Parkovanie - odtiahnutie auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Cavour
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Parkovanie - odtiahnutie auta

Príspevok od používateľa Cavour »

Chcem sa spytat ako to je s odtiahnutim auta. Na sidlisku v neskorsich hodinach mame problem zaparkovat a tak niektory parkuju na travniku alebo vyslapanej ceste na chodnikoch a tak a za to dostavaju pokuty. Medzi sidliskom a dedinou ktora tvori mestsku cast je cesta kde bezne parkuju auta pri kraji ale su tam vstupy do rodinnych domov. Ked zaparkujem medzi dvoma zahradami na ceste ze nebranim vstupu majitelom do zahrat a nieje ani dopravne znacenie ktore by zakazowalo parkovaniu tak je mozne ze by majitel domu mohol poziadat o odtiahnutie auta? dakujem
Martin44
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ak parkuju na trave alebo na chodniku v zasade im policia pravo pokutu dat ma ale u nas v Petrzalke je to v takom stave ze tu parkuju ako na trave tak na chodniku a aj ked chodi policia tak pokuty nedava,lebo nejsu zas uplni ko*ot a vidia ze nie je ked parkovat.
Ked tak skuste spisat peticiu a poslat ju vasemu Starostovi ci co mate vy...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

no pred vjazdom nemozes parkovat. zavolaju na teba flojdov a odtiahnu ta
inac ked nikomu a nicomu nezavadzias a nieje tam ani ziaden zakaz nemali by ti nic robit
Carkiller
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Carkiller »

Na trave a na chodniku, na prechode, na vjazde, a podobne sa nesmie parkovat
ale samozrejme ze sidliskove parkoviska boli "uzasne" nadimenzovane, lebo v tej dobe mali len dvaja susedia auto aj to trabanta a skodovku,cize miesta niet a nestretol som sa ze by policajti dali pokutu alebo odtahovku zato ak je parkovisku fakt plne pred bytovkou a niekto stoji na chodniku alebo travniku.
Inak je aj na stranke PZSR infolinka, len si treba najist z daneho mesta okrsku stranku PZSR a je tam to cislo.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

u nas je to tak nacpate ze by sa odtahovak ani neotocil
Carkiller
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Carkiller »

Mna keby odtiahli tak maju na druhy den klince pod kolesami a v zamkoch zapalky :D :D
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Parkovanie - odtiahnutie auta

Príspevok od používateľa Silmer »

nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu.

Mozu mestski policajti podla zakona dat odtiahnut auto? Resp. neporusuju tym zakon? A ked pride sukromna odtahovka, ona moze odtiahnut auto?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

KE - Tahanovce to iste,
ludia parkuju vsade, ked prides po 22 neexistuje ze zaparkujes na parkovisku, parkujeme po trave, po chodnikoch, kde sa da, policia je tolerantna a to chodi stale, taka pikoska, minule davali papucu superbu ktory parkoval na zakaze statia a moje auto zaparkovane na trave pri zastavke si nevsimli :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Silmer napísal:nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu.

Mozu mestski policajti podla zakona dat odtiahnut auto? Resp. neporusuju tym zakon? A ked pride sukromna odtahovka, ona moze odtiahnut auto?
Nesmu: http://natankuj.sme.sk/c/5877837/odtiah ... viska.html
"Mestský alebo obecný policajt však nesmie rozhodnúť o odťahu. Zákony mu takéto oprávnenie nedávajú.

Zákon o cestnej premávke presne a jednoznačne určuje, že o odťahu nesprávne parkujúceho vozidla smie rozhodnúť len príslušník Policajného zboru, teda štátny policajt."
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

no lenze podla tohto
http://www.bratislava.sk/vismo/dokument ... uery=51737
Podľa zákona NR SR č. 315/96 o premávke na pozemných komunikáciách, tzv. cestný zákon, ktorý je v platnosti od 1. apríla 1997 je na základe paragrafu 40, ods. 1 a ods. 4 citovaného zákona za odstránenie prekážky v premávke na pozemných komunikáciách zodpovedný správca komunikácie.

Na území hlavného mesta plní funkciu správy ako cestný správny orgán sekcia dopravy magistrátu hlavného mesta. Na základe štatútu mesta je správcom komunikácií I. a II. triedy na území Bratislavy magistrát, správcom komunikácií III. a IV. triedy sú príslušné mestské časti, funkciou správcu komunikácií vo vecí odťahovania vozidiel je poverená Mestská polícia v koordinácii s odťahovou službou.
tak teda mozu ci nemozu...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

to je zas raz kocurkovo ... priznam sa, ze som bol v tom, ze mozu :-) ... preto sa vzdy ked idem parkovat ako prasa snazim parkovat s dvoma zasadami - kolesa vytocene v rejde - nedaju papucu a pod stromom - neodtiahnu :-P :-P
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

minule ma zarazilo, ze dali nejakemu autu papucu na spolujazdcovu stranu auta. z dvoch prichadzajucich smerov to vodic nemohol vidiet. nemaju povinnost dat papucu len na vodicovu stranu?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Kybelvody: ano, maju, v takomto pripade bude pokuta anulovana... (resp. by mala byt :P )
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

A ked z lavej nemoze dat,?? :D Stale davaju aj papier ze stierac ze na vase vozidlo bolo namontovane zariadenie atd atd :lol:
Za cely zivot som raz dostal papucu a aj to som si odbehol od auta na 3min....stalo ma to sice 10eur ale cloveka to nasierie ked parkovne stoji 50cent :smt033
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som to videl tak, ze ked bola papuca na spolujazdcovej strane, tak mal vodic prelepene dvere paskou, cize riesit sa to da, len treba chciet :)
Silmer: to so spravcom komunikacie sa spomina nizsie v tom clanku, na ktory som sa odkazoval:
"Odtiahnuť auto, aj bez rozhodnutia o odťahu, smie dať aj správca komunikácie, no len vtedy, ak vozidlo stojí:

na mieste, kde tvorí prekážku cestnej premávky,

na vyhradenom parkovisku, ak také parkovisko nie je preň určené,

bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom, ak podlieha evidenčnej povinnosti, alebo je bez čitateľného vyznačenia mena, priezviska a adresy pobytu alebo názvu a sídla držiteľa vozidla na viditeľnom mieste s výnimkou dvojkolesových vozidiel, aj keď netvorí prekážku cestnej premávky."
Cize z tohto by sa dalo usudit, ze auto tvori prekazku vtedy, ked stoja auta po oboch stranach cesty a vznikne tak iba jeden cestny pruh, alebo ked stoji v krizovatke, ale nie vtedy ked stoji napriklad na trave.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

To odtiahnutie ak nema spzky riesi urad mestskej casti. Nedavno som sa informoval na mestskej policii, ci mozu odtiahnut auto bez SPZtiek a oni ze nie. Ide o auto, respektive vrak, ktory uz mozno aj vyse roka stoji na tom istom mieste. Vtipne je, ze zvnutra auta ma nalepeny listok, aby pred nim ludia neparkovali, lebo im budu odtiahnute auta. :D
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Tak vrakov je vsade habadej a nikto z tym nic nerobi,.. hlavne ze blokuju parkovacie miesta... take auto,na ktorom je vidno ze parkuje uz dlhsiu dobu,nema spz, atd atd tak by som odtiahol hned...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kybelvody: Preco neodtiahnu auto bez SPZ??? Preto, lebo by im nemal kto za odtah zaplatit :)
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Tak to by trebalo nejak poriesit t mestom... :roll:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

hojko: auto ma hadam majitela aj po odhlaseni, ni? a mal by byt zistitelny podla cisla karoserie.
Napísať odpoveď