Parkovanie a susedka
Re: Parkovanie a susedka
Netuším, akú zostatkovú hodnotu má tvoje auto, ale na tvojom mieste by som zvážil kúpu dash kamery s motion detection funkciou, aby si mal prípadne dôkaz, ak by sa auto nejako záhadne poškodilo pri státí na parkovisku.
No auto nie je ani moje, nemá veľkú hodnotu a koncom týždňa ho na sviatky beriem vrátiť a nazad ním už neprídem, takže nemá zmysel to takto riešiť. Ale nemyslím, že ho pani bude chcieť poškodiť, však ona tam tiež parkuje a je si vedomá toho, že by som aj ja mal priestor na odvetné akcie, hoci teda veľmi nerád by som sa k tomu znížil.
Prekvapuje ma názor hekera, reps. hlavne DEVZY-ho. Kydať na Slovensko a v podstate tvrdiť, že Muffi sa nezachoval dobre, pričom zjavný problém v tejto téme je tá jeho suseda, ktorá disponuje všetkým, len nie racionálnym rozmýšľaním a nezaslúži si ešte dokonca nejaké ústupky, keď sa chová ako pixla a ešte aj klame do očí. Ja by som si teda tiež nenechal skákať po hlave. A po najnovšej info, že stojí na konci parkoviska už duplom.
Nikde som netvrdil že sa Muffi nezachoval správne, len som navrhol že možno by stálo sa to sa skúsiť s dotyčnou osobou najprv normálne, ľudsky porozprávať a skúsiť zistiť jej motivácie. V BA je veľa špekulantov, možno pani naozaj niečo platí a ani nevie za čo, hlavne ak sa jedná o staršiu osobu ..
Len tu hneď panuje akýsi "slovenský" obranný mechanizmus, že všetci mi chcú zle - idú mi poškodzovať auto, hneď treba kupovať kameru, poprípade rovno plánovať odplatu .., dobre že nie rovno vyhrážky smrťou a senilné narážky na ženy
Len tu hneď panuje akýsi "slovenský" obranný mechanizmus, že všetci mi chcú zle - idú mi poškodzovať auto, hneď treba kupovať kameru, poprípade rovno plánovať odplatu .., dobre že nie rovno vyhrážky smrťou a senilné narážky na ženy
No s takymi ludmi nikedy nie je rozumna debata. Nedaleko mojej roboty na Dvoroch v BA je klasicky problem s parkovanim cez den, a miestni sa tam neraz vyhrazali kolegom, ze tam nemaju stat, pretoze to je "ich parkovanie"... Samozrejme ziadne reserve nemali, len si zvykli ze to je ich parkovanie. A zrazu im niekto narusil ich pohodu.
Mne by nikdy nenapadlo ísť niekoho buzerovať na parkovanie, ak by vyslovene nestál na mojom mieste.
So susedou som sa snažil hovoriť slušne a normálne som jej vysvetľoval, že nemá právo zakazovať mi tam parkovať, žiaden krik ani emócie. Taktiež som jej vravel, že to mám vydiskutované s majiteľkou bytu, ktorá nemá vedomosť o tom, že vlastníci bytov tam platia za parkovanie (pričom o takom čosi by ju správca určite musel informovať). Povedal som susede aj to, že tam budem autom zavadzať len do sviatkov a potom ho beriem preč natrvalo. BTW majiteľka mi vravela, že bývalí nájomcovia bytu tam tiež parkovali prakticky celý čas a nikdy nepočula o tom, že by boli nejaké problémy.
Jej reakcie boli také, že celý čas nezmenila stanovisko, argumentovala platbou za parkovacie miesta (vraj vlastníci bytov za ne platia), ktorú mi vraj nebude vysvetľovať, že ako a komu platí. K argumentom, že aj majiteľka bytu ktorej platím nájom je vlastníčka mi vravela len že ona sa nemá do ničoho starať lebo nechodí na schôdze.
Tiež ju dosť mrzelo, že auto má košickú značku, čo tam na parkovisku vskutku svieti a to je myslím aj najväčší problém. Sťahoval som sa s autom tiež na košických značkách a vtedy mi bola klopať na dvere. Keď som tam občasne parkoval služobným autom s bratislavskou značkou, neprišla vôbec. Však mi aj vravela, nech si prehlásim auto na Bratislavu keď tam chcem parkovať. Tak som jej povedal, že auto ani nie je moje a to ju z akýchsi príčin ešte viac rozhodilo.
Napokon sa zmohla na urážky o tom, že som drzý priteplený sopliak, takže tam debaty z mojej strany skončili, ešte za mnou kričala, že mám volať políciu (na seba) a ona za mnou pošle jej manžela to vybaviť (zatiaľ za mnou nebol).
Takže ako vidíš, dohodnúť sa tu fakt veľmi nedá, jedine že jej dám presne to, čo požaduje (bez toho, aby bola v práve, ani morálny "high ground" tam z môjho pohľadu veľmi nevidím, lebo nik iný zo susedov sa neozval, ani sa na mňa nesťažoval, ba dokonca mám pocit, že s nimi vychádzam dobre).
So susedou som sa snažil hovoriť slušne a normálne som jej vysvetľoval, že nemá právo zakazovať mi tam parkovať, žiaden krik ani emócie. Taktiež som jej vravel, že to mám vydiskutované s majiteľkou bytu, ktorá nemá vedomosť o tom, že vlastníci bytov tam platia za parkovanie (pričom o takom čosi by ju správca určite musel informovať). Povedal som susede aj to, že tam budem autom zavadzať len do sviatkov a potom ho beriem preč natrvalo. BTW majiteľka mi vravela, že bývalí nájomcovia bytu tam tiež parkovali prakticky celý čas a nikdy nepočula o tom, že by boli nejaké problémy.
Jej reakcie boli také, že celý čas nezmenila stanovisko, argumentovala platbou za parkovacie miesta (vraj vlastníci bytov za ne platia), ktorú mi vraj nebude vysvetľovať, že ako a komu platí. K argumentom, že aj majiteľka bytu ktorej platím nájom je vlastníčka mi vravela len že ona sa nemá do ničoho starať lebo nechodí na schôdze.
Tiež ju dosť mrzelo, že auto má košickú značku, čo tam na parkovisku vskutku svieti a to je myslím aj najväčší problém. Sťahoval som sa s autom tiež na košických značkách a vtedy mi bola klopať na dvere. Keď som tam občasne parkoval služobným autom s bratislavskou značkou, neprišla vôbec. Však mi aj vravela, nech si prehlásim auto na Bratislavu keď tam chcem parkovať. Tak som jej povedal, že auto ani nie je moje a to ju z akýchsi príčin ešte viac rozhodilo.
Napokon sa zmohla na urážky o tom, že som drzý priteplený sopliak, takže tam debaty z mojej strany skončili, ešte za mnou kričala, že mám volať políciu (na seba) a ona za mnou pošle jej manžela to vybaviť (zatiaľ za mnou nebol).
Takže ako vidíš, dohodnúť sa tu fakt veľmi nedá, jedine že jej dám presne to, čo požaduje (bez toho, aby bola v práve, ani morálny "high ground" tam z môjho pohľadu veľmi nevidím, lebo nik iný zo susedov sa neozval, ani sa na mňa nesťažoval, ba dokonca mám pocit, že s nimi vychádzam dobre).
Presne viem, o akom type ľudí Muffi písal. Ja som mal tiež pred niekoľkými rokmi takú nepríjemnú domovníčku/správkyňu budovy, že fakt si nespomínam, či som niekedy stretol zatrpknutejšieho človeka ako ona. Jej vadilo úplne všetko - nemohol som do koša vyhadzovať kartóny, keď som si kúpil nejaký nábytok, keď som nezamkol vchodové dvere, pretože som vedel, že za 3 minúty odchádzam preč, tak aj to si na kamere stihla všimnúť a vyčítať mi to, dokonca na tej kamere sledovala pohyb ľudí asi 24/7, pretože mi vyčítala aj to, keď za mnou chodila priateľka. Že ona nemá uzavretú nájomnú zmluvu, tak v tom byte nemá čo robiť
Nebol som však jediný, kto s ňou mal problém. Spolubývajúci na ňu tiež nemohol povedať pekného slova a pravidelne som bol svedkom toho, ako vybľakuje na chodbe na nejakého iného nájomníka. Podotýkam, že nemala dôvod byť na nás nepríjemná, pretože sme jej nájom vždy platili včas a ani sme na byte neorganizovali žiadne párty.
S takýmito ľuďmi sa jednoducho nedá rozumne dohodnúť...
Nebol som však jediný, kto s ňou mal problém. Spolubývajúci na ňu tiež nemohol povedať pekného slova a pravidelne som bol svedkom toho, ako vybľakuje na chodbe na nejakého iného nájomníka. Podotýkam, že nemala dôvod byť na nás nepríjemná, pretože sme jej nájom vždy platili včas a ani sme na byte neorganizovali žiadne párty.
S takýmito ľuďmi sa jednoducho nedá rozumne dohodnúť...
Muffi, po tvojom poslednom komente si doslova ŽELÁM, aby si si zavolal zo 5 kamarátov, nech si tam na pár týždňov zaparkujú s mimo-BA značkami, nech ju je*ne. 
-
Yos
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nedá mi nereagovať na parkovaciu situáciu v BA. Tu to niektorí ľudia berú až príliš vážne, až nebezpečne.
Pri mojej robote je jedno lukratívne miesto ( blízko ku vchodu, široké,.. ), ktoré je reserve pre miestného ZŤP. Avšak na tom mieste parkuje asi 2 dni do mesiaca.
Po nejakom čase tam začali parkovať na celý deň aj iné autá, ktoré zrejme spozorovali, že to miesto nie je zrovna veľmi využívané. Avšak majiteľ toho park. miesta býva hneď vedľa a z bytu má výhľad na svoje parkovacie miesto. Takže čo spraví?.. zavolá mestských, aby im dali papuču, aj keď na tom mieste neparkuje (občas parkuje na iných miestach v blízkosti).
Priznám sa, že som tam raz zaparkoval aj ja, keďže som už nemal kde pri robote v ten deň zaparkovať. Po ceste z obeda som si všimol papuču. Mestskí mi povedali, že reagujú na základe výzvy od majiteľa a vedia, že to miesto nie je zrovna moc využívané, tak som to mal za 20e.
Takto to išlo cca 3 mesiace, takmer s každým druhým autom, ktoré tam zaparkovalo.
Čo čert nedal, niekomu asi pretiekli nervy a potreboval konať. Najbližšie tam ten majiteľ miesta zaparkoval a na druhý deň si našiel defekt na každom kolese. Odvtedy som to ZŤP auto už ani v blízkosti nevidel
Pri mojej robote je jedno lukratívne miesto ( blízko ku vchodu, široké,.. ), ktoré je reserve pre miestného ZŤP. Avšak na tom mieste parkuje asi 2 dni do mesiaca.
Po nejakom čase tam začali parkovať na celý deň aj iné autá, ktoré zrejme spozorovali, že to miesto nie je zrovna veľmi využívané. Avšak majiteľ toho park. miesta býva hneď vedľa a z bytu má výhľad na svoje parkovacie miesto. Takže čo spraví?.. zavolá mestských, aby im dali papuču, aj keď na tom mieste neparkuje (občas parkuje na iných miestach v blízkosti).
Priznám sa, že som tam raz zaparkoval aj ja, keďže som už nemal kde pri robote v ten deň zaparkovať. Po ceste z obeda som si všimol papuču. Mestskí mi povedali, že reagujú na základe výzvy od majiteľa a vedia, že to miesto nie je zrovna moc využívané, tak som to mal za 20e.
Takto to išlo cca 3 mesiace, takmer s každým druhým autom, ktoré tam zaparkovalo.
Čo čert nedal, niekomu asi pretiekli nervy a potreboval konať. Najbližšie tam ten majiteľ miesta zaparkoval a na druhý deň si našiel defekt na každom kolese. Odvtedy som to ZŤP auto už ani v blízkosti nevidel
Tak ako hej, porusovali vyhlasku tak mali adekvatne papucu. Ale invalida pockala karma za zbytocne bonzovanie 
tak zbytocne...no vies, plati si za to a parkuje mu tam niekto iny 
Kde je princíp "karmy", že ti prepichnú gumu na tvojom zaplatenom parkovacom mieste?
Nikde nevidím, že by sa písalo, že za to miesto platil
Tak možno neplatí, každopádne je to jeho flek. Fakt je, že ľudia tu dnes závidia aj invalidom, niekedy parkovacie miesta, niekedy aj iné. Raz som na festivale bol s týpkom, čo mal nohy dokrútené ako paragraf a ledva chodil. Dočkal sa kvôli tomu sociálneho príspevku na auto a rozprával, ako sa kvôli tomu musel presťahovať z bytu, lebo susedia ho začali nenávidieť, že on čosi dostal a oni nič. Pritom pre chalana bol úspech, že prešiel 50 metrov bez cudzej pomoci. Toto je rovnaký princíp, však stále to bolo jeho miesto. Ale to sme už OT.
Nemyslím si, že ide o závisť, ako skôr o to, že to miesto nevyužíva a volá tam mestských aj keď tam parkovať nechce
cize nakoniec je najhorsi on ze to miesto dostal (urcite zanho plati lebo v tomto state a hlavne v BA nedostanes nic zadarmo) a teraz ma za to mat prepichnute gumy
yes
ked to je raz jeho miesto tak tam nemas co stat, a nemas nad tym rozmyslat ci tam chce parkovat alebo nechce
keby naschval parkoval svojim autom vedla toho miesta a nechaval ho na truc volne tak to je cista vychcanost a zťp nezťp prepichnute gumy si zasluzi
yes
ked to je raz jeho miesto tak tam nemas co stat, a nemas nad tym rozmyslat ci tam chce parkovat alebo nechce
keby naschval parkoval svojim autom vedla toho miesta a nechaval ho na truc volne tak to je cista vychcanost a zťp nezťp prepichnute gumy si zasluzi
Nepisal ze si miesto prenajima a ani ze je na jeho meno. Je to "jeho" lebo je asi jediny ZTP
je to to iste ako ked mas vyhradene parkovacie miesto pre elektromobily s nabijackou a zaparkuje tam stara fabia
proste vychcanstvo
proste vychcanstvo
Yos napísal:, aj keď na tom mieste neparkuje (občas parkuje na iných miestach v blízkosti).
Neviem aká je tu konkrétna situácia, či je on výhradný používateľ toho vozidla. Pretože ak nie je a to auto využíva aj iná osoba (manželka, dcéra, syn atď), tak je logické že po príchode napríklad z roboty či nákupu (bez ztp osoby v aute) zaparkuje na bežnom mieste a nebude bezdôvodne okupovať ztp miesto. Jednak je to tak správne aj podľa vyhlášky aj podľa ohľaduplnosti voči ostatným ztp.beardie napísal: že to miesto nevyužíva a volá tam mestských aj keď tam parkovať nechce
U nás je situácia podobná.
Máme jedno ztp vyhradené miesto, ktoré si vybavil jeden pán. Značka je bez konkrétnej EČV, je to proste len miesto vyhradené pre akéhokoľvek ztp. Ten pán sa neskôr odsťahoval, už je to 5 rokov. Takže 5 rokov tam máme vyhradené miesto pre ztp, ktoré nikto trvalo nevyužíva, lebo nikto iný ztp naokolo nebýva. Z 99% je miesto vždy prázdne, veľmi zriedka tam niekto zaparkuje (bez ztp preukazu), papuču som tam zatiaľ nevidel.
To ale neznamená, že tam teraz budú všetci veselo parkovať. To že tam nebýva ztp osoba v podstate nič neznamená, lebo sa môže stať že niekomu príde návšteva ztp a to miesto by sa jej v tej chvíli hodilo....
-
starysomar
Hardcore addict
Iniciovať zrušenie toho miesta...?