PC na hry-dobra grafika 23.000+-

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nejakymarko »

tak ako je to s tym skladanim? planujem to skompletizovat a doobjednavat do konca tyzdna
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Skolacik napísal:nikdy som neskladal PC sam od uplnho zaciatku...
cize zlozim HW, stlacim power a idem do biosu nastavim boot z cd a instalujem??? predtym sa nic neinstaluje alebo co?
presne tak ako hovoris. Ani ten boot z cd nemusis nastavovat lebo na hardisku este nie su ziadne data tak ta to automaticky prepne na citanie z cd, cize pustis comp, prepnes sa do biosu ,nastavis cas a datum, vypnes stupidne funkcie ktore ti netreba (napr, EIST atd) , medzitym mozes vlozit cd do mechaniky, a potom uz das v biose len "save and exit" standardne F10... btw disk sa ti automaticky prepne do IDE modu. Ak by si chcel aby si mal disk v SATA mode, tak este pred instalaciou musis stlacit F6 a vlozit disketu alebo USB kluc s AHCI drivermi

! este aj ja by som sa zapojil so svojou vytvorenou zostavou: :D !

alza.sk
CASE: CoolerMaster Elite 332 - 1100 SK
PSU: FORTRON SAGA+ 450W - 1282 SK
MB: GIGABYTE EP31-DS3L - 1488 SK
CPU: INTEL Core 2 Duo E7200 - 2984 SK
RAM: 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL5 KINGSTON BOX - 1997 SK
HDD: WD 500GB, SATA II, 16MB WD5000AAKS - 1769 SK
VGA: GIGABYTE HD4850 512MB DDR3 - 4709 SK
DVD: SONY NEC Optiarc AD-5200S SATA černá - 567 SK
LCD: 22" LCD LG Flatron W2242T-SF - 6670 SK
MYŠ: Microsoft SideWinder (laser) - 1145 SK
KLAVESNICA: Microsoft Basic Keyboard - 262 SK
REPRO: Creative Inspire 2.1 T3100 - 921 SK

este take 2 male rady:
1. pri drahsom compe neber mensi monitor ako 22". Je to dost viditelny rozdiel medzi 22 a 19
2. GB nie je nikdy dost. Ja mam viac nez 1TB (160,320,640GB HDD) diskoveho priestoru a uz sa mi to pomaly ale isto zaplna.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To by ma zaujimalo, ze naco clovek potrebuje 1,5TB? Na skladovanie warezu, ktory ma len preto aby ho mal a ani sa nan nepozrie?
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

reno23 napísal:btw disk sa ti automaticky prepne do IDE modu. Ak by si chcel aby si mal disk v SATA mode, tak este pred instalaciou musis stlacit F6 a vlozit disketu alebo USB kluc s AHCI drivermi
mohol by si mi toto prosím vysvetliť?ja si teraz tiež dávam komp dokopy...HDD mám Sata II..a keď pojdem inštalovať win musím tam najprv hodiť tie driveri??abo nemusím??a disk mi bude normál šlapať ??o čom je vlastne reč? :) dik za vysvetlenie
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial v Biose nastavis, ze disk sa ma spravat ako "Emulated PATA", tak sa bude spravat ako klasicky PATA/IDE disk, cize ziadne drivre nepotrebujes. Ak ho ale chces mat v SATA mode, s najvacsou pravdepodobnostou budes potrebovat disketu/CD s driverami, ak ich uz neobsahuje instalacka Winov.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

t0m4s3 napísal:To by ma zaujimalo, ze naco clovek potrebuje 1,5TB? Na skladovanie warezu, ktory ma len preto aby ho mal a ani sa nan nepozrie?
Ze to miesto nevyuzijes ty, neznamena ze niekdo iny tiez nie. Sledujem x serialov a tiez casto a rad stahujem a pozeram filmy, k tomu som aj hrac cize ziadnou peckou neohrdnem a hudbu tiez nepocuvam stale tu istu. Miesta nikdy nieje dost.
nejakymarko
Addict
Addict

osk takze zuzim poziadavky.
Procesor skor Intel ako AMD, ale necham si poradit
maticnu neviem vobec..co vravite na tu gangyho? olati sa? (inac gangy je tam zaruka? kupovane v alze?)
HDD asi 500gb 16mb cache, aky to si necham poradit
Ram myslim ze koli 64bit programom a tym ze moj bratranec sa nejak obzvlast do pc nevyzna tak zatial 2gb, ked tak si potom dokupi o rok ked tak
grafika sa mi pozdava 9800gtx co na to vravite?
chladice a ine si necham poradit, skrinka taktiez nemam sajnu, poradte nejaku co fajn chladi, ale aj za rozumnu cenu
LCD ked tu niekto spominal ze ked tak uz len 22" tak take nieco a klavesnica mys repro, staci nejaky standard nic extra to nemusi byt....

cena tych 25 plati
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

t0m4s3 napísal:Pokial v Biose nastavis, ze disk sa ma spravat ako "Emulated PATA", tak sa bude spravat ako klasicky PATA/IDE disk, cize ziadne drivre nepotrebujes. Ak ho ale chces mat v SATA mode, s najvacsou pravdepodobnostou budes potrebovat disketu/CD s driverami, ak ich uz neobsahuje instalacka Winov.
a v čom je tam rozdiel? moj HDD mi pojde pomalsie na IDE ked mám sata alebo je to jedno?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Gangy > DVD media poznas? Ci ty kazdy den "prebehnes" 250GB dat? (Nedokazem si predstavit cloveka ktoremu nestaci 500GB na serialy, filmy, hudbu ... vsetko ostatne je uz warez-choroba)

Opak > v mode IDE nevyuzijes niektore features SATA ako je napr. NCQ (ktore je btw skoro uplne nahovno v domacom stroji), rychlosti su o nieco malo nizsie (radovo 10-20MB/s), v nicom inom nevyhodu nevidim.
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

mystique nechem byt svina ale si na praskoch ??? naco by si tam dal 9800 a takmer 8k ked za polovicu am ten isty vykon ?? plus davat stre AMD 6000+ miesto kvalitky 45n Conroe ??? ozaj nieco papkal ale kedze po dlhom case ako sam pises tak si pozri testy ;-),.. super zostavicky sutu inac ostatne :) nechce sa mi pridavat vlastnu bo naco bolo by to to iste intel 45n, na P45 ci x48/38 plus hocico s HD48x0 od ATI kvalitny zdroj ako blue storm 500W od fortronu hmm 4 GB ram mozno v buducnosti vyuzitelne teraz 2-3 kede 32bit SW 4 i tk nevyuzije, disk WD ci Seagate alebo spinpoint od samsung.. bedna podla vkusu a do monitoru sa nevyznam tak sorry :oops: takze taak nako nacky typu ASUS, Gigabite, pri grafe Sapphire nebudu zla volba doska od MSI noo neviem neviem ,... takze to odo mna k tejto teme :D
nejakymarko
Addict
Addict

dobre pani..tak mohol by sa niekto podujat a postnut tu komplet zostavicku (s linkami na alzu) s poznatkami z tejto temy? ja sa fakt neviem rozhodnut a rad by som to uz mal pomaly po kope

EDIT: Este vas poprosim hodte tu pls link kde sa rozobera skladanie pc. viem ze tu niekde na fore sa to rozoberalo (a nemyslim teraz to co ma temu o pc opak) ale neviem to ani za nic najst. dik

EDIT2: Tak tu temu som nasiel. Je to TATO ak by niekto poteboval

EDIT3: NAVOD NA SKLADBU PC (ak by niekto potreboval)a FAJN DISKUSIA NA ZIVE.CZ a DALSI NAVOD
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

Ja osobne by som zobral renovu zostavu, ale dosku by som nahradil toutohttp://www.alza.sk/SK/gigabyte-ep35-ds3r-d86606.htm s novsim chipsetom. Cena by ale stuplaasik o 1200 ak sa nemylim :)
nejakymarko
Addict
Addict

CASE: CoolerMaster Elite 331: 1 141,00 SK
ZDROJ: FORTRON SAGA+ 450W: 1315,00 SK
DOSKA: Nemam jasno. Oplati sa ta co tu dal ezechiel88?
CPU: INTEL Core 2 Duo E7200: 3092,00 SK
RAM: 2GB (KIT 2x1GB) CORSAIR TWINX: 1 236,00 SK
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar SE16 500GB: 1 823,00 SK
VGA: GIGABYTE 512MB DDR3 ATI Radeon HD 4850: 4 758,00 SK
DVD: SONY NEC Optiarc AD-5200S SATA: 585,48 SK Len sa chcem spytat ci je vyhodnejsia mechanika SATA alebo ATA
FDD: FDD NEC 3.5"/ 1.44MB, černá: 204,68 SK najmä koli SATA disku, ale aj jeho rodicia este obcas pouzivaju diskety
LCD: LCD LG Flatron W2242T-PF - černý: 6 773,00 SK
MYŠ: Genius NetScroll 120 Metallic, PS/2: 157,08 SK
KLAVESNICA: Microsoft Basic Keyboard: 284,01 SK
REPRO: Logitech S220 černé: 712,41 SK

SPOLU (bez MB)= 22 082 SK/ 726,183 EUR

Prosim este o vyhrady k tejto zostave + doporucte tu MB. Bude to pokope vsetko pracovat ako ma?
a pls co este treba dokupit k tomu, aby som to mohol poskladat a spustit. myslim kable, skrutky, ??chladice?? teplovodiva pasta.
dik
BTW kolko stoji doprava z alzy a za aky cas to bude u mna za predpokladu ze maju vsetko na sklade?
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Skolacik napísal:CASE: CoolerMaster Elite 331: 1 141,00 SK
ZDROJ: FORTRON SAGA+ 450W: 1315,00 SK
DOSKA: Nemam jasno. Oplati sa ta co tu dal ezechiel88?
CPU: INTEL Core 2 Duo E7200: 3092,00 SK
RAM: 2GB (KIT 2x1GB) CORSAIR TWINX: 1 236,00 SK
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar SE16 500GB: 1 823,00 SK
VGA: GIGABYTE 512MB DDR3 ATI Radeon HD 4850: 4 758,00 SK
DVD: SONY NEC Optiarc AD-5200S SATA: 585,48 SK Len sa chcem spytat ci je vyhodnejsia mechanika SATA alebo ATA
LCD: LCD LG Flatron W2242T-PF - černý: 6 773,00 SK
MYŠ: Genius NetScroll 120 Metallic, PS/2: 157,08 SK
KLAVESNICA: Microsoft Basic Keyboard: 284,01 SK
REPRO: Logitech S220 černé: 712,41 SK

SPOLU (bez MB)= 21.877SK/726,183EUR

Prosim este o vyhrady k tejto zostave + doporucte tu MB
a pls co este treba dokupit k tomu, aby som to mohol poskladat a spustit. myslim kable, skrutky, ??chladice?? teplovodiva pasta.
dik
BTW kolko stoji doprava z alzy a za aky cas tobude u mna?
- na ak nebudes taktovat, tak ti netreba nejak extra drahu dosku. Staci nejaka lacna s P31 alebo P35 chipsetom.
- vyhodnejsia je samozrejme SATA mechanika. Kable zaberaju mensi priestor v skinke, nemusis nastavovat v biose co ma byt master a slave (ako to byvalo pri IDE zariadeniach)
- mysku si si mohol vybrat trosku kvalitnejsiu (aspon dajaku Logitech, Microsoft za 300 SK)
- ak si vyberies mysku s PS/2 konektorom tak si pri vybere dosky daj pozor aby aj ta mala PS/2. Lebo novsie dosky PS/2 vstup pre mys nemaju (iba USB)
- pastu potrebovat nebudes, ta je uz nanesena na tom intelackom chladici
- no aby si mal aky taky poriadok v skrinke tak kable by si si mal zviazat takymi plastovymi viazackami (ako na obrazku). Ja som ich kupoval v baumaxe
- v podstate to je vsetko, ziadne dalsie kable by si uz nemal potrebovat
Prílohy
viazacky
viazacky
nejakymarko
Addict
Addict

Reno23 napísal:- na ak nebudes taktovat, tak ti netreba nejak extra drahu dosku. Staci nejaka lacna s P31 alebo P35 chipsetom.
Tak taktovat ju urcite nebudem. Ide len o to,aby bola kompatibilna, a nie ako kamos kupil asi pred pol rokom PC takto po komponentoch a musel flashnut bios, pretoze mu nepodporoval CPU. tomuto sa chem vyhnut. Ked tak mam pouzit tu z tvojej zostavy?
Reno23 napísal:- vyhodnejsia je samozrejme SATA mechanika. Kable zaberaju mensi priestor v skinke, nemusis nastavovat v biose co ma byt master a slave (ako to byvalo pri IDE zariadeniach).
Nebude potom problem s ovladacmi pri instale Winu ako je to pri HDD?
Reno23 napísal:- mysku si si mohol vybrat trosku kvalitnejsiu (aspon dajaku Logitech, Microsoft za 300 SK)
Tuto mys mam doma aj ja a zatial uplna spokojnost. a prezila si toho uz dost. myslim ze aj ked chce PC na hry nie je nejaky hrac tym patom mu staci obyc. a niekde treba usetrit :oops:
Reno23 napísal:- ak si vyberies mysku s PS/2 konektorom tak si pri vybere dosky daj pozor aby aj ta mala PS/2. Lebo novsie dosky PS/2 vstup pre mys nemaju (iba USB)
ide o to aby to nerobilo problemy, lebo mam pocit ze USB mysky robili nejake sarapaty pri instale systemu. Monzo sa ale mylim. Plati to iste aj pri klavecnici, alebo ta moze byt aj PS/2. Ale z toho co pozeram, tak ta doska, ktora je v tvojej zostave ma 2x PS/2 port
Reno23 napísal:- pastu potrebovat nebudes, ta je uz nanesena na tom intelackom chladici
Ten zakladny to uchladi v poho, alebo radsej investovat do niecoho?
Reno23 napísal:- no aby si mal aky taky poriadok v skrinke tak kable by si si mal zviazat takymi plastovymi viazackami (ako na obrazku). Ja som ich kupoval v baumaxe
beriem na vedomie. cena je dufam nejaka symbolicka nie? :oops:

a este sa chcem spytat ako to je s monitorom na DVI a touto grafikou. Bude to kompatibilne? kamos na LCD napojene na DVI kabel a monitor mu pusti obraz az ked sa zapina win, cize sa do biosu nedokaze dostat bez toho ani minitor neprepojil na VGA kabel

A RAM je lepsie takto ako mam ja ze 2x1GB alebo kupit rovno 1xGB. co je vykonnejsie?

A uchladi sa mi to v poho? Ci kupit aj chladic nejaky pridavny?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

USB myšky a klávesnice robili šarapatu hlavne na starších doskách, teraz už by to nemal byť problém. Osobne mám aj myš aj klávesnicu zapojenú na jednom USB kábli a nie je žiadny problém ani s inštaláciou ani s bootom ani s ničím.

Doska.. oficiálne P31 chipset by nemal podporovať QuadCore procesory (P35 áno), FSB by mal mať len do 1066MHz (P35 do 1333MHz), mal by mať iba 10/100 sieťovku (P35 gigabitovú sieťovku) a starý ICH7 južný mostík (P35 má ICH9). Keď som pozeral na tú Gigabytku EP31, tak v podstate nič nie je pravda, má všetko ako P35 (podpora QuadCore, podpora 1333MHz FSB, gigabit lan), akurát ten južný mostík ostal starý ICH7. Takže asi by malo byť jedno, čo zoberieš, no osobne by som určite šiel do tej P35 dosky, pretože nemám rád osekané veci. ;)
nejakymarko
Addict
Addict

brm porad nejaku konkretnu
Gangy
Darca
Darca

Skolacik tak vezmes tu P5K? Je cisto nova aj so zarukou :wink:
nejakymarko
Addict
Addict

necham si este poradit od ostatnych uzivatelov, ale celkom sa mi paci. Kde konkretne si ju kupoval.lebo idem brat asi vsetko z agemu a kedze to nie je pre mna nechcem ludom vesat na noc ze je z "druhej ruky"
Gangy
Darca
Darca

Z alzy, ved ja ti dam k tomu aj fakturu vsetko ;)

Nemyslim si ze kamaratovi bude vadit z e je to z druhej ruky, kedze je ako som uz povedal cisto nova, myslim ze by mal byt rad ze si mu usetril tych 600sk ci kolko :wink:
Napísať odpoveď