Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

xH4wK

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa xH4wK »

Prosim ta.. znami ziju v BB a tym padom maju skusenosti s tymto "vodcom" a aj podla clanku transparency sa ukazuje, ze robi presne to proti comu chcel bojovat.. ten clovek nema co v parlamente robit, vyhladaj si co robila Hlinkova garda na Slovensku a ten clovek bol schopny ju oslavovat ? Nechutne.
Je vypocitavy hajzel, zmenil svoju retoriku aby navonok vyzeral ako spasitel sveta.. a podpriemerne inteligentni ludia mu to zeru aj s navijakom..
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Hegy, ten clanok je 3 roky stary a ta zenska a jej argumenty su naozaj smiesne. Napr:
Napríklad som o ňom vôbec netušila , že je učiteľ a ma 2 vysoké školy… - to akoze dokazuje nieco? Ak takto rozmysla slovensky narod, hned na to mam odpoved:

Shiro Ishii byl extrémně chytrým mladým mužem z Japonska, který se vypracoval až na Kjótskou císařskou univerzitu, která patří v Japonsku na absolutní vrchol vzdělávání. - tento pan zabil 400.000 ludi. A teraz co? Mame obhajovat to, ze mal skolu? Ja nehovorim, ze Kotleba ide vyvrazdit ludi. Ja len hovorim, ze je primitiv, ktory vyznava(l) hodnoty, ktore v roku 2016 v demokratickej a modernej krajine nemaju co hladat. A preto je odpad a je hanba, ze narod ho vidi ako zachrancu.

EDIT: Myslim, ze mi stacilo a viac slov netreba. Damy a pani, volic p. Kotlebu.
Prílohy
12804654_1303011536392019_5012673316664061579_n.jpg
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Aj keď ma niekto vysoké IQ ešte môže byť nasilnik, tyran, mať rôzne komplexy, že je nadradený, vyvolený, musí riadiť a poučovať ostatných a môže byť aj zločinec, vrah, asocial.

A dnešné VS sú často len pokracovanim ZŠ, co spravia aj ti, co pred 20 rokmi by ledva spravili aj strednú, vidno aj z volieb.

Tráva, alkohol, fet, farmy, fejsbuk spravia svoje..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

p4ra napísal:Hegy, ten clanok je 3 roky stary a ta zenska a jej argumenty su naozaj smiesne. Napr:
Napríklad som o ňom vôbec netušila , že je učiteľ a ma 2 vysoké školy… - to akoze dokazuje n
EDIT: Myslim, ze mi stacilo a viac slov netreba. Damy a pani, volic p. Kotlebu.
Pjetro, ano... nechcem s tebou diskutovat nebodaj sa hadat, vidim, ze svojou volbou som neinteligentna spodina :) tak budiz, ja dokazem zit s touto nalepockou a vobec ma to netazi a kvalitu mojho zivota (coz by mala byt asi ajtak dost bieda) to nijak neovplyvnuje. Samozrejme ze nepodporujem nazory MK. Samozrejme ze gro jeho "fanbase" su podobizne toho co si poslal (dneska som na takych narazil fakt dost :D) ale verim ze ty si moju pointu chytil - a musel si si vsimnut ze jeho pritomnost akymsi sposobom strasi jeho novych "kolegov" a ked takto extremne vsetkym vadi, tak asi budu mat za usami a ked uz nic tak im posielam aspon toto polienko do cesty :)
A ja tiez nie som zastanca VŠ, absolutne sa nestotoznujem s determinaciou "mudrosti" cez dosiahnuty stupen vzdelania. To je BS.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Po tychto volbach sa asi otvori nova kapitola politickych postojov na Slovensku. Pravica vs. lavica ako donedavna a pravica+lavica vs. Kotleba, to iste co sa deje vo Francuzsku...
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Brahmin »

vedel by mi niekto dat nejaky odkaz na relevantny zdroj kde je napisane aky je potrebny minimalny pocet poslancov na zostavenie vlady?

ide o to ze sa uz druhy den je tu "hadka" kde jedna skupina tvrdi ze musi byt minimalne nadpolovicna vacsina teda 76 poslancov, druha skupina hovori ze minimalny pocet nieje urceny a vladu by teoreticky mohla zostavit koalicia SAS, OLANO, SNS a SIET (65 poslancov) s tym ze SME Rodina by svojimi 11 hlasmi vyjadrila podporu tejto vlade

a druha vec v com sa hadaju ti isti ludia len v inom zlozeni v skupine :D je ze kto mzoe byt ministrom, jedna skupina tvrdi ze ktokolvek z ludu koho odhlasuje vacsina a druha tvrdi ze ministrom moze byt len niekto z poslancov, teda zastupca ludu

fakt by som uvital nejaky zdroj, najelpsie nejaka citacia zakona alebo ustavy, hladal som ale som nenasiel nic co by uspokojilo tieto skupiny a hadaju sa dalej :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Hegy napísal:
Pjetro, ano... nechcem s tebou diskutovat nebodaj sa hadat, vidim, ze svojou volbou som neinteligentna spodina :) tak budiz, ja dokazem zit s touto nalepockou a vobec ma to netazi a kvalitu mojho zivota (coz by mala byt asi ajtak dost bieda) to nijak neovplyvnuje. Samozrejme ze nepodporujem nazory MK. Samozrejme ze gro jeho "fanbase" su podobizne toho co si poslal (dneska som na takych narazil fakt dost :D) ale verim ze ty si moju pointu chytil - a musel si si vsimnut ze jeho pritomnost akymsi sposobom strasi jeho novych "kolegov" a ked takto extremne vsetkym vadi, tak asi budu mat za usami a ked uz nic tak im posielam aspon toto polienko do cesty :)
A ja tiez nie som zastanca VŠ, absolutne sa nestotoznujem s determinaciou "mudrosti" cez dosiahnuty stupen vzdelania. To je BS.
Hegy, pozname sa osobne, aj dobre vychadzame, takze odomna sa takej nalepky nedockas. :)

Len moj rozum neberie tvoju volbu, to je cele. :) Co sa tyka nas dvoch - all good, kedykolvek pivo, jazda, vodna - cokolvek. :smt003
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Viem ze od teba nie, to som narazal na tych kolegov co vedia vsetko, vsade boli, vestecku gulu maju ready and steady a stavaju sa do pozicie medzi zemou a bohom :D
Keby som ti to vysvetlil osobne urcite pochopis, sak snad o par mesiacov zase na "nas" sviatok :psssst: :sly:, ale tu sa rozpisovat nejdem, este by som nahodou niekomu privodil srdcovu tiaz :D
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

Brahmin:

Počet členov vlády nie je ústavne stanovený.

Inak je to OT, ale teraz som zistil, že na tomto fóre je možné poslať karmu aj s "písomným vyjadrením" a jak ma niekto osloví ko*otom len kvôli tomu, že mám iný názor ako on (som volič Kotlebu aby bolo jasné), tak je to trochu smutné. Samozrejme som ani len na sekundu nezapochyboval, že dotyčný geroj by mi to povedal aj do očí :lol:
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Každá novovzniknutá vláda musí predstaviť programové vyhlásenie vlády na ktorom sa dohodnú všetky strany, ktoré tvoria koalíciu. O tomto vyhlásení sa bude hlasovať, na schválenie treba logicky nadpolovičnú väčšinu, takže 76 hlasov.

Fico nemá šancu poskladať vládu. Odmietli ho SaS, OĽaNO, Kollár aj Sieť. V hre zostali SNS, Kotleba a Most. S Kotlebom nikto do vlády nepôjde. A SMER by mal so SNS a Mostom 75 poslancov, čo nestačí. Takže Fico svoj zlepenec, ktorý posledné roky tak rád kritizoval a x-krát ho spomínal aj pred voľbami nezlepí.

Zostala teda iba možnosť pravicovej vlády, kde by boli na 100 % - SaS, OĽaNO, SNS a Sieť. Kollár sa vyjadril, že pravicovú vládu podporí, ale nebude mať záujem v nej byť. Takže tých 5 strán by malo spolu 76 hlasov, čo by im stačilo na vytvorenie vlády. Ak by sa Bugár umúdril a bol by ochotný ísť do tejto vlády, mali by sme veľkú šesťkoalíciu s 87 hlasmi a v opozícii by zostal Fico s Kotlebom. Samozrejme 11 hlasov od Kollára treba brať ako hlasy podporujúce pravicovú vládu, reálne by v nej nebol, t.j. nemal by žiadne ministerské posty, rezorty.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ephramko napísal:Na zaver by som dodal, ze mne osobne skor nahana strach to, ze aj po 4 rokoch vlady Fica ho stale bola schopna volit takmer 1/3 Slovakov.
v skutočnosti získal Smer 16,9 %
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podrobne je to rozpisane v Ustave SR, konkretne 6. hlava, 2. oddiel.
V skratke - za ministra moze byt menovany hocikto, kto je volitelny do parlamentu, nemusi byt priamo zvoleny. Prikladom je napriklad Tomas Malatinsky, ktoreho nominoval SMER a pritom v parlamente nebol.
Pokial ide o vladu, tak ta po vymenovani predklada svoj program do parlamentu a ten musi byt schvaleny nadpolovicnou vacsinou (76 poslancov), to je vyslovenie dovery vlade. Ak to Kollarovci podporia, nie je problem. System u nas je postaveny na tom, ze kazdy poslanec je v parlamente za seba a nie za stranu, preto je bezne, ze po rozpade strany tam ostanu zvoleni poslanci (SDKU, SAS+Obycajni Ludia, atd.). Preto existuje pojem mensinova vlada - clenov vladnych stran moze byt v parlamente menej ako 76, ale ak presvedcia niekoho z ostatnych, ostanu uznasaniaschopni.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

rados915 napísal:Každá novovzniknutá vláda musí predstaviť programové vyhlásenie vlády na ktorom sa dohodnú všetky strany, ktoré tvoria koalíciu. O tomto vyhlásení sa bude hlasovať, na schválenie treba logicky nadpolovičnú väčšinu, takže 76 hlasov.
Nie je to nahodou 90 hlasov?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Brahmin:

Treba sa na to pozerat z pohladu stability vlady, je najlepsie ak vladna koalicia ma co najviac poslancov, cize nadpolovicnu vacsinu, uplne idealne ak by mali ustavnu vacsinu. Je samozrejme mozne zostavit aj vladnu koaliciu, ktora bude mensinova, prijimat zakony a spoliehat sa na to, ze clenovia opozicnych stran sa pridaju a nebudu vsetko bojkotovat. U nas je scenar mensinovej vlady vyluceny, vzhladom na ich rivalitu a nizku politicku kulturu a tiez na to, ze momentalne sa dostali do parlamentu strany, ktore tam ani nikdy neboli. Je dost mozne, ze pri prvej osemetnej teme / zakone by dal SMER hlasovat o vysloveni nedovery premierovi a mensinovu vladu by polozil. Napr. Béla hovoril, ze za posledne 4 roky MOST pripravil viac ako 300 zakonov o ktorych sa nasledne hlasovalo v parlamente, SMER im odsuhlasil az 2 zakony.

Clenom vlady - ministrom sa moze stat ktokolvek, vacsinou je to poslanec, ktory ked sa stane ministrom, tak prichadza o poslanecky mandat a na jeho miesto do parlamentu nastupi nejaky nahradnik z tej istej politickej strany (cize podla vysledku volieb). Alebo sa ministrom moze stat nevoleny zastupca, vacsinou nejaky odbornik na danu problematiku, rozhoduje o tom strana, ktora ziskala dany post, potom je dany clovek oznacovany ako "nominant" nejakej strany.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Dreamer napísal: Nie je to nahodou 90 hlasov?
90 hlasov treba na ústavnú väčšinu. Aby mohla vláda začať vládnuť, potrebuje minimálne 76 hlasov.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Dreamer napísal: Nie je to nahodou 90 hlasov?
90 hlasov je uz ustavna vacsina, alebo inak povedane dvojtretiniva vacsina. Na prijatie programoveho vyhlasenia staci 76 hlasov, cize nadpolovicna vacsina.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Žiadna vláda nemôže vzniknúť bez súčasnej podpory SNS a Mostu. Som zvedavý ako vysvetli Bugar svojim volicom, že sa radšej prida k Ficovi ako ku pravici.

Ale aspoň tým Bugar definitívne skonci ako jeho priatelia z KDH, mimo parlamentu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prečo by SMER nemohol ísť s Kotletou ? Morálne aj ideovo mi k sebe pasujú.
Voličská základňa tiež velice podobná a to aj vrátane prešelcov od SMER ku Kotlete.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Podľa mňa to tiež nie je nereálne.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

https://dennikn.sk/397576/prvom-dni-rok ... e/?ref=mpm SMER by aj šiel ale SNS to vylúčil
Napísať odpoveď