Parlamentné voľby 2016
Re: Parlamentné voľby 2016
Dnes vecer zaujimava tema...
Dvojka 22.3.2016 22:40 - Večera s Havranom - Tema: Vojnova Slovenska republika
Dvojka 22.3.2016 22:40 - Večera s Havranom - Tema: Vojnova Slovenska republika
Určite odporúčam, budú tam historici, z toho aj dvaja z mladej generácie, veľkí odborníci.
Neviem aki hostia tam budu, ale predpokladam ze to bol sarkazmus z tvojej strany, samozrejme, odsudit nieco vopred, ale ked to niekto robi s buducou vladou, po skusenostiach s predoslou, tak sa ti to nepaci.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
wtf?Dreamer napísal:Neviem aki hostia tam budu, ale predpokladam ze to bol sarkazmus z tvojej strany, samozrejme, odsudit nieco vopred, ale ked to niekto robi s buducou vladou, po skusenostiach s predoslou, tak sa ti to nepaci.
To bude k hughitovmu príspevku...
Dreamer, vôbec som to nemyslel sarkasticky.
OK, tak sorry, ale vazne to tak vyzeralo, hlavne to mladi, teda ze o tom nemozu nic vediet.
Urcite tam bude vacsina relacie o extremistickom (neo)nacistickom fasistovi a ultraradikalovi Kotlebovi a zvysok o tom, ako Tiso osobne nakladal zidov do vagonov.
Neviem ci hovorit o odsratych dalsich 4 rokoch je dostacujuce. Osobne pred volbami som este niekde v kutiku rozmyslal ze ak dojde ku politickej zmene, zmenim aj ja nazor na navrat domov... Ak sa po Ficovi III dostane pravica k moci, bude mat vela co dohanat... A vobec az na par kvalitnych jedincov, neviem ci bude toho schopna...Trussardi napísal:momentka hovori za vsetko
Dovod preco do politiky iba malokedy idu spickovi odbornici ale v drvivej vecsine demagogovia, populisti a manipulatori s verejnou mienkou je ten, ze statne funkcie su kapitalovo poddimenzovane. Plat poslanca vratane pausalnych nahrad je zaujimavy akurat tak pre ludi ktori doteraz sedeli nikede v rohu v dielni a sili monterky a pod. ale nie pre odbornika s dlhou praxou z privatnej sfery-pokial to nechce brat ako charitu. A ministrom kazdy byt nemoze, nehovoriac o tom ze az take terno to tiez nieje..
To snáď nemyslíš vážne.. 
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
plat poslanca 3,5k mesacne je malo? seriozne?
ked som sa rozpraval este pocas studia s mojim veducim diplomovky, ktory bol fakt odbornik s energetike s 30 rocnou skusenostou tak ako vysokoskolsky ucitel dostaval 900 eur v cistom
tak si to teraz porovnaj ...
http://www.mojplat.sk/hlavna-stranka/pl ... -roku-2014
ked som sa rozpraval este pocas studia s mojim veducim diplomovky, ktory bol fakt odbornik s energetike s 30 rocnou skusenostou tak ako vysokoskolsky ucitel dostaval 900 eur v cistom
tak si to teraz porovnaj ...
http://www.mojplat.sk/hlavna-stranka/pl ... -roku-2014
Zďaleka nejde len o ten plat. Ale aj keby áno, tak už len to samotné je symptomatické pre gogov svet, kde je plat 3500 € zaujímavý len pre "ludi ktori doteraz sedeli nikede v rohu v dielni a sili monterky a pod." Viac netreba dodávať.
Grond
asi si pozorne necital- pisal som o privatnej sfere. Dotycny o ktorom pises robi bud charitu /"budem ucit hoc aj za smiesne peniaze je to moje poslanie" a pod/ alebo az taky odbornik nie je a privatny sektor onho nema prilis zaujem.
hughito
plne chapem ze je ti zbytocne nieco vysvetlovat, pretoze chronicky nemas zaujem nieco pochopit, ale dany plat pre spickoveho odbornika nie je tak vela aby si kvoli tomu poskodil karieru a nasledny profesny rast.
asi si pozorne necital- pisal som o privatnej sfere. Dotycny o ktorom pises robi bud charitu /"budem ucit hoc aj za smiesne peniaze je to moje poslanie" a pod/ alebo az taky odbornik nie je a privatny sektor onho nema prilis zaujem.
hughito
plne chapem ze je ti zbytocne nieco vysvetlovat, pretoze chronicky nemas zaujem nieco pochopit, ale dany plat pre spickoveho odbornika nie je tak vela aby si kvoli tomu poskodil karieru a nasledny profesny rast.
je to pravda, nejaky financny riaditel v trochu vacsej firme si zarobi viac nez 3,5k... aj projektoveho manazera poznam co si zarobi viac...
Pôvodná pointa gogovho príspevku je úplne nezmyselná. Alebo máte dojem, že Fico, Kaliňák a celá ďalšia rada politikov sú tam kvôli 3,5 k?
vo velkej firme,fin institucii, banke,positovni a pod zarobi hocijaky priemerny manazer 2-3tis€ brutto zaklad+pohybliva zlozka, vyssi 5tis€, generalny 10-15 az do nebies+ kopec dalsich benefitov typu preplateny luxusny byt /polopate kludne aj cez 2tis za mesiac za apartman/, nejaka ta audinka, v soc pripade superb v top vybave. a dalsie mohol by sompokracovat
hughito
spickovi odbornici do politiky prakticky nejdu, pretoze by to pre nich znamenalo financný krok nazad.
Preto ti co tam idu su nie prilis schopni a preto prestastni aj za tych 3,5 alebo typkovia ktorym je plat nie prilis podstatny ale idu sa na vecne veky zahojit na tunelovani statneho rozpoctu a tendroch..
hughito
spickovi odbornici do politiky prakticky nejdu, pretoze by to pre nich znamenalo financný krok nazad.
Preto ti co tam idu su nie prilis schopni a preto prestastni aj za tych 3,5 alebo typkovia ktorym je plat nie prilis podstatny ale idu sa na vecne veky zahojit na tunelovani statneho rozpoctu a tendroch..
No prave ja som ho pochopil tak ze clovek co nema zaujem okradat a zneuzivat svoju funkciu pre vlastne ucely do politiky nepojde pretoze je to financne nezaujimave pre neho. No a druhu stranu ludia ako fico neviem ci mali velku zivotnost v sukromnom sektore...
Ale jedna vec je plat, druha je ze politik musi mat aj nejake tie soft skills aby ho aj niekto volil. To moze byt najlepsi odbornik na svete ale ak si neziska volicov, je mu to na rit.
Ale jedna vec je plat, druha je ze politik musi mat aj nejake tie soft skills aby ho aj niekto volil. To moze byt najlepsi odbornik na svete ale ak si neziska volicov, je mu to na rit.
Ďalšia vec je tá, že plno politikov je takých, čo už predtým boli pomerne úspešní podnikatelia. Vstup do politiky je z toho dôvodu, aby tomu dali novú dimenziu - nie pre 3500 €. Fico, Kaliňák, Počiatek a spol. majú toľko prachov, že nejakí "špičkový manažér" je pri nich len chudobný príbuzný.
Z toho pohľadu, že by tam človek šiel čisto len poberať 3500€, tak je jasné, že pre niektorých by to nebolo žiadne terno. Ale ide tam ešte aj o ďalšiu vec - o moc.
Z toho pohľadu, že by tam človek šiel čisto len poberať 3500€, tak je jasné, že pre niektorých by to nebolo žiadne terno. Ale ide tam ešte aj o ďalšiu vec - o moc.