Pc dlhe spustanie win, mrznutie počas práce....

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
maco54
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Pc dlhe spustanie win, mrznutie počas práce....

Príspevok od používateľa maco54 »

Prosim vás vedeli by ste mi poradiť, mám problém s pc, začalo to včera večer. Mám Asus P755D I5 750 procák 8Gb ram adata a win 7 64bit. Mám taký pocit že mi asi odchádza zvuková karta, neviem ako sa to prejavuje ale stále mi vyskakuje malé okienko že som pripojil alebo odpojil jack, ale ja nič nepripájam. Pc sa strašne dlho štartoval a Keď už konečne nabehol do win tak som čakal 2 min kym pustilo klávesnicu a potom dalšie 2 kým šla miš a potom dalšie 2 kým sa dalo hýbať myškou a pc reagoval na nejakú akciu. Teraz mi stále vypisuje že som pripojil alebo odpojil jack - ja nič nerobím. Tťak isto aj vypínanie trvalo strašne strašne dlho. Najprv som si myslel že je to nejakým vírusom ale pc je úplne čistý. Už som nevedel čo mám spraviť a prečo to tak dlho štartuje, nakoľko mam aj SSD intel, bol som v núdzovom režime ten sa spustil zaraz bodaj by aj nie šak :) No a potom ma napadlo že vipnum zvukovu kartu úplne v biose, spravil som tak a pc sa zrazu zaraz naštartoval a hneď sa dalo pracovať, a keď som ho dal vipnúť tak sa aj zaraz vipol. Teraz mám zvukovku zapnutú a pc sem tam sekne a zas sa pustí, miška mi zmíza z obrazovky, alebo sa mení na tvar ako keď označujem písmo ako velke tlač. I, mení farby a stále mi behá okienko že pripájam a odpájam jack.
Poradte mi už neviem čo mám spraviť alebo vyskúšať.
debo3000
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Pc dlhe spustanie win, mrznutie počas práce....

Príspevok od používateľa debo3000 »

skus preinstalovat driver na zvukovu kartu
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte skús preinštalovať ovládače k zvukovke.. najnovšie/staršie... a ak nepomôže, tak asi bude hw chyba... a to buď dáš zvukovku na reklamáciu (ak je integrovaná, celú dosku) alebo ak už je po záruke, vypni ju v biose a kúp si za pár € nejakú zvukovku do PCI/PCIE/USB..

:)

Ak nemáš čo robiť, môžeš skúsiť preinštalovať aj celý OS, prípadne skús iný OS (Ubuntu)... či aj tam blbne..
maco54
Star
Star

No ovládač mám najnovší, záruka dosku už skončila a reinštalu win som sa chcel vyhnúť. Teraz frčím na pc s vypnutou zvukovkou a ide bez problemov, nemrzne proste nič s toho čo sa dialo predtým
debo3000
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa debo3000 »

tak si pozicaj od dakeho kamos zvukovku (alebo si kup taku za 3 eura) a skus ci ti to pojde s nou, ak ne tak asi doska bude v prdeli
maco54
Star
Star

zvukovku za 3€ som nevidel ešte nikde :D Ono asi bude problém v tej zvukovke lebo tento najnovší ovládač od zvuku mám už dlho a predtým to s ním nerobilo takže....
Napísať odpoveď