Co to znamena? A dalej, na parcelu su dvaja podielnici v pomere 1/2 - 1/2. Znamena to, ze v exekucii je len podiel dotycnej osoby, alebo cela parcela? Predpokladam, ze len podiel. V pripade kupy, ako prebehne vymeranie? Kto urci, ktoru cast parcely dostaneme? V pripade, ze dostanem tu cast o ktoru nemam zaujem (je blizsie k pozemku toho druheho podielnika), mam sa nejako odvolat? Alebo to dostanem ako navrh s ktorym mozem a nemusim suhlasit?POD P1-1/2011-UPOVEDOMENIE O ZAČATÍ EXEKÚCIE ZRIADENÍM EXEKUČNÉHO ZÁLOŽNÉHO PRÁVA NA NEHNUTEĽNOSTI:PARC. CKN Č.461/1,461/3,462/1,464,465/1,465/2,466- PRE OPRÁVNENEHO: KNOP RÓBERT-EXPRES FINANCE, M.R. ŠTEFANIKA 988/12,ŽILINA, SÚDNY EXEKÚTOR JUDR. VERONIKA KUČAVÍKOVÁ-Č.EX 1800/2010-7-(POVINNÝ -NAME CENSORED-)-1/2011 POD P1-36/2011
Parcela - zacatie exekucie
Parcela - zacatie exekucie
Snorenim na katasterportali som prisiel na to, ze parcela vedla pozemku rodicov je v exekucii. Otec by o tu parcelu mal zaujem, ale nevieme ako postupovat. Presnejsie, poznamka k parcele znie takto:
Re: Parcela - zacatie exekucie
daná parcela bola založená, teda slúžila ako záloha k hypotéke a podobne, no vlastníci prestali platiť a tak si banka vymáha svoje práva. V exekúcií by mala byť na parcelu vyhlásená dražba, kto dá najvyššiu ponuku ten kupuje, takže by som sa ozval tej exekútorke kedy a kde dražba prebehne, niekedy to býva vyvesené aj na tabuli v obci, môžeš pozrieť aj na www.drazobnaspolocnost.sk. Z tej poznámky mi nie je jasné či bola založená celá parcela alebo len jej 1/2. Ale ak by ste tu 1/2 získali, nezískate fyzicky tú polku ktorú chcete, takto to nefunguje. Vy získate podiel z celej parcely, v každom metri štvorcovom máte polovičku a tak isto aj druhá strana. Na to aby ste parcelu fyzicky oddelili na 2, sa potrebujete dohodnúť so spoluvlastníkom, dať si vyhotoviť geometrický plán a úspešným vkladom do katastra získate vlastníctvo k oddeleným parcelám. Tu môžete naraziť na problém ak sa parcela nachádza v extraviláne a jej výmera po rozdelení by bola menšia ako 2000 m2 - toto je považované za drobenie pozemkov a kataster by to nepovolil.
Re: Parcela - zacatie exekucie
Nakoniec smola... Dnes som s exekutorkou volal, a ze vyska pohladavky je len nejak 1400€, takze samozrejme o drazbe sa neuvazuje, momentalne sa preveruju moznosti zrazok zo mzdy atd.