parkovanie rada

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

parkovanie rada

Príspevok od používateľa gego »

som sa opytat ohladom parkovania na obojsmernej ceste v Poprade vzhladom na to ze je konflikt a nepaci sa mi interpretacia zakona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke konkretne parkovanie a to § 23 ktory vravi ze citujem : Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Mohol by mi pan Packa objasnit interpretaciu daneho zakona vzhladom na to ze pani policajti z PZ Poprad hovoria ze v podstate na 6 m ceste nesmie stat ziadne auto vzhladom na to ze 3+3=6 m v pripade zeby ste mali zaujem mozem zaslat fotky zatial je situacia taka ze som uznany vinnym zo spachania daneho priestupku hore uvedom zakone . V celom state aspon jednom jazdnom pruhu stoja auta to ich mam chodit za radom opisovat vsetkych ? v prilohe zasielam aj prilozene fotografie poprosim kompetentnych o vyjadrenie k damemu problem

Musim zaplatit 20 € pokutu ?

cervena skoda 120 je moja a zvysne auta su susedove policajti tvrdia ze priestupok spachali vsetci vlastnici motorovych vozidiel nachadzajucich sa na danej ceste ..

§ 23

(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Pri státí vodič vozidla nesmie obmedziť pohyb chodcov ani cyklistov.
Prílohy
cervene je moje
cervene je moje
cervena skoda je moja  zvysok susedove
cervena skoda je moja zvysok susedove
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Povedal by som ze ani ta cesta nema 6 metrov. Takze sa bran. Mame tu dost takych zakonov postavenych na hlavu. Toto je jeden z nich.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

PsychoS napísal:Povedal by som ze ani ta cesta nema 6 metrov. Takze sa bran. Mame tu dost takych zakonov postavenych na hlavu. Toto je jeden z nich.
dobre a ako sa mam branit ? a mas pravdu meral som ju nieco cez 5,80 m cize co navrhujes co mam robit ?
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

myslim ze podat odvolanie proti pokute sa neda. ale mozno by sa to dalo riesit na hlavnom riaditelstve alebo tam niekde. Myslim ze niekde tu uz bola tema kde niekto dostal pokutu. Tam sa to riesilo. Skusim najst nieco o tom. Ked tak dohodim to sem.

//autoeditácia príspevku ( 07 Sep 2009, 16:00 )
citujem autora prispevku "Ale môže podať sťažnosť na Inšpekciu ministerstva vnútra, kde po prešetrení a zistení, že nespáchal priestupok mu peniaze vrátia a policajtov poebú. "

Len teraz ide o to ci ti tu pokutu dali opravnene alebo nie. Myslim ze neporusili nic. Podla zakona by tam teda nemalo stat ziadne auto. Vies kazdy ma svoju pravdu.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pokial sa pomedzi tie auta prepcha v pohode auto bez toho aby muselo ist po milimetroch a sklapat zrkadla by to nemuseli riesit, ak je to niekde na Vasej ulici, ktora trebars nieje priechodzia, alebo tade chodi malicko aut ... bol si predvolany k podaniu vysvetlenia, alebo priamo pokutovany uz aj so sumou a konkretnym priestupkom ? ? ? ... ak to druhe tak to mozes tahat do vyssieho kola, ale mylsim ze proti zakonu (hoci je evidentne ze je v niektorych pripadoch nelogicky) asi vela sanci nemas :-) ...

... jedno by ma zaujimalo ... ked su to Vase domy a parkujete tam Vase auta .. preco ich nechavate na ceste ... ja by som si pekne pri plote, krasnym strkom za 5 korun vysypal parkovisko pre dve auta a mam kazdeho na kkte :-)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

pokial si prijal blok, imho sa odvolat nemozes. na blokoch je jasne napisane, ze sa proti pokute odvolat neda. mas pravo blok neprijat. teraz je uz asi neskoro. to by clovek neveril za ake hovadiny sa dostavaju pokuty... neskutocne.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Jedina rada ... Pokial mas pochybnosti ohladom relevantnosti danej pokuty nic neplat ... a nechaj Policajta nech to preda na Dopravny Inspektorat.
V tom momente mas cas na vytvorenie nalezitej fotodokumentacie, pripadne najst nejaku oporu v zakone.
Aj ked tam je hrozba ovela vyssej pokuty ... Pokial si si isty ze si v prave tak to bez problemu vybojujes.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Pokiaľ je tá ulica obojsmerná, tak by tam naozaj čiste podľa zákona nemal nikto stáť, keďže nenechá dosť miesta. Naviac tmavomodré SUV a bledomodrá C2 by mohli schytať už len za to, že stoja opačne.
To že tá cesta má len 5,8 metra na tom podľa mňa nič nemení bohužiaľ. Ale od fízlov je to celkom svinstvo, že to pokutujú. Hlavne na sídliskách sa parkuje kade tade a väčšinou by to nikto neriešil, pokiaľ ťa niekto nenapráska že mu blokuješ auto.
Podľa mňa nie si v práve, bohužiaľ.
Napísať odpoveď