripadne zvazit dovoz zo zahranicia
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

avizo autoburza - podla mna zbytocnost, na www.autovia.sk mas 17 000 osobnych aut
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

canopus napísal:si zapamatajte,ze japoncov si moze dovolit len zarabajuci clovek,lebo tie servisy su nehorazne
to povedal kamaratov kamarat, nie ? mal som nejedneho japonca, aj aktualne je jedno z mojich aut japonec a toto tvrdenie sa nezaklada na pravde
jin napísal:Taketo nic nechcem, mozno corrado, da sa zohnat, ale pokial je to G60 tak mozem rovno menit turbo
ehm, to nie je turbo ale kompresor, inak repas doporucovany kazdych 60tis. km, takze nebrat :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:avizo autoburza - podla mna zbytocnost, na www.autovia.sk mas 17 000 osobnych aut
neviem, ja keby som kupoval, tak tych 30sk obetujem a pozriem aj trh mimo bazarov, ved za to nic neda a pripadne najde nieco lepsie, vo svojom okoli, alebo ca ja viem co, koniec koncov to bude len na nom. ja ked som kupoval afto, pozeral som bazare ale nakoniec som aj tak kupil na inzerat
Napísať odpoveď