PC do 90 000 sk
s tym raptorom by som si tak isty nebol, je sice rychlejsi ako 7200rpm disky, ale je hlucny a ma malu kapacitu. cital som prispevky k tejto teme na inom webe, a chlapik to testoval, nakoniec sa rozhodol pre dva SATA2 disky s kolmym zapisom za rovnaku cenu s 4nasobnou kapacitou.
okrem toho, s dostatocnou RAM - 2,4 giga uz je cely win v pamati(pri vypnutom swap) a kritickou sa stava rychlost citania dat s ktorymi chceme pracovat - a na raptor ich vela neulozis.
okrem toho, s dostatocnou RAM - 2,4 giga uz je cely win v pamati(pri vypnutom swap) a kritickou sa stava rychlost citania dat s ktorymi chceme pracovat - a na raptor ich vela neulozis.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
zaujimave citanie
(hojko,mystique)
graficke karty
-je zaujímavé, ze ani jedneho z vas nenapadlo odporuciť 8800 GTS?!
-ma vyssi vykon ako X1950XTX a je drahsia o 800,- bez DPH (agem)
-ma vyssi vykon ako 7950X2 a je lacnejsia !!! (agem)
HDD
-ako uviedol enter00, 2 HDD SATA2 seagate s kolmim zapisom do RAID-0 si svoju pracu odvedu
screen od usera tech

motherboard
-je to to najlepsie na com sa moze zviest CORE2DUO, ale cena je naozaj nekrestanska.
btw mystique, ten plextor by som nechcel ani zadarmo
graficke karty
HDD
-ako uviedol enter00, 2 HDD SATA2 seagate s kolmim zapisom do RAID-0 si svoju pracu odvedu
screen od usera tech

motherboard
-je to to najlepsie na com sa moze zviest CORE2DUO, ale cena je naozaj nekrestanska.
-
hojko
Site Admin
enter00: Ty si dalsi z radu ludi co maju problem s citanim? Pisal som, ze by som volil jeden Raptor a jeden normalny disk kvoli kapacite.
enter00 + krija: http://zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?ARI=13 ... XPS=&EXPA=
enter00 + krija: http://zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?ARI=13 ... XPS=&EXPA=
cena sa pohybuje okolo 32 az 35 tisicTEAC napísal:diki mocpocujte neviete kolko stoji procesor intel core 2 QX6700 Extreme?
Kód: Vybrať všetko
http://www.alave.cz/cpu-intel-core-2-qx6700-extreme-box:p:191390Je vseobecne zname ze plextor dosahuje vynikajuce vysleky v testoch a da sa povedat ze patri ku kvalite vo svojej triedekrija napísal:zaujimave citanie(hojko,mystique)
graficke karty
HDD
screen od usera tech
motherboard
Co sa TEACU tyka hojko, mam teac uz sedem rokov a ze ten cas som nemusel kupovat inu mechaniku, prva 40x CD rom teac (legendarny model ktory precilal aj koliesko s konzervy), doteraz ide... a pred dvoma rokmi som kupil hore spominanu DVD Teac a nemozem kriveho slova povedat... tolko k mechanikam...
-
hojko
Site Admin
mystique: Ja mam Teac, Plextor a Nec. Plextor CD-RW ide do dnes ako diabol, je to sice len 24x napalovacka a 40x citacka, ale cita skvele. Nevyhoda je, ze uz asi rok je na policke a zapada prachom. DVD-RW Teac mam tri roky, po dvoch rokoch zacala dost blbnut, dvd cita este ako tak, ale napalovanie uz takmer vobec. DVDcka pri paleni padlo a pokazilo medium, takze som musel vymenit. Je ale pravda, ze takych 2000 medii napalila. Na jar som kupil Nec 4551A a mozem povedat, ze je to vyborna mechanika, co sa tyka palenia aj citania. Zatial nebol ziadny problem, zozralo to kazde medium, rychlost citania je pre mna neuveritelna. Do Plextoru by som asi nesiel, predsa Nec je Nec a optiku, ktoru pouziva v mechanikach patri k spicke.
ja som hovoril o tom, ze raptor VOBEC netreba, ani ako systemovy disk.hojko napísal:enter00: Ty si dalsi z radu ludi co maju problem s citanim? Pisal som, ze by som volil jeden Raptor a jeden normalny disk kvoli kapacite.
mam teraz ja pouzit tu vetu, ze niekto tu nevie citat?
ale neriesme, nemam chut sa dohadovat.
-
misokgb
King
Vam teda musi riadne tr*kat do hlavy s prepacenim... 
Akoze LOL, kupim si 800W zdroj, lebo 350-400W nestaci? Kupim si preto, ze stoji 10x tolko co normalny dostacujuci kvalitny zdroj na takuto zostavu?
Doska v za 10 litrov v cene procaka?
S ubohymi moznostami taktovania? Len za to, ze je od nV chipset, ktory si udrbe 50W spotrebu? Dakujem, neprosim, sorry, ale takto sa nestavaju zostavy s takym limitom... Ze pozeram a vyberam najdrahsie...
Videl by som to tak, C2D E6600, RAMky nejake uplne obycajne 2x1GB - len musia mat chipy D9, da sa zohnat, daju sa doviest, nestoja az tak moc. Su to naj RAMky DDR2... Chladic na CPU Scythe Infinty.
Dosku bud ASUS P5B DeluXe, alebo Gigabyte 965 DS-4 pripadne DQ6 ale pochybujem, ze vyuzijes tie kktiny.
Grafika 8800GTX, dve grafiky tohto formatu je blbost, kym nemas nejaky MEGA LCD PANEL - 30"+. Na to chladic Zalman VF900.
Zdroj, vraj Fortron 700W Epsilon neutiahne 2x8800GTx, tak ak planujes velky panel, nejaky EnermaX, proste aby to nasosalo 2x8800GTX. Ak chces ostat zatial pri jednej grafike, staci nejaky 500W Fortron.
Disk ako tu odznelo, bud 2x150GB Raptorky do Raidu, alebo nemusia byt ani v raide, su to naj disky. Pripadne 150GB na system a ostatne veci na 320GB barracudu 10.
Imho zbytocne vyhodene prachy ak kupis nieco "lepsie" od tohto... Radsej mi posli tie prachy a ja ti poslem PC hotovy na mieru, taky akurat, a nejake "vreckove" mi ostane

Akoze LOL, kupim si 800W zdroj, lebo 350-400W nestaci? Kupim si preto, ze stoji 10x tolko co normalny dostacujuci kvalitny zdroj na takuto zostavu?
Videl by som to tak, C2D E6600, RAMky nejake uplne obycajne 2x1GB - len musia mat chipy D9, da sa zohnat, daju sa doviest, nestoja az tak moc. Su to naj RAMky DDR2... Chladic na CPU Scythe Infinty.
Dosku bud ASUS P5B DeluXe, alebo Gigabyte 965 DS-4 pripadne DQ6 ale pochybujem, ze vyuzijes tie kktiny.
Grafika 8800GTX, dve grafiky tohto formatu je blbost, kym nemas nejaky MEGA LCD PANEL - 30"+. Na to chladic Zalman VF900.
Zdroj, vraj Fortron 700W Epsilon neutiahne 2x8800GTx, tak ak planujes velky panel, nejaky EnermaX, proste aby to nasosalo 2x8800GTX. Ak chces ostat zatial pri jednej grafike, staci nejaky 500W Fortron.
Disk ako tu odznelo, bud 2x150GB Raptorky do Raidu, alebo nemusia byt ani v raide, su to naj disky. Pripadne 150GB na system a ostatne veci na 320GB barracudu 10.
Imho zbytocne vyhodene prachy ak kupis nieco "lepsie" od tohto... Radsej mi posli tie prachy a ja ti poslem PC hotovy na mieru, taky akurat, a nejake "vreckove" mi ostane
misko - pozor na vyrazy,...
Co sa zdroja tyka, povedzme ze prejdu dva roky - grafika nebude stihat, a chcelo by to dalsie pamate - dokupim grafiku a dalsie 2 ramky - mozem si to dovolit mam dobru dosku a zdroj... Dalej za dva roky tam supnem nejake quad core a som tiez v poho (naco budem taktovat 6700 ked ma dostatocnu vykonnostu rezervu) avsak keby si si troksu viac zistil o doske tak problem taktovana sa tykal eVGA vyrobcu tejto dosky s touto chipovou sadou... nieje to problem ASUSU... Proste vela veci nevyuzijes teraz ale po roku dvoch sa ti budu vymozenosti co poskytuje velmi hodit
(10K za tuto dosku pri 70K niesu zbytocne vyhodene peniaze, je to doska s ktorou sa za 2,5 - 3 roky nestratis)
Tie OCZ co su v zostave zahrntute su kralmi vsetkych DDR 2 pameti, maju masivny hlinikovy heatsik s pripravou na watercooling, velmi nizke casovanie, davaju 1150Mhz...
Co sa diskov tyka niesu tam dva iba kvoli tomu ze by to nevyslo do 70K, za ostatnymi komponentami si stojim tak ci tak... Keby sa jednalo o moj komp tak by som dokupil identicky seagate do Raidu 0
Zo 700W zdrojom by si si mohol ist piskat pokial by sa ti tam objavili 2 grafiky SLi a QX6700 (nominalna spotreba vychadza na 802W)
Pre to su tam komponenty take aku su... s vyhliadkou do buducna
Co sa zdroja tyka, povedzme ze prejdu dva roky - grafika nebude stihat, a chcelo by to dalsie pamate - dokupim grafiku a dalsie 2 ramky - mozem si to dovolit mam dobru dosku a zdroj... Dalej za dva roky tam supnem nejake quad core a som tiez v poho (naco budem taktovat 6700 ked ma dostatocnu vykonnostu rezervu) avsak keby si si troksu viac zistil o doske tak problem taktovana sa tykal eVGA vyrobcu tejto dosky s touto chipovou sadou... nieje to problem ASUSU... Proste vela veci nevyuzijes teraz ale po roku dvoch sa ti budu vymozenosti co poskytuje velmi hodit
Tie OCZ co su v zostave zahrntute su kralmi vsetkych DDR 2 pameti, maju masivny hlinikovy heatsik s pripravou na watercooling, velmi nizke casovanie, davaju 1150Mhz...
Co sa diskov tyka niesu tam dva iba kvoli tomu ze by to nevyslo do 70K, za ostatnymi komponentami si stojim tak ci tak... Keby sa jednalo o moj komp tak by som dokupil identicky seagate do Raidu 0
Zo 700W zdrojom by si si mohol ist piskat pokial by sa ti tam objavili 2 grafiky SLi a QX6700 (nominalna spotreba vychadza na 802W)
Pre to su tam komponenty take aku su... s vyhliadkou do buducna
ja si naopak myslim ze bude, uvediem priklad - 2,5 roka dozadu som kupil semprona 2600+ sck.A, 512 ram, 5700 - taky mierny nadpriemer... (mesiac nato sice vysiel 939 islo ma roztrhnut), ale o tom som nechcel - zalozil som to na doske ASUS A7N8X - E Deluxe edition (jedna z najkvalitnejsich dosiek pre sck. A co vtedy bola)
Kebyze mam na to zdroj mozem tam hodit 4GB pameti, 7800 GS agp, 3200+ bartona a pretocit ho do 3Ghz (co by sa mi asi aj tak nepodarilo ale doska zvladne)... a hram gothica 3 namaxovaneho a urcite by som si zahral aj crysisa, nehovorim o tom ze sa na nej vynikajuco taktuje, mozem tam nastavit napatie na CPU cez 1.9V, a s fsb som chodil cez 400Mhz
Kebyze mam na to zdroj mozem tam hodit 4GB pameti, 7800 GS agp, 3200+ bartona a pretocit ho do 3Ghz (co by sa mi asi aj tak nepodarilo ale doska zvladne)... a hram gothica 3 namaxovaneho a urcite by som si zahral aj crysisa, nehovorim o tom ze sa na nej vynikajuco taktuje, mozem tam nastavit napatie na CPU cez 1.9V, a s fsb som chodil cez 400Mhz
-
t0m4s3
Admin
Nechapem preco niekto ked vyhra taky obnos penazi chce ich vsetky investovat, uplne zbytocne, do PC. Ja by som si v momentalnej dobe poskladal nieco na tento styl
Intel Core 2 Duo 6600
Asus P5B-Deluxe alebo Gigabyte DQ-6
2x1GB 800Mhz RAM - Kingston, Corsair, Geil (ak silou mocou chces byt frajer tak si kup 4x1GB)
8800GTX
Ako systemovy disk Raptora 74GB (velkostou ako system staci, RAID sa mu v pristupovej dobe nevyrovna) v kombinacii s odhlucnovacim boxom Silentmaxx HD-Silencer + datove disky 2x320GB (Baracuda 7200.10)
Zdroj Seasonic S12 500W
Poriadny 20-21'' LCD
periferie podla priania. Ak nieco taketo cloveku nestaci, tak je to strateny pripad. A nebude to stat ani tych 70k,-
mystiq: ten tvoj procak by ani neuzivil 7800GS, navyse si sam spocitaj kolko vyjde taka X1950Pro ktora si s 7800GS vytre prdel. A ten gothic 3 namaxovany na tej tvojej zostave by som chcel vidiet. Mas aspon 1 fps?
Intel Core 2 Duo 6600
Asus P5B-Deluxe alebo Gigabyte DQ-6
2x1GB 800Mhz RAM - Kingston, Corsair, Geil (ak silou mocou chces byt frajer tak si kup 4x1GB)
8800GTX
Ako systemovy disk Raptora 74GB (velkostou ako system staci, RAID sa mu v pristupovej dobe nevyrovna) v kombinacii s odhlucnovacim boxom Silentmaxx HD-Silencer + datove disky 2x320GB (Baracuda 7200.10)
Zdroj Seasonic S12 500W
Poriadny 20-21'' LCD
periferie podla priania. Ak nieco taketo cloveku nestaci, tak je to strateny pripad. A nebude to stat ani tych 70k,-
mystiq: ten tvoj procak by ani neuzivil 7800GS, navyse si sam spocitaj kolko vyjde taka X1950Pro ktora si s 7800GS vytre prdel. A ten gothic 3 namaxovany na tej tvojej zostave by som chcel vidiet. Mas aspon 1 fps?
-
misokgb
King
Ach jaj, vies kolko ludi ked si kupoval AMD A64 Venice 3200+, ze chcem taku dosku s vyhliadkou do buducna a preto brali PCIe? A dnes? Dnes to predavaju a kupuju C2D, az na niektore vynimky pochopitelne. Uz by si ludia konecne mohli uvedomit, ze era typu "s buducou moznostou upgrade" nie je svojim sposobom. Take, ze dokupit disk/RAMku to hej. Ale si nemysli, ze do tej dosky nacpes veci, ktore budu o 10 rokov moderne
S tym procakom > na poriadne vyuzitie dualcore procakov si budeme musiet pockat este DOST dlho, takze stvorjadrove je velmi DALEKA hudba buducnosti.
K tej doske: dosky s nF680i - nVidia dala jedinemu ASUSu licenciu, aby vyrabal dosky, aj to ma trosku zmeneny layout, to je tak vse. nVidia predava tieto dosky vyrobene MADE BY nVidia kazdemu, kazdy vyrobca (eVGA etc.) si tam supne svoju nalepku, hodi do krabice nejaky bundle a hura doska na svete. Takze okrem Asusu su vsetky dosky nF680i na chlp rovnake
Ja ale nehovorim o kvalite dosky, ale snazim sa "povzdvihnut" "kvality" ci skor nekvality tohto chipsetu. Mozes mi napisat jeden jediny dovod, pre ktory je tento chipset lepsi, nez 965/975, vyjma 2x16PCIe liniek pre VGA + moznost tretieho slotu (ale aj treti slot maju Intel chipset dosky
). Taktovacie moznosti dosky - mizive v porovnani s ostatnymi (mimochodom 2x lacnejsimi?). Spotreba chipsetu 4x vyssia nez Intel chipsetu, podivny pamatovy radic, zastaraly juzny mostik, vysoka cena. Pod Intel jedine Intel.
K tomu zdroju som sa uz v podstate vyjadril. Grafika 2x je mu k nicomu a ako to vzdy byva reci typu: "teraz mam jednu 8800GTX, casom ked nebude stihat, dokupim druhu a budem v pohode". Tak ak si si nestihol vsimnut, tak to uz davno nefunguje, v case ked ti prestane stacit vykonovo jedna VGA sa oplati stavajucu VGA predat a zadovazit si NOVU radu grafiky, castokrat ta to vyjde lacnejsie a vykonnejsie samozrejme - inak by to zdravy clovek nerobil.
K RAMkam - cisty marketing, nebudem tu moc rozoberat, nema to cenu. Kym tam nie su chipy D9 tak tie RAMky mozu byt pre mna za mna aj zo zlata a chladene dusikom... To, ze maju pripravu na vodne chladenie (mimochodom riadna <>ovina, nemyslis? Voda, ktora potecie skrz RAMky, bude uz dost prehriata od CPU/chipsetu/VGA, takze RAMky by sa tam akurat piekli, alebo Watercooled only RAM a kvoli tomu dalsich 50MHz navyse? No super
)... Proste verdikt: chces to naj, kup D9, chces marketing, kup hocico co dobre znie, vyzera atd...
A na co budem taktovat? Zober si to takto: TEAC si kupu "namakanu" predrazenu zostavu, necha ju na default taktoch. Taky trosku oboznameny uzivatel si kupi ovela lacnejsie varianty (CPU, RAM, VGA) HW, pretaktuje ich a bude mat hmmmm taky isty vykon ako cena zostavy, ktoru si poradil ty, a to len kvoli tomu, ze doska stoji 2x nez normal, nic dokopy neponuka, ze RAMky maju pripravu na vodne chladenie, ktore sice nikdy nevyuzijes, ale pozor, mas moznost...
Vsimni si prosim, ze dnesny trend je: kup novu dosku, ked vyjde novy procak. To tu dodones mohol byt socket 478 alebo socket A. Ibaze vyrobcovia chcu ryzovat, takze musia stale prichadzat s niecim novym a novym...
To, ze ti ostane super doska do buducna? Dovolim si nesuhlasit, chysta sa uvedenie spefikiacie PCIe2.0, urcite nejaka nova norma ATX napajania a o rok mame z dnes podla teba naj dosky na svete obycaju kancelarsku dosku. 
K tej doske: dosky s nF680i - nVidia dala jedinemu ASUSu licenciu, aby vyrabal dosky, aj to ma trosku zmeneny layout, to je tak vse. nVidia predava tieto dosky vyrobene MADE BY nVidia kazdemu, kazdy vyrobca (eVGA etc.) si tam supne svoju nalepku, hodi do krabice nejaky bundle a hura doska na svete. Takze okrem Asusu su vsetky dosky nF680i na chlp rovnake
K tomu zdroju som sa uz v podstate vyjadril. Grafika 2x je mu k nicomu a ako to vzdy byva reci typu: "teraz mam jednu 8800GTX, casom ked nebude stihat, dokupim druhu a budem v pohode". Tak ak si si nestihol vsimnut, tak to uz davno nefunguje, v case ked ti prestane stacit vykonovo jedna VGA sa oplati stavajucu VGA predat a zadovazit si NOVU radu grafiky, castokrat ta to vyjde lacnejsie a vykonnejsie samozrejme - inak by to zdravy clovek nerobil.
K RAMkam - cisty marketing, nebudem tu moc rozoberat, nema to cenu. Kym tam nie su chipy D9 tak tie RAMky mozu byt pre mna za mna aj zo zlata a chladene dusikom... To, ze maju pripravu na vodne chladenie (mimochodom riadna <>ovina, nemyslis? Voda, ktora potecie skrz RAMky, bude uz dost prehriata od CPU/chipsetu/VGA, takze RAMky by sa tam akurat piekli, alebo Watercooled only RAM a kvoli tomu dalsich 50MHz navyse? No super
A na co budem taktovat? Zober si to takto: TEAC si kupu "namakanu" predrazenu zostavu, necha ju na default taktoch. Taky trosku oboznameny uzivatel si kupi ovela lacnejsie varianty (CPU, RAM, VGA) HW, pretaktuje ich a bude mat hmmmm taky isty vykon ako cena zostavy, ktoru si poradil ty, a to len kvoli tomu, ze doska stoji 2x nez normal, nic dokopy neponuka, ze RAMky maju pripravu na vodne chladenie, ktore sice nikdy nevyuzijes, ale pozor, mas moznost...
Vsimni si prosim, ze dnesny trend je: kup novu dosku, ked vyjde novy procak. To tu dodones mohol byt socket 478 alebo socket A. Ibaze vyrobcovia chcu ryzovat, takze musia stale prichadzat s niecim novym a novym...
naco si toho tolko pisal, jednu vec neodopres, s tou doskou vydrzi minimalne 2 roky a a zahra si na nej to co ty s doskou za 5 ktory ty kupis o dva roky... ten pci 2.0 pride kedy??? ak by to bolo aj za rok tak pci - e bude medzi nami este rok a pol po nom, pozri sa na agp (kolko tu uz mame pcie a aj teraz sa robia high end grafiky do agp - priklad 1950pro)
co sa procu tyka, core je novinka tak ako aj quad, (ked porovnam s 939 bolo mezi nami 2,5roka a udrzalo sa v tope ako single do augusta tohto roku), doska podporuje 4procesovrovy procak...
co sa procu tyka, core je novinka tak ako aj quad, (ked porovnam s 939 bolo mezi nami 2,5roka a udrzalo sa v tope ako single do augusta tohto roku), doska podporuje 4procesovrovy procak...